Rekordárfolyamon a Bitcoin

-

A Bitcoin árfolyama elérte a 60 ezer eurót, így az európai valutában számolva rekordmagasra ért, új történelmi csúcsot beállítva.

Amerikai dollárban nézve ismét elérte a 65 ezer dolláros szintet, így gyakorlatilag karnyújtásnyira került a mindenkori csúcstól az ár.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Március 4-én jókedvűen ébredhettek a befektetők, a BTC árfolyama elérte a 65 ezer dollárt, euróban pedig új csúcs született, 60 ezer fölött, mindkét esetben hatalmas pszichológiai határvonalnak tekinthető ez az érték.

24 órán belül ez egy 55-nál nagyobb felugrást jelent, az év elejei árfolyamhoz viszonyítva pedig 56%-os hozamnak örülhetnek a kereskedők.

Euróban számolva a BTC nagyot menetelt, hiszen az előző rekordját 2021 szeptemberében állította be, 53 ezernél.

Ezt már az idei február utolsó napjaiban áttörte, majd megállíthatatlanul emelkedett tovább, és a hét elejére újabb mérföldkövet hódított meg.

Nem az euró az egyetlen fiat valuta, amelyhez képest új csúcsot láthatunk, nagyjából tucatnyi másik pénznemben számolva is rekordok dőltek meg az elmúlt időszakban, többek között kínai jüanban is.

Balaji Srinivasan, a Coinbase korábbi pénzügyi igazgatója nemrégiben úgy posztolt a közösségi médiában, hogy február végére több, mint 30 országban ért el új rekordot a BTC árfolyama, köztük Kína, India, Japán, Dél-Korea és Argentína esetében is.

A 65 ezer dolláros árfolyam esetén értelemszerűen nincs még új rekord amerikai dollárban emellett egy maroknyi valuta még kitart.

A brit font, a svájci frank, a brazil reál, és a mexikói peso egyelőre tartja magát.

A cikk írásakor az árfolyam 65 ezer dollár körül mozog, mindössze 6%-kal a mindenkori rekord alatt, amelyet 2021 novemberében ért el.

A River Intelligence szerint a legkomolyabb ellenfélnek most a mexikói peso számít, hiszen 24%-os erősödésre lesz szükség ahhoz, hogy ott is új rekord szülessen.

bitcoin
Forrás: Sam Wouters

Mexikóban szintén 2021 novemberében állította be a jelenlegi rekordot a BTC.

Január 11-én az USA-ban elindultak a spot piaci ETF-ek, és azóta egyre újabb csúcsokat hódít meg a BTC számos fiat valutával összehasonlítva.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Az azóta eltelt alig két hónap alatt az ETF-ek kibocsátói több, mint 340 ezer BTC-t vásároltak fel az ügyfeleik megbízásából, sok milliárd dollár értékben, ennek nagy részét ráadásul a Grayscale saját alapjából kiutalt BTC tette ki.

Olvastad már? Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!