Arthur Hayes: A Bitcoin 2-3 éven belül 1 millió dollárt érhet

-

Arthur Hayes, a BitMEX kriptotőzsde társalapítója és korábbi vezérigazgatója nemrég megjelent a Bankless podcastben, amelynek házigazdája David Hoffman volt.

A kriptoveterán megosztotta véleményét az Egyesült Államok bankrendszerének közelmúltbeli fejleményeiről.

Elmondta a véleményét arról, hogy ez hogyan hat majd az inflációra és a gazdaság egészére.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Arthur Hayes: A Bitcoin 2-3 éven belül 1 millió dollárt érhet

A Bankless Hoffmannak nyilatkozva Arthur Hayes kijelentette, hogy az amerikai jegybank új Bank Term Funding Programja (BTFP) az egyik fő tényező, amely meg fogja határozni az infláció intenzitását és a TradFi politikájának hatását a kriptóra.

A BTFP a Federal Reserve sürgősségi hitelkezdeményezése, amelynek célja, hogy banki és egyéb jogosult betéti intézményeknek nyújtson kölcsönöket, fedezetként elfogadva amerikai állampapírokat, jelzálogfedezetű értékpapírokat és egyéb értékpapírokat.

Ez a hitelezési lehetőség az elmúlt napokban bekövetkezett több bankcsődre válaszul jött létre.

A vezető bankintézetek, köztük a JPMorgan Chase, a Wells Fargo és a Bank of America már több mint 210 milliárd dollárnyi mentőcsomagot kaptak a BTFP-n keresztül.

Hayes szerint a BTFP veszélyezteti a hagyományos pénzügyi rendszert és mindent, ami ehhez kapcsolódik.

Ez magában foglalja a fiat valutákat, a részvényeket és a kötvényeket.

A biztonságos menedékek azonban, amelyeket Hayes „külső pénznek” nevezett, érintetlenül maradnak, ha a Federal Reserve pénznyomtatója magával rántja a pénzügyi rendszert.

Az olyan külső pénzek, mint az arany, az ingatlanok, és ami még fontosabb, a Bitcoin (BTC), ilyen körülmények között is érvényesülni fognak.

Itt jön be a képbe a kriptovaluta zászlóshajójának 1 millió dolláros értékelése.

Arthur Hayes úgy véli, hogy a végtelen fiat valuta kínálat miatt a Bitcoin árfolyamának jelentős felértékelődése várható.

Az egymillió dolláros küszöb azonban nem biztos, hogy olyan hamar jön el, mint ahogy azt Balaji Srinivasan, a Coinbase korábbi technológiai igazgatója megjósolta.

Hayes kijelentette, hogy egy ilyen felértékelődésre valószínűleg a jelenlegi ciklusban kerül sor, amely várhatóan két-három évig tart.

Balaji Srinivasan a hét elején került a címlapokra merész Bitcoin-fogadása után, amelyben a következő 90 napon belül egymillió dolláros értékelést jósolt a Bitcoin számára.

zeta

Olvastad már? A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!