A SEC elnöke ezt mondta egy lehetséges spot Ethereum ETF-ről

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) Gary Gensler elnökletével jelentős, de óvatos lépést tett a kriptovaluták területén azzal, hogy jóváhagyta néhány spot Bitcoin tőzsdén kereskedett termék (ETP) részvényeