A Bitcoin iránti intézményi kereslet a SEC akadályai ellenére is megmarad

-

A SEC döntése a Bitcoin ETF jóváhagyása körül hatalmas bizonytalanságot okozott a kriptopiacokon.

Annak ellenére, hogy a SEC elutasította az ETF-ek jóváhagyását, megállapítható volt, hogy a nagy intézmények továbbra is érdeklődést mutattak a Bitcoin (BTC) iránt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CryptoQuant által szolgáltatott adatok szerint az alapkezelők érdeklődést mutattak a Bitcoin iránt.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A bálnák még többet akarnak

Az intézményi befektetők, például fedezeti alapok, befektetési cégek és kriptopénz magánalapok kriptopénzeszközöket tartanak.

Ezeket az eszközöket „alapállományoknak” nevezik. Ezen állományok vizsgálata értékes betekintést nyújt a piaci dinamikába és a befektetői hangulatba.

Ezek a szervezetek aktívan keresik a hosszú távú befektetési lehetőségeket a Bitcoinban, türelmesebb megközelítést tanúsítva a rövid távú befektetőkhöz képest, akik szorosan figyelemmel kísérik az áringadozásokat.

Ezeknek a nagybefektetőknek a viselkedése azt jelzi, hogy hajlandóak hosszú távon befektetni a Bitcoinba, ami a BTC bikás jövőjére utal.

E nagybefektetők optimista viselkedését a kereskedők aktivitása is alátámasztotta.

Hogyan viselkednek a kereskedők?

A TheBlock adatai szerint a Bitcoin-kereskedések put-to-call aránya jelentősen csökkent.

A csökkenő put-to-call arány jellemzően a hangulat bikásabb vagy optimistább piaci kilátások irányába történő elmozdulását jelzi.

A put-to-call arány hasznos az opciós kereskedésben. Összehasonlítja az adott eszközre vagy értékpapírra vonatkozó eladási opciók (medvés tétek) és vételi opciók (bikás tétek) számát.

Ha a put-to-call arány csökken, az arra utal, hogy csökken a kereslet a vételi opciók (medvés pozíciók) iránti kereslet a vételi opciók (bikás pozíciók) tekintetében.

Továbbá ez azt is jelentheti, hogy a piaci szereplők egyre jobban bíznak az eszköz jövőbeli teljesítményében, és kevésbé aggódnak a potenciális lefelé mutató kockázatok miatt.

Forrás: TheBlock

A bikás hangulatot befolyásoló tényező lehetett a Bitcoin csökkenő Implikált Volatilitása (IV).

A Bitcoin IV-jének csökkenése alapvetően azt jelenti, hogy a piac kevesebb áringadozást vagy bizonytalanságot remél a BTC esetében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez a kriptovaluta iránti nagyobb stabilitást és bizalmat mutathatja.

A kereskedők számára az implikált volatilitás csökkenése hatással lehet az opciós árazásra, csökkentve az opciós kontraktusok költségét.

Ez azt is jelezheti, hogy csökken a nagy áringadozások lehetősége, ami hatással van a kereskedési stratégiákra és a kockázatkezelésre.

Forrás: The Block

Olvastad már? Az Ethereum alapítója szerint a Tőzsdefelügyelet nem játszik tisztességesen

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!