A Vanguard kitart a bitcoin-ellenesség mellett

-

Tim Buckley, a Vanguard Group ügyvezetője nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy az ügyfelek kritikái ellenére sem kívánnak változtatni a bitcoint illető meggyőződésükön, és így nem fogják listázni egyik ETF-et sem a platformjukon.

Buckley szerint a bitcoin túlságosan volatilis ahhoz, hogy például nyugdíjalapokba kerüljön.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ügyvezető szerint a bitcoin nem tekinthető jó értéktárolónak, hiszen dacára a közkeletű vélekedéseknek, nem független a tőzsdétől, hiszen a 2022-es zuhanás során a bitcoin ugyanúgy lejtőre kerül, mint az értékpapírok.

Vanguard
Forrás: Vanguard

„Nem hisszük, hogy a bitcoinnak jó helye lenne egy hosszú távra fókuszáló ortfólióban, például egy nyugdíj-megtakarításban. A bitcoin ehhez túlságosan spekulatív. Mikor a részvénypiac zuhanni kezdett, a bitcoin sem volt kivétel, ugyanúgy beesett. Nehéz elképzelni, hogy egy hosszú távú portfólióba beletegyük.”

A bitcoin 2021-ben állította be az előző rekordját, 69 ezer dollárnál, és ezt nemrégiben megdöntötte, mikor elérte a 73 ezer dolláros árfolyamot.

2022-ben viszont egy nagy lecsúszás során egészen 16 ezer dollárig esett, ezzel párhuzamosan pedig az SP500 index is 21%-ot gyengült, az elemzők nézetei szerint a Fed kamatpolitikája miatt.

Buckley elmondta, hogy az ügyfeleik kérései ellenére sem tervezik, hogy felveszik a bitcoint a portfóliójukba.

Január 11-én a SEC zöld utat adott a post piaci bitcoin ETF kérvényeknek, de a Vanguard szinte azonnal jelezte, hogy ők nem fognak ilyen terméket listázni az ügyfeleik számára.

A sajtó számára pedig azóta több alkalommal is megerősítették, hogy ezen az állásponton nem kívánnak változtatni, és nem akarnak semmilyen kriptós terméket forgalmazni.

Az ügyfelek közül sokan nem örülnek ennek a döntésnek, főleg azok, akik már korábban kapcsolatba kerültek a kriptopiaccal.

Yuga Cohler, a Coinbase egyik vezetője elmondta, hogy a személyes nyugdíjszámláját át fogja vinni a Vanguard rendszeréből a Fidelityhez, pontosan a bitcoin miatt.

Cohler a közösségi médiában úgy fogalmazott, hogy a Vanguard döntése nem felel meg a befektetői irányelveinek, így otthagyja a céget.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Vanguard annak ellenére, hogy elzárkózik a bitcointól és a kriptoipartól, mégis majdnem közvetlen kitettséggel rendelkezik az iparágban, hiszen jelentős mennyiségű MicroStrategy részvényt birtokolnak.

A jelenlegi adatok alapján a Vanguard a második legnagyobb intézményi befektető az MSTR részvények esetén, a cégben 8,24%-os részesedésük van.

Olvastad már? A radaron túli kriptók, melyek képesek lehetnek az egekbe szökni

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!