Megbotlott a Bitcoin, de szerencsére nem esett nagyot

-

A Bitcoin (BTC) továbbra is örömteli hangulatban éli a napjait, ám az emelkedő napok után egy kisebb visszaesés volt tapasztalható péntek reggel. Az árfolyam a cikk írásakor 67 727 dollár körül mozgott.

Szép árfolyamképének hála egyre jobban növekszik az elfogadottsága, és a nemrég jóváhagyott spot Bitcoin ETF-ek is jó hatással vannak rá.

Bitcoin

Forrás: CoinMarketCap

Kétségkívül a Bitcoin érme kaparintotta meg a mostani kriptohírek címlapjának többségét, de azért a piac felfigyelt egy új környezetbarát projektre is.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a Green Bitcoin (GBTC) névre hallgat, és büszkeségére a folyamatban lévő gyűjtése cikkünk írásakor túl van a 4,4 millió dolláros összegen.

A Bitcoin rallija most egy 71 000 dollár feletti értéket rajzol ki 

A piacon ismét a Bitcoin diktálja a divatot, például szerdán ismét sikerült lenyűgöznie a nagyérdeműt, és új rekordot állított fel 73,750.07 dollárral. 

A neves kriptó lendülete az elmúlt hetek során bámulatra méltó, és a volatilitásra fittyet hányva folytatja a felfelé ívelő trendjét. A BTC csak az elmúlt hónap során 37,55%-ot növekedett, az elmúlt évet tekintve pedig ez a szám 174,95%-os.

Persze az is igaz, hogy ez csak a felszín, hiszen a BTC érme szárnyalása mögött azért nagy mennyiségű likviditás is meghúzódik.

Nézd csak, mennyi short pozíciót likvidálnak annak nyomán, hogy a ralli egyre nehezebbé teszi a medvékre nehezedő nyomást.

A technikai mutatók egyébként határozottan a Bitcoint támogatják, és az elemzők is azt súgják, hogy a nagyra törekvő BTC érme következő nemes célpontja a 80 000 dollár lehet.

Az intézményi FOMO is megtolja a Bitcoin szekerét

A Bitcoin örömtánca az intézményi befektetőknek is feltűnt. 

A kripto befektetési termékek mostanában népszerűbbek, mint máskor, az elmúlt héten 2,7 milliárd dolláros összeg áramlott be.

A változás valóban szembetűnő, hiszen a beáramlás 4 héttel korábban csak 2,45 milliárd dollár volt.

Az YTD beáramlások jelenleg 10,3 milliárd dollárt tesznek ki, így már biztosan meg fog dőlni a 2021-es rekord, mely 10,6 milliárd dollárról szólt.

Egyébként a Bitcoin a beáramlások királya, hiszen a múlt heti befektetések 99%-át ez az érme tette ki. Ez nem csoda, hiszen a BTC értéke kisebb megingásokkal ugyan, de azért meredeken kúszik felfelé.

Ha pedig a spot BTC ETF-ek felhalmozódását vizsgáljuk, a számok szinte megszólalnak.

Mióta ezek az alapok nekiveselkedtek az útjuknak, mintegy 56 milliárd dollár értékű BTC érmét vettek, amely a forgalomban keringő készlet több mint 4%-át teszi ki.

Ha a vásárlások ilyen ütemben fognak haladni, akkor az ETF-ek egy éven belül várhatóan a Bitcoin-kínálat majdnem 9%-át fogják kitenni.

Az egyik digitális eszközkezelő, a Bitwise szerint rengetegen állnak sorba azért, hogy még június előtt kitettséghez jussanak.

Ami szembetűnő, hogy az intézményi vásárlási hullám egyáltalán nem lankad, sőt, a fő mozgatórugója a Bitcoin újabbnál újabb rekord eléréseinek. 

A Green Bitcoin projektje átlendült a 4,4 millió dolláros ICO-n 

A Bitcoin gyönyörű íveket rajzol az árfolyam-grafikonjára, de azért nem lehet elmenni szó nélkül a Green Bitcoin (GBTC) előértékesítése mellett sem, mert a lendülete egyre nagyobbnak mutatkozik. 

Bitcoin

A Green Bitcoin fejlesztői egy Ethereum alapú, Proof-of-Stake (PoS) modellt álmodtak meg, mely az energiaigényes kriptókhoz viszonyítva egy sokkal zöldebb variációt mutat. 

A projekt tranzakciói alacsonyabb energiafogyasztással járnak, mint a Bitcoinhoz hasonló kriptóké.

A Green Bitcoin egyik nagy különlegessége a „Gamified Green Staking” jutalmazási rendszere.

A GBTC-birtokosok tulajdonképpen szép hozamokat képesek elérni azzal, hogy lekötik az érméiket. Jelenleg már több, mint  4,9 millió GBTC-t stakeltek a tulajdonosaik.

Bitcoin

A lekötők hetente részt vehetnek egy Bitcoin-árfolyambecslési versenyen, amely remek ösztönző elem. 

A lakossági befektetők jelenlétét bizonyítja az ICO-n az, hogy a csapat már több mint 4,4 millió dollárnyi finanszírozást gyűjtött össze.

Az előértékesítés egyébként több szakaszra oszlik, és az érme ára ennek során folyamatosan emelkedik.

Amikor ezt a cikket írjuk, egy GBTC token 0.9162 dollárért vihető el.

A Green Bitcoint a Twitteren 10,2 ezer felhasználó követi, és a számuk napról napra növekszik.

Ugyan a Green Bitcoin jelenleg még kisdednek számít a nagy, már befutott kriptók mellett, de születése óta már jelentősen nőtt a “súlya”, és még jelentős emelkedés várható tőle az év végére jósolt tőzsdei bevezetés előtt.

Látogass el a Green Bitcoin oldalára

Ezek is érdekelhetnek:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!