Arthur Hayes: A Bitcoin 2-3 éven belül 1 millió dollárt érhet

-

Arthur Hayes, a BitMEX kriptotőzsde társalapítója és korábbi vezérigazgatója nemrég megjelent a Bankless podcastben, amelynek házigazdája David Hoffman volt.

A kriptoveterán megosztotta véleményét az Egyesült Államok bankrendszerének közelmúltbeli fejleményeiről.

Elmondta a véleményét arról, hogy ez hogyan hat majd az inflációra és a gazdaság egészére.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Arthur Hayes: A Bitcoin 2-3 éven belül 1 millió dollárt érhet

A Bankless Hoffmannak nyilatkozva Arthur Hayes kijelentette, hogy az amerikai jegybank új Bank Term Funding Programja (BTFP) az egyik fő tényező, amely meg fogja határozni az infláció intenzitását és a TradFi politikájának hatását a kriptóra.

A BTFP a Federal Reserve sürgősségi hitelkezdeményezése, amelynek célja, hogy banki és egyéb jogosult betéti intézményeknek nyújtson kölcsönöket, fedezetként elfogadva amerikai állampapírokat, jelzálogfedezetű értékpapírokat és egyéb értékpapírokat.

Ez a hitelezési lehetőség az elmúlt napokban bekövetkezett több bankcsődre válaszul jött létre.

A vezető bankintézetek, köztük a JPMorgan Chase, a Wells Fargo és a Bank of America már több mint 210 milliárd dollárnyi mentőcsomagot kaptak a BTFP-n keresztül.

Hayes szerint a BTFP veszélyezteti a hagyományos pénzügyi rendszert és mindent, ami ehhez kapcsolódik.

Ez magában foglalja a fiat valutákat, a részvényeket és a kötvényeket.

A biztonságos menedékek azonban, amelyeket Hayes „külső pénznek” nevezett, érintetlenül maradnak, ha a Federal Reserve pénznyomtatója magával rántja a pénzügyi rendszert.

Az olyan külső pénzek, mint az arany, az ingatlanok, és ami még fontosabb, a Bitcoin (BTC), ilyen körülmények között is érvényesülni fognak.

Itt jön be a képbe a kriptovaluta zászlóshajójának 1 millió dolláros értékelése.

Arthur Hayes úgy véli, hogy a végtelen fiat valuta kínálat miatt a Bitcoin árfolyamának jelentős felértékelődése várható.

Az egymillió dolláros küszöb azonban nem biztos, hogy olyan hamar jön el, mint ahogy azt Balaji Srinivasan, a Coinbase korábbi technológiai igazgatója megjósolta.

Hayes kijelentette, hogy egy ilyen felértékelődésre valószínűleg a jelenlegi ciklusban kerül sor, amely várhatóan két-három évig tart.

Balaji Srinivasan a hét elején került a címlapokra merész Bitcoin-fogadása után, amelyben a következő 90 napon belül egymillió dolláros értékelést jósolt a Bitcoin számára.

zeta

Olvastad már? A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!