A 3 legjobb AI és VR kriptó projekt az Nvidia GTC 2024 eseménye kapcsán

-


Vendégbejegyzés


A technológiai óriás, az NVIDIA GTC 2024 konferenciája március 17-21 között zajlik majd.

Ekkor a vállalat vezérigazgatója, Jensen Huang várhatóan a nagyközönség elé tárja majd a vadonatúj Blackwell architektúrájú chipeket, és persze emellett egyéb nagy bejelentések is várhatók.

NVIDIA

Az öt napos rendezvény több, mint 900 szekcióján, több száz kiállításán, és workshopján az előadók és kiállítók főként a vállalat újonnan megjelenő termékeire fókuszálnak majd.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ugyan az NVIDIA GTC idei eseménye a vállalati megoldásokra összpontosít, a konferencia termékbejelentései és az itt bemutatott  fejlesztések több, mint biztos, hogy felemelő hatással lehetnek a különböző ágazatokra, köztük a kriptovaluták területére is.

A konferencián a legnagyobb érdeklődési hullámot valószínűleg a mesterséges intelligencia (MI) és a virtuális valóság (VR) technológiákon alapuló projektek váltják majd ki.

Cikkünkben megvizsgáljuk a három legjobb MI és VR kriptoprojektet, melyekre érdemes figyelni a GTC 2024-es eseménye előtt, alatt és után is. 

Ezek a legjobb AI és VR kriptók 

  1. 5thScape: Megújítja az AR és VR játékokat, melléjük fejhallgatót, gaming széket és fejlesztői piacteret is kínál.
  2. The Graph: A „Web3 Google-jának” becézett rendszer garantálja a blokkláncadatok decentralizált indexelését és lekérdezését, valamint terveiben szerepel a lekérdezések MI-vel megerősített integrálása is.
  3. Fetch.ai: Egy decentralizált mesterséges intelligencia és gépi tanulási protokoll, amely könnyebbé varázsolja a digitális ikrek (Digital Twin – DT) létrehozását és telepítését egy globális adathálózaton keresztül.

5thScape (5SCAPE) – jelenleg ez a legjobb megvásárolható VR kriptó 

Az 5thScape egy olyan merész kriptoprojekt, mely célul tűzte ki a virtuális valóság (VR) és a kiterjesztett valóság (AR) technológiáinak problémamentes beleszövését a játékiparba.

A projekt olyan népszerű VR-játékot szeretne kifejleszteni, mint például a Cage Conquest, az Epic Cricket Arena, az Immersive Kickoff, az Archery Master és a Thrust Hunter.

Azonban az ambíciózus 5thScape túllát a játékfejlesztésen: tervez egy saját VR headset és egy AR gaming széket is, és ezzel akár a VR-ökoszisztéma vezetőjévé is válhat.

NVIDIA

Az 5thScape egy dedikált piacot is megálmodik az AR- és VR-fejlesztők számára, mellyel a játékfejlesztési kedvet szeretné feltüzelni. Ez a nagyszerű kezdeményezés mágnesként vonzhatja a tehetséges alkotókat, és hosszútávon a projekt hatóköre akár más iparágakra is kiterjedhet.

Az 5thScape ökoszisztéma fókuszában az 5SCAPE natív érme áll, mely ICO-ja 2024 januárjában indult el, és eddig már több, mint 1,1 millió dollárt gyűjtött össze.

A token induló ára 0,01 dollár volt, a mostani szakaszban viszont már 0,00187 dollárra rúg az értéke. Az ökoszisztéma teljes kínálata egyébként 5,211 milliárd token. 

A VR, AR és blokklánc technológiák integrációját megvalósító projekt iránt igen nagy az érdeklődés, ami nem csoda, hiszen a projekt egy igen forradalmi ötleten alapszik. 

Nézd meg az 5thScape előértékesítését

The Graph (GRT)

A The Graph (GRT) projektje innovatív megoldásaival tűnik ki a kriptotérben. Feladatául tűzte ki a blokkláncokon tárolt adatok decentralizált indexelését és lekérdezését.

