Hogyan lehet egy fellendülés ezen a fronton „veszélyes” a Bitcoin számára?

-

A Bitcoin (BTC) hitelfelvételi költségei a vezető kriptopénz tőzsdéken, mint a Binance és a Bybit, 2021 óta a legmagasabb pontot érték el, jegyezte meg az IntoTheBlock egy nemrég megjelent bejegyzésében az X-en. Ez a tőkeáttételes kereskedés felfutását jelzi.

Az on-chain szolgáltatónál található adatok szerint március 14-én a Binance és a Bybit BTC Perpetual Swap finanszírozási rátái 0,06%-os, illetve 0,09%-os csúcsot értek el a Binance-en és a Bybit-en.

A magas tőkeáttétel egyenlő a magas finanszírozási arányokkal

A perpetual swaps egyfajta származtatott szerződés, amely lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy egy eszköz árfolyamára spekuláljanak anélkül, hogy ténylegesen birtokolnák azt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A finanszírozási ráta a kereskedők között cserélt díj, amely biztosítja, hogy a perpetual szerződés ára közel maradjon a mögöttes eszköz spot árához.

Amikor egy eszköz finanszírozási rátája megugrik, mint ebben az esetben a BTC kapcsán, az arra utal, hogy szokatlanul nagy a kereslet a long pozíciók iránt a short pozíciókhoz képest.

Ez arra utal, hogy több kereskedő fogad a BTC árfolyamának emelkedésére, mint amennyi a csökkenésére.

Noha ez általában jelentős bikás hangulat jelenlétét jelzi a piacon, a magas tőkeáttétellel végrehajtott kereskedések volumene azt is jelenti, hogy a piac túlhevül.

A nagy tőkeáttételű kereskedés gyakran tükrözi a piaci hangulatot. Amennyiben a kereskedők erősen bikásak, és tőkeáttételt használnak long pozíciók nyitására, ez az érzés felhúzhatja a finanszírozási rátákat.

A BTC finanszírozási rátáinak folyamatos emelkedése azonban bizonyos kockázatokat rejt magában.

A CryptoQuant álnevű elemző március 6-i jelentésében közzétett megállapításai szerint az elemző hangsúlyozta az eszköz finanszírozási rátáinak megugrásának következményeit.

„Ugyanakkor, bár az emelkedő finanszírozási ráták jellemzően a piaci hangulat emelkedését kísérik, a túlzottan magas értékek veszélyesek lehetnek. A megemelkedett kamatlábak növelik a hosszú likvidációs hullámok kockázatát, ami fokozott piaci volatilitást és váratlan korrekciós mozgásokat eredményezhet”.

A finanszírozási kamatlábak emelkedése ráadásul olyan időszakban történik, amikor a piac túlságosan „mohó”.

Ezen írás pillanatában a Crypto Fear & Greed Index 81-es értéket mutat, ami azt jelzi, hogy a piac továbbra is a szélsőséges kapzsiság állapotában van.

bitcoin
Forrás: alternative.me

Az extrém kapzsiság által vezérelt piacot gyakran fenyegeti a hirtelen visszaesés veszélye, mivel a hangulat gyorsan megváltozhat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A negatív hírek vagy a piaci dinamikában bekövetkező változás eladási hullámot indíthat el, mivel a befektetők igyekeznek csökkenteni a veszteségeiket, ami piaci korrekcióhoz vezethet.

A cikkírás idején a BTC 66.800 dolláron cserélt gazdát a CoinGecko adatai szerint.

bitcoin
Forrás: coingecko.com

Olvastad már? A Bitcoint „évtizedekig, nem napokig” kell tartani, mondja a vezérigazgató

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!