A kriptótulajdonosok harmadát már meglopták

-

A Kaspersky, egy népszerű kiberbiztonsági cég nemrégiben közzétett egy jelentést, amely közelebbről megvizsgálta a kriptót és felhasználóit körülvevő veszélyeket.

Beleértve a befektetők átverésekkel, csaló weboldalakkal, személyazonosság-lopással és kriptoeszközök ellopásával való találkozását.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Kaspersky tavaly október 20. és október 24. között 2000 amerikai felnőtt körében végzett felmérést.

Az alanyokat a kriptoval kapcsolatos tapasztalataikról, valamint a kriptoval kapcsolatos vagyonuk védelme érdekében tett lépéseikről kérdezték.

A megkérdezettek egyharmadának már ellopták a kriptodevizáját

A jelentés szerint a válaszadók egyharmadának, akiknek kriptoeszközök voltak a birtokában, ellopták azokat. A lopás átlagos értéke 97 583 dollár volt.

A lopás értéke 100 dollárnál kevesebbtől 1 millió dollárig terjedt. A válaszadók 15%-a mondta azt, hogy 100 000 és 1 millió dollár közötti értékű kriptoeszközöket loptak el.

A leggyakoribb tartomány 1 001 és 10 000 dollár között volt, a válaszadók negyede esett ebbe a tartományba.

A válaszadók egyharmada, aki kriptoeszközökkel rendelkezett vagy rendelkezett, elárulta, hogy befektetési átverés vagy csaló kriptoval kapcsolatos weboldal áldozatává vált

A kriptopénzlopás a kriptopénz-felhasználókra leselkedő fenyegetések legnépszerűbb formájaként jelent meg.

A következő legnépszerűbb áldozati kategória azok voltak, akiknek ellopták a fizetési adataikat és a bankszámlájukról ellopták a pénzt. A 18-24 év közötti válaszadók közel fele árulta el, hogy loptak már el kriptovalutájukat.

A Kaspersky által gyűjtött adatokból kiderült, hogy a válaszadók körében gyakran előforduló probléma volt a jelszavak, visszaállító kódok és a privát kulcsok nem megfelelő tárolása.

Közel felüknél a kulcsok egy papírlapra voltak felírva, ahelyett, hogy jelszóval védett eszközön tárolták volna őket.

A legnépszerűbb védelmi módszer, amelyet a válaszadók több mint 33%-a alkalmazott, a tőzsdei fiókjuk honlapja által kínált többfaktoros hitelesítés használata volt.

„A felhasználóknak nagyon óvatosnak kell lenniük, hogy hova fektetik be a pénzüket, és nagyon oda kell figyelniük az adathalász csalásokra és a hamis weboldalakra. Alkalmazniuk kell a rendelkezésükre álló extra biztonsági intézkedéseket, például a többfaktoros hitelesítést, és erős, egyedi jelszavakat kell használniuk minden fiókjukban” – mondta Marc

a Rivero, a Kaspersky globális kutatási és elemzési csoportjának vezető biztonsági kutatója.

zeta

Olvastad már? Arthur Hayes: A Bitcoin 2-3 éven belül 1 millió dollárt érhet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!