A Binance CEO valami rendkívül felületes ügy mögött

-

Fél évvel ezelőtt a kereskedési volumen alapján legnagyobb kriptopénz tőzsde amerikai platformja, a Binance US szokatlan helyzetbe került, kifogyott a Tether (USDT), a kriptopiac legtöbbet kereskedett stablecoinja.

A hiány olyan súlyos volt, hogy az USDT és az USDC (egy másik népszerű stablecoin) kivonását több órára szüneteltetni kellett, ami aggodalmat keltett a Binance amerikai leányvállalatának felhasználói körében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Amikor a dolgok már borzalmasnak tűntek, jelentős USDT betétek kezdtek beáramlani, feltöltve a Binance US kiürült tárcáit.

Ma már tisztább képet kaptunk erről a rejtélyes feltöltésről. Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) megerősítette, hogy a pénzeszközök a Sigma Chain-től érkeztek, amely Changpeng Zhao (CZ), a Binance vezérigazgatójának tulajdonában van.

Tekintettel arra a kereskedési volumenre, amelyet az USDT képvisel a Binance US-en (három páros az elmúlt 24 órában 64 millió dolláros forgalmat hozott), ez a likviditáshiány jelentős probléma volt.

Nemcsak a kereskedési tevékenység jelentős részét állítja le, hanem kérdéseket vet fel a tőzsde fizetőképességével és megbízhatóságával kapcsolatban is.

A felületen úgy tűnhet, hogy a CZ lépése segítő kéznek tűnik a likviditási válság idején. Szabályozási szempontból azonban aggodalomra ad okot.

Ha egy tőzsde likviditásának jelentős része közvetlenül a vezérigazgató pénzeszközeiből származik, az ajtót nyithat a lehetséges manipuláció és összeférhetetlenség előtt.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A tőzsde függősége a vezérigazgató személyes vagyonától kétségessé teheti a tőzsde pénzügyi stabilitását.

Bár az incidens a Binance US napi működését akkoriban nem befolyásolta érdemben, rávilágított a tőzsde működési ellenálló képességének lehetséges hiányosságaira.

Ha a piaci feltételek hirtelen kedvezőtlenre fordulnának, vajon a CZ kész lenne-e újra kisegíteni a tőzsdét?


Olvastad már? Cathie Wood 1 millió dolláros Bitcoin árcélja változatlan

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem érdemes aggódni a bitcoin ETF-ek egyenlege miatt

A spot Bitcoin ETF-ek négy hónappal az amerikai pénzügyi piacokon való megjelenésük után már a kriptovaluta ökoszisztéma kulcsfontosságú részévé váltak. Ugyanakkor Eric Balchunas, a Bloomberg...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.20.

Prémium Bitcoin (BTC) Úgy tűnik, hogy rövid távon a Bitcoin (BTC) árfolyama egy sávban ragadt, de hosszú távon a token egy előre beprogramozott emelkedést követ. A jól ismert...

Venezuelában betiltják a kriptobányászatot

A venezuelai kormány csatlakozott azon országok sorához, amelyek nem nézik jó szemmel a kriptobányászatot annak hatalmas energiaigénye miatt. Egy helyi híroldal szerint Venezuela Villamosenergia Minisztériuma...

Chainlink (LINK) technikai elemzés 05.20.

Prémium Chainlink (LINK) A token rendkívüli erőt mutat, mivel úgy tűnik, hogy a bikák kapituláltak a múlt héten bekövetkezett bikás visszapattanást követő rallyt követően. A volumen konzisztens volt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!