A Bitcoint „évtizedekig, nem napokig” kell tartani, mondja a vezérigazgató

-

A Bitcoin (BTC) a közelmúltban élesen visszahúzódott, és a rekordmagas árfolyamokról értékének egy részét elvesztette.

Mindezek ellenére a kriptopénz továbbra is körülbelül 60%-os emelkedést mutat az év végéig (YTD).


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ahogy a BTC árfolyama 70.000 dollár alá esett, miután 73.000 dollár fölé emelkedett, jelentős likvidálásokat okozott.

Kris Marszalek, a Crypto.com vezérigazgatója a CNBC TV-nek adott interjújában betekintést nyújtott a helyzetbe.

Elmagyarázta,

„Úgy gondolom, hogy ezt túlnyomórészt az opciós piacon történtek és egy korrekció hajtja, de nem szabad elfelejteni, hogy ez a volatilitási szint valójában elég alacsony ahhoz képest, amit a korábbi ciklusokban láttunk”.

A Bitcoin a cikk megjelenésének idején visszanyerte veszteségeinek egy részét, és 68.561 dolláron kereskedett. Ez 1,2%-os emelkedést jelentett a nap folyamán a CoinGecko szerint.

bitcoin
Forrás: coingecko.com

A Bitcoin áresésének jó oldala

Marszalek az áresést a kriptopénzpiac számára előnyös korrekciónak tekinti. Szerinte segít kiküszöbölni a túlzott tőkeáttételt, megakadályozva a túlságosan agresszív árfolyam-kiugrásokat.

A vezető szerint a cél a Bitcoinba és a tágabb iparágba történő folyamatos tőkebeáramlás ösztönzése, ami fokozatosabb és fenntarthatóbb növekedést eredményezhet.

Kiemelve a Bitcoin-befektetés hosszú távú értékét, kijelentette,

„A Bitcoin olyan eszköz, amelyet évtizedekig, nem pedig napokig vagy hetekig érdemes tartani”.

7,5 billió dolláros kriptopiaci tőke 2025-re?

A bikás hangulatot tovább fokozva a Bernstein elemzői azt prognosztizálták, hogy a kriptopénzek teljes piaci kapitalizációja potenciálisan megháromszorozódhat, és 2025 végére elérheti a 7,5 billió dollárt.

Ez a jelentős növekedés várhatóan a Bernstein szerint „példátlan” mértékű intézményi elköteleződésnek köszönhető a kriptopénzekkel kapcsolatban.

Marszalek egyetértett ezzel a pozitív kilátással, megjegyezve,

„Szerintem a mozgást túlnyomórészt a Bitcoin ETF-ek beáramlása hajtja. Ez egy igen sikeres termék, és tudjuk, hogy a kínálati oldalon probléma van, így ennek tükröződnie kell az árban”.

Az ETF-ek továbbra is rekordokat döntögetnek

De vajon hogyan néz ki a Bitcoin ETF-ek jövője? A jelenlegi tendenciák és előrejelzések alapján az előttünk álló út ígéretesnek tűnik.

A JMP Securities azt jósolta, hogy a spot ETF-ek a következő három évben mintegy 220 milliárd dollárnyi befektetői tőkét vonzhatnak.

Ha előrejelzéseik beigazolódnak, a Bitcoin értékére nézve jelentősek a következmények: a JMP Securities becslése szerint az árfolyam 280.000 dollárra emelkedhet – ez további 5,50 billió dollárral bővítené a vezető kriptopénz piaci kapitalizációját.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A spot Bitcoin ETF-ek iránt megnövekedett érdeklődést jól mutatja a rekordot döntő beáramlásuk, amely két hónappal a januári indulásuk után meghaladta a 10 milliárd dollárt.

A BitMEX Research ráadásul csak március 12-én 14.706 BTC nettó beáramlást jegyzett, több mint 1 milliárd dollár értékben a spot Bitcoin ETF-ekbe.


Olvastad már? A 3 legjobb AI és VR kriptó projekt az Nvidia GTC 2024 eseménye kapcsán

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!