A Binance CEO valami rendkívül felületes ügy mögött

-

Fél évvel ezelőtt a kereskedési volumen alapján legnagyobb kriptopénz tőzsde amerikai platformja, a Binance US szokatlan helyzetbe került, kifogyott a Tether (USDT), a kriptopiac legtöbbet kereskedett stablecoinja.

A hiány olyan súlyos volt, hogy az USDT és az USDC (egy másik népszerű stablecoin) kivonását több órára szüneteltetni kellett, ami aggodalmat keltett a Binance amerikai leányvállalatának felhasználói körében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Amikor a dolgok már borzalmasnak tűntek, jelentős USDT betétek kezdtek beáramlani, feltöltve a Binance US kiürült tárcáit.

Ma már tisztább képet kaptunk erről a rejtélyes feltöltésről. Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) megerősítette, hogy a pénzeszközök a Sigma Chain-től érkeztek, amely Changpeng Zhao (CZ), a Binance vezérigazgatójának tulajdonában van.

Tekintettel arra a kereskedési volumenre, amelyet az USDT képvisel a Binance US-en (három páros az elmúlt 24 órában 64 millió dolláros forgalmat hozott), ez a likviditáshiány jelentős probléma volt.

Nemcsak a kereskedési tevékenység jelentős részét állítja le, hanem kérdéseket vet fel a tőzsde fizetőképességével és megbízhatóságával kapcsolatban is.

A felületen úgy tűnhet, hogy a CZ lépése segítő kéznek tűnik a likviditási válság idején. Szabályozási szempontból azonban aggodalomra ad okot.

Ha egy tőzsde likviditásának jelentős része közvetlenül a vezérigazgató pénzeszközeiből származik, az ajtót nyithat a lehetséges manipuláció és összeférhetetlenség előtt.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A tőzsde függősége a vezérigazgató személyes vagyonától kétségessé teheti a tőzsde pénzügyi stabilitását.

Bár az incidens a Binance US napi működését akkoriban nem befolyásolta érdemben, rávilágított a tőzsde működési ellenálló képességének lehetséges hiányosságaira.

Ha a piaci feltételek hirtelen kedvezőtlenre fordulnának, vajon a CZ kész lenne-e újra kisegíteni a tőzsdét?


Olvastad már? Cathie Wood 1 millió dolláros Bitcoin árcélja változatlan

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Miért érdemes odafigyelni az Arbitrumra?

Az Arbitrum nagyjából egy hete indította el a saját fejlesztési programját, egyfajta ösztöndíjat, és már most látszik a hálózati változásokból, hogy a kezdeményezés megfelelő útra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!