A SEC jogi TŰZ alatt – Coinbase visszavág ellenük!

-

A Coinbase nagyot lépett azzal, hogy amicus beadványt nyújtott be a SEC ellen. Úgy tűnik, ez egy hosszú harc lesz.

Ezzel a lépéssel a texasi Crypto Freedom Alliance of Texas-t támogatják a SEC elleni perben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A per azzal érvel, hogy a SEC digitális eszközökre vonatkozó szabályai túlságosan határozatlanok és szigorúak. A kriptovilágban az emberek úgy látják, hogy a SEC blokkolja az innovációt.

A Coinbase jogi hivatala a Twitteren keresztül nyilatkozik

A Coinbase jogi igazgatója, Paul Grewal a Twitteren osztotta meg a hírt. Kiemelte, hogy a SEC nem hozott egyértelmű szabályokat a digitális eszközökre vonatkozóan.

sec
Forrás: X

Hiába próbált a kriptoipar együttműködni velük, a SEC nem volt egyértelmű. Helyette nagyon agresszívak voltak.

Grewal twitter üzenete jól mutatja a kripto közösség frusztrációját. Azt mondta, hogy a SEC intézkedései nehéz helyzetbe hozták a digitális eszközökkel foglalkozó cégeket.

Vagy le kell állniuk az Egyesült Államokban való működéssel, vagy azt kockáztatják, hogy megbírságolják őket. Ez a bizonytalan helyzet árt az innovációnak, és munkahelyeket küldhet a tengerentúlra.

Mit ír a Coinbase a SEC-nek, amicus levélben?

A Coinbase beadványa támogatja a felperesek javára történő gyors döntésre való felhívást. Szerinte a SEC intézkedései a törvény tág értelmezésén alapulnak.

A beadvány azt kéri a bíróságtól, hogy állapítsa meg, hogy a Coinbase-hez hasonló digitális eszközök nem „befektetési szerződések” a szövetségi törvények értelmében. Ezzel az ágazat megkapná a szükséges egyértelműséget.

Hatás a kriptopénzekre

A SEC intézkedései ellenséges környezetet teremtettek a digitális eszközökkel foglalkozó cégek számára.

Azáltal, hogy a SEC egyértelmű útmutatás nélkül veszi célba a vállalatokat, hatékonyan korlátozza az iparág növekedését.

Ennek komoly következményei vannak a szélesebb kriptoközösségre nézve, amely az innovációból és a technológiai fejlődésből él.

A SEC számos kripto cég, például a Ripple, a Binance, a Coinbase és a Kraken ellen indított jogi eljárást. Ez az agresszív hozzáállás zavart okoz az új technológia világában.

A SEC kiszámíthatatlan intézkedései visszatartják a befektetéseket és a fejlesztéseket az Egyesült Államokban. Sok cég most azon gondolkodik, hogy olyan helyekre költözik, ahol egyértelműbb a szabályozás.

Ez az esetleges lépés árthat az USA vezető szerepének a technológiai innováció és a gazdasági növekedés terén.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Előre tekintve

Az ügy kimenetele nagy hatással lesz a digitális eszközök iparágára.

Amennyiben a felperesek nyernek, ez korlátozhatja a SEC hatáskörét a digitális eszközökre vonatkozó szabályok érvényesítésére egyértelmű törvények nélkül.

Ezzel az iparág megkapná azt a biztonságot, amelyre szüksége van ahhoz, hogy növekedni tudjon az Egyesült Államokban.

A Coinbase által nyújtott támogatás az iparág egységes álláspontját mutatja a túlszabályozással szemben.

Kiemeli, hogy sürgősen szükség van olyan egyértelmű szabályokra, amelyek segítik az innovációt, ugyanakkor védik a befektetőket.

Összefoglalva

A Coinbase amicus beadványa kulcsfontosságú pillanat a kriptoipar és a szabályozók közötti csatában.

A SEC elleni kihívással a Coinbase az innovációt és a gazdasági szabadságot támogató tisztességes és egyértelmű szabályokat szorgalmaz.

Ezt a kriptoközösség szorosan figyeli, és egy támogatóbb szabályozási környezet reményében.

Olvastad már? Annak megállapítása, hogy mely altcoinok lesznek a „valódi befutók” miután a trend megfordult

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Robert Kiyosaki Bitcoin árfolyam előrejelzése, ha Trump megnyeri az amerikai választásokat

Robert Kiyosaki jelentős gazdasági változást jósol, ha Donald Trump visszatér az elnöki székbe, ami szerinte az arany, az ezüst és a Bitcoin árának emelkedéséhez fog...

Mémcoin őrület augusztusban: Legjobb választások a kripto szakértők részéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, de bikafutás várható. Ez az időszak jó belépési lehetőséget kínál az altcoinok számára, amelyek emelkedőben vannak. Az értékrobbanás hamarosan bekövetkezhet. A várakozás...

Polygon, Mantle árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Polygon, Mantle A kriptopénzek piacán továbbra is jelentős árfolyam-ingadozás tapasztalható, az Ethereum ETF tőzsdei bevezetése órákra van. Figyelemre méltó, hogy az ETH árfolyama 3520 dolláron jegyzik, 20,871...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!