Nyílt forráskódú szoftvereivel a fejlesztők képesek hatékonyan lekérdezni, feldolgozni, és tárolni a blokkláncadatokat.

A The Graph natív kriptója az ERC20 alapú GRT token, mely maximális készlete 10 milliárd érme.

A fejlesztők a protokollal a Facebook GraphQL nyelvén át lépnek kapcsolatba, és így érik el az algráfokban tárolt adatokat is.

Általa teremt a The Graph kiváló erőforrást ahhoz, hogy decentralizált alkalmazásokat (dAppok) és egyéb Web3 projekteket lehessen építeni.

A közelmúltban a The Graph platform egy nagy hírrel rukkolt elő: egy olyan frissítést tervez, mellyel MI alapú lekérdezést lehet majd végezni nagyméretű nyelvi modellek segítségével.

A további jelentős frissítések lehetővé teszik a blokkláncadatok gyorsabb indexelését (Firehose), a nagy teljesítményű adatindexálást és az Ethereum archív adataihoz való hozzáférést (Substreams).

A nagy nyelvi modelleket alkalmazó, mesterséges intelligenciával támogatott lekérdezés megvalósítása a The Graph számára óriási változást hoz el, hiszen elérhetőbbé válnak az adatok a Web3 fejlesztők számára.

A The Graph azáltal redukálja le a blokkláncfejlesztés technikai akadályait, hogy a fejlesztők természetes nyelvet használnak a komplex adatlekérdezésekhez.

A nagyméretű nyelvi modellekben rejlő erővel a The Graph felgyorsítja a Web3 ökoszisztéma innovációját, és a blokkláncadatok pedig hozzáférhetőbbé és felhasználóbarátabbá válnak.

Forrás: CoinMarketCap

Az elmúlt év során a GRT token több, mint 160%-os emelkedést produkált, és árfolyama jelenleg 0,39 dollár.

Ez a szuper teljesítmény is bizonyítja, hogy a The Graph iránt igen jelentős a kriptoközösség érdeklődése.

Fetch.ai (FET)

A Fetch.ai (FET) egy olyan decentralizált működésű AI és gépi tanulási protokoll, mely egy engedély nélküli hálózaton át kívánja demokratizálni az AI technológiához való hozzáférést.

A Fetch.ai-t 2019 márciusában indították útjára a Binance-on startolt Initial Exchange Offering (IEO) révén.

Célkitűzése, hogy könnyebbé tegye a digitális ikrek alkotását, telepítését és fejlesztését.

Ezek olyan autonóm AI-ügynökök, amelyek a globális adathálózaton hajtanak végre feladatokat.

A platform optimalizálja például a DeFi kereskedelmi szolgáltatásokat, a közlekedési hálózatokat, az intelligens energiahálózatokat és az utazást is.

A Fetch.ai platform natív kriptója a FET token. A felhasználók az 1,1 milliárd összkészletű FET érméből vásárolhatnak szolgáltatásokat, és digitális ikreket telepíthetnek.

A FET-hez jelenleg olyan neves tőzsdéken férhetsz hozzá, mint az eToro és a Coinbase.

A Fetch.ai négy különböző elemből tevődik össze: 

  • Digital Twin Framework
  • Open Economic Framework
  • Digital Twin Metropolis 
  • Fetch.ai Blockchain

A platform fő elemei a tanulók, a globális piac, a Fetch.ai blokklánc és az IPFS-en alapuló decentralizált adatréteg.

Következtetés

Az NVIDIA GTC 2024 konferenciája ugyan a vállalati megoldásokra fókuszál, de valószínűleg érinteni fogja a kriptopénz-ipar, és főleg az AI- és VR-technológiákat alkalmazó megoldások tárgyalását is.

Ennek oka az, hogy nem lehet szó nélkül elmenni a mesterséges intelligencia és a virtuális valóság területén történő forradalmi változások mellett.

Az 5thScape, a The Graph, és a Fetch.ai protokolljai bemutatják, hogy az általuk alkalmazott AI és VR technológiák milyen nagy lehetőséget nyújtanak a kriptoökoszisztéma egyes területeinek forradalmasításában.

Ezek is érdekelhetnek:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!