Anthony Pompliano: „A SEC végül jóváhagyja a Bitcoin Spot ETF-eket”

-

Anthony Pompliano kockázati tőkebefektető, és Bitcoin-párti a CNBC Squawk Box műsorvezetőjével, Joe Kernen-el beszélt a BTC-ről.

És megosztotta véleményét arról, hogy mi fog történni a nemrégiben benyújtott BTC ETF beadványokkal, miután a SEC kifogásolta, hogy azok „nem megfelelőek”.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Összességében Pomp optimistának tűnik, és úgy véli, hogy végül a SEC jóváhagyja a Bitcoin spot tőzsdén kereskedett alapot.

Pomp véleménye a SEC és a legutóbbi ETF kérelmekről

A műsorvezető azzal kezdte a beszélgetést, hogy megkérdezte Pomp véleményét arról, hogy a SEC miért nevezte „nem megfelelőnek” a BlackRock beadványát és az azt követő több másikat.

Azt is megkérdezte, hogy mi volt pontosan a nem megfelelő, abból kiindulva, hogy a SEC valószínűleg csak nem szereti a Bitcoint.

Másrészt a SEC jelenleg perli a Binance és a Coinbase tőzsdéket az amerikai biztonsági törvények megsértése miatt, másrészt pedig elutasítja egy Bitcoin spot ETF benyújtását.

Anthony Pompliano úgy véli, hogy a szabályozó csak több egyértelműséget akar a bejelentésekkel kapcsolatban, mint például, hogy ki lesz a letétkezelő, kivel kötnek felügyeleti megosztási megállapodásokat stb.

Pompliano szerint a SEC csak teljes körű és hiánytalan információt szeretne, hogy megértse a dolgot.

Pompliano rámutatott, hogy a CBOE már újra benyújtotta a kérelmét, említve, hogy a felügyeleti megosztási megállapodást a Coinbase-szel kötik, és a többi szervezet, amely benyújtotta a kérelmeket, beleértve a BlackRockot, valószínűleg követni fogja ezt a példát.

Úgy véli, hogy a spot Bitcoin ETF-et végül jóváhagyják, legalábbis a BlackRock esetében, mivel ez az egyik legnagyobb és legelismertebb szereplője a pénzügyi piacoknak.

Azt azonban, hogy ez az újbóli kérelem benyújtása után egy héten, egy hónapon vagy egy éven belül fog-e megtörténni, Pomp nem próbálja előre megjósolni.

Úgy véli azonban, hogy ez az egész rohanás a Bitcoin spot ETF kérelmezése érdekében azt hirdeti, hogy a Wall Street hozzáférést akar a Bitcoinhoz, és amint ezt az ETF-et jóváhagyják, az intézmények elkezdik önteni bele a pénzt, ahogy ez történt a Bitcoin futures ETF jóváhagyásakor is.

A Bitcoin 2023-ban felülmúlja a Nasdaq rekordnövekedését

Pompliano kijelentette, hogy 2023 eddig jól alakult a részvénypiac számára, különösen a Nasdaq Composite Index 32,7%-kal nőtt az év eleje óta, ez a leggyorsabb növekedés az első félévben 1983 óta.

A Bitcoin azonban 85%-kal nőtt – háromszor annyit, mint a Nasdaq. Pomp elismerte Kernen érvelését, miszerint a BTC még mindig több mint 50%-kal a 69 000 dolláros ATH alatt van.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A befektető azonban kijelentette, hogy a Bitcoin fundamentumai folyamatosan nőnek ,a hash-ráta új történelmi csúcsra szökött, és a BTC elfogadása is, és mindez vezethet ahhoz az árnövekedéshez, ami Pomp szerint a jövő év áprilisában vagy májusában bekövetkező Bitcoin-felezési esemény után várható.

A CoinMarketCap adatai szerint cikkünk megjelenésekor 31.066 dolláron cserél gazdát a digitális valuta zászlóshajója.


Olvastad már? A Bittrex semmissé tenné a SEC hatáskörét a kriptopénzek területén

Kiemelt kép: david coignard

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Stellar (XLM) technikai elemzés 10.02.

Prémium Stellar (XLM) A Stellar (XLM) a szeptemberi veszteségek miatt a szerkesztési időben még mindig elnyomták a Stellar árfolyamát. Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) az írás időpontjában...

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!