Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

-

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható” kínálatában meredek visszaesést okozott.

A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve, a Bitcoin tőzsdei készlete fokozatosan csökkent a hónap folyamán, még akkor is, amikor a piaci ára ugyanakkor 44%-kal megugrott.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Miért bikás jel ez?

Általában a tőzsdei készlet csökkenése az eladási nyomás csökkenését és más tevékenységek, például a hosszú távú birtokossá válás felé való esetleges elmozdulást jelenti.

Emellett, ahogy egyre több Bitcoint halmoztak fel és zártak el önmegőrző és hideg tárcákba, ez szűkösséget teremtett a piacon.

A kereslet-kínálat dinamikája szerint ez egy jelentős bikás jelzés volt.

A Bitcoin-bálnák száma növekszik

A széleskörű gyűjtögető mentalitás másik jelentős tükörképe volt az intézményi befektetők, más néven a kriptopiac bálnáinak számának ugrásszerű növekedése.

A legalább 1.000 Bitcoinnal rendelkező egyedi entitások száma február folyamán 55-tel nőtt. Ez az előző hónaphoz képest közel 4%-os ugrást jelentett.

A Bitcoin spot árfolyamához kötött több tőzsdén kereskedett alap (ETF) bevezetése megnyitotta a kriptopiac kapuit az amerikai TradFi befektetők előtt.

bitcoin
Forrás: Glassnode

A fordulatos esemény bikás előrejelzésekhez vezetett: az egyik kutatás szerint a Bitcoin az év végére 100.000 dollárra, 2025 végére pedig közel 200.000 dollárra nőhet.

A bálna befektetőket valószínűleg ezek az optimista előrejelzések motiválták arra, hogy felhalmozzák a Bitcoint.

Merre tart a BTC?

Az elmúlt héten a Bitcoin egészen 64.000 dollárig emelkedett. Ez felvetette a reményt, hogy elkerülhetetlenül visszaemelkedik az eddigi csúcsára (ATH).

A profitkivét e cikk írásakor 62.700 dollárra húzta le a bitcoint.

Azonban az eszköz még mindig körülbelül 20%-kal magasabb volt heti szinten a CoinMarketCap szerint.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Bitcoin Fear and Greed Index legutóbbi olvasata szerint a piac az „extrém mohóság” állapotában van.

Ez arra utalt, hogy a piaci résztvevők körében meglehetősen nagyfokú FOMO volt tapasztalható, ami az elkövetkező napokban felfelé vezethet.

bitcoin
Forrás: Bitcoin Fear and Greed Index

Olvastad már? Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!