A „túlfűtött” Bitcoin-piac lehűlőben van – Ideje újra fogadni a BTC árfolyamára?

-

A Bitcoin (BTC) a CoinMarketCap szerint a héten visszalépett a korábbi történelmi csúcsról (ATH), és 3,23%-kal esett vissza a 67 ezer dolláros zónába.

Jelenleg a bikás piaci szereplők türelmetlenül várják a visszapattanást a 73.000 dollárra – egy olyan szintre, amelyet legutóbb március közepén ért el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Miközben azonban a Bitcoin sínylődik a grafikonokon, néhány piaci mutatója még mindig zöldet villog.

A finanszírozási ráták normalizálódnak

J. A. Maartunn, a CryptoQuant on-chain analitikai platform munkatársa szerint a Bitcoin finanszírozási rátái a héten meredeken csökkentek.

Valójában a cikkírás idején olyan szinteken állt, amelyeket „semlegesnek” ítélt.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Általában a finanszírozási ráták csökkenése a túlzottan tőkeáttételes bikás kereskedők kiszorulását jelzi.

A finanszírozási ráták a magasba szöktek, amikor a BTC március közepén elérte az új ATH-ját, ami a túlfűtött piac jele.

A finanszírozási ráták normalizálódásával és a még mindig 67 ezer dollár körüli árakkal azonban most lehetőség nyílik arra, hogy új longok lépjenek be a piacra, ami megnyitja az utat a tartós felfelé nyomulás előtt.

A Bitcoin határidős ügyletek Open Interest (OI) 11%-os csökkenése a héten a Coinglass adatainak elemzése szerint szintén a túlzottan tőkeáttételes long pozíciók kivonulását tükrözte.

Az eufória kezd alábbhagyni

A lehűlést tovább mutatta a piaci hangulat „extrém mohóságról” „kapzsiságra” való változása a héten, a Crypto Fear and Greed Index szerint.

Általában, amikor a piac rendkívül mohóvá válik, az azt jelenti, hogy korrekcióra van szükség.

bitcoin
Forrás: Crypto and Fear Index

Egy újabb bikás kiváltó ok a Bitcoin számára?

A Bitcoin javára válhat, hogy a csődbe ment kriptohitelező Genesis befejezte a Grayscale Bitcoin ETF (GBTC) több mint 2 milliárd dollárnyi részvényének eladását.

A Genesis elsősorban a GBTC-ből való kiáramlást hajtotta az elmúlt hetekben, ami a Bitcoin korrekciójához vezetett.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Genesis befejezésének kegyelmével azonban a GBTC kiáramlása jelentősen lelassulhat, ami lehetővé teszi, hogy más ETF-ek ezt magas beáramlással ellensúlyozzák, ami potenciálisan ismét a Bitcoin emelkedéséhez vezethet.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Vibráló potenciál rejlik az MI vezényelt kriptókban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!