A Solana 4,4%-ot emelkedett 24 óra alatt – Ez az oka, hogy miért

-

A Solana (SOL) dacolt a tágabb piaci elvérzéssel, lenyűgöző show-t mutatott be az árfolyamgrafikonokon.

Az ötödik legnagyobb kriptopénz az elmúlt 24 órában 4,4%-ot, a héten pedig több mint 26%-ot emelkedett, még akkor is, amikor a Bitcoin (BTC) flash dumpja szélesebb piaci eladást váltott ki.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A teljesítmény túlszárnyalása a SOL-t a LunarCrush AltRank mérőszámának élére katapultálta a közelmúltban, ami aláhúzza a coin iránti nagyobb társadalmi elkötelezettséget.

A kriptovaluta közösségét és vonzerejét mérő mérőszámon elért magasabb helyezés gyakran jelzi a lakossági befektetőknek, hogy figyeljenek oda az eszközre.

A Solana lett a DeFi 3. helyezettje

Az árak ugrásszerű növekedése megnövelte a Solana blokkláncon lévő betétek dollárban kifejezett értékét.

A DeFiLlama adatainak elemzése szerint az elmúlt 24 órában 8,19%-kal, 7,59 milliárd dollárra emelkedett a zárolt összérték (TVL).

A legújabb emelkedéssel a Solana a harmadik legnagyobb decentralizált pénzügyi (DeFi) lánccá vált, először előzte meg a BNB Chain (BNB) láncot.

solana
Forrás: DeFiLlama

Emlékeztetünk arra, hogy a Solana szerencséje 2022 őszén súlyosan megsínylette a mára már bukott FTX (FTT) kriptopénz tőzsdének való kitettsége miatt.

A TVL egészen 300 millió dollárig zuhant, és 2023 nagy részén nem sok javulás volt tapasztalható. A Solana DeFi-t sok kritikus ekkor halottnak nyilvánította.

A dolgok azonban 2023 októberétől drámaian megváltoztak, ami a TVL 13-szoros megugrását eredményezte a jelen pillanatig.

Döntő fontosságú partnerségek és robusztus on-chain fundamentumok segítették a fordulatot.

A stablecoin átutalások megugrottak

A TVL növekedés mellett a Solana átvette a vezetést az on-chain stablecoin volumen tekintetében is.

Az Artemis adatainak elemzése szerint a Solana 2024 első három hónapjában a legmagasabb volument regisztrálta, átugorva az olyan hagyományos erőközpontokat, mint az Ethereum (ETH) és a Tron (TRX).

A Solana emelkedése arra utalt, hogy egyre inkább a stablecoin elszámolások célhálózatává válik.

Forrás: Artemis

Mi a SOL „jövője”?

A SOL határidős piaca a Coinglass adatainak használatával, és pozitív finanszírozási arányt fedezett fel.

Ez azt jelenti, hogy a long pozíciók díjakat fizettek a short pozícióknak, ami az előbbiek dominanciáját feltételezte.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Érdekesség, hogy a SOL Open Interest (OI) nem mutatott figyelemre méltó emelkedést, mint az ár, alig nőtt 0,36% -kal az elmúlt 24 órában.

Forrás: Coinglass

Olvastad már? Hogyan lehet egy fellendülés ezen a fronton „veszélyes” a Bitcoin számára?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!