Áresésre számít a felezés után a JPMorgan

-

A JPMorgan elemzői szerint az áprilisban érkező felezés után a bitcoin árfolyama akár 42 ezer dollárig is eshet, mivel az esemény után vélhetően alábbhagy majd az eufória.

Emellett úgy vélik, a felezés, és annak várható piaci hatásai már úgymond be lette árazva.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


JPMorgan várakozásai szerint Bitcoin csökkenése 42.000 dollárig

A múlt hét csütörtökön publikált posztjukban a nagy befektetési bank elemzői úgy fogalmaztak, hogy az áprilisi felezés után az árfolyam drasztikus visszahúzódására érdemes számítani.

Az elemzőik szerint egy bitcoin jelenlegi átlagos elállítási költsége 26500 dollár körül mozog, és ez a felezés után ennek a duplájára ugrik, azaz 53 ezer dollárra.

Emellett persze a bányászati nehézség is megnőhet, amely következtében viszont a kisebb bányászok kieshetnek a ringből.

Ha ez megtörténik, akkor viszont a következő nehézségi igazítás során a lecsökkent hashráta miatt maga a nehézség is lecsökkenhet.

Ez pedig azzal jár, hogy az előállításai költség szintén alacsonyabbá válik.

„Egy 20%-os csökkenés a hashrátában visszahozná ezt az értéket a historikus átlag közelébe, ennek eredményeképpen pedig az eredeti becsléseink alapján a 42 ezer dolláros régióban lenne valahol az előállítási költség. Azt gondoljuk, hogy a bitcoin árfolyama pontosan erre a szintre fog visszaesni áprilisban, mikor a felezés után alábbhagy majd a piaci eufória.”

A bank elemzői két fontos tényezőre alapozzák az előrejelzésüket.

Az egyik a felezés utáni átlagos áramdíj, amely jelenleg 5 cent körül mozog a bányászoknak, de ez természetesen függ attól, hogy hol működtetik a gépparkjukat, és a műveleteik mértékétől egyaránt.

A másik tényező az, hogy a bányászat áprilistól sokkal energia-intenzívebbé válik, hiszen ugyanannyi munkával csak feleannyi bitcoinhoz lehet jutni.

Sokan úgy vélik, hogy azok a bányászok, akik kevésbé hatékony gépparkkal dolgoznak, vagy drágábban jutnak áramhoz, végül kieshetnek a ringből, és nem tudnak majd nyereségesen működni, mivel a költségek meg fogják haladni a bevételeket.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez fog majd végül ahhoz vezetni, hogy a hálózati hashráta valószínűleg 20%-kal csökkenni fog.

A JPMorgan a múlt hónapban úgy nyilatkozott, hogy a bitcoin felezését már beárazta a piac, és megosztották egy viszonylag friss felmérésük eredményét is.

Eszerint az általuk megkérdezett több, mint 4000 intézményi befektető 78%-a egyáltalán nem tervezte, hogy kriptoeszközbe fektessen.

Olvastad már? Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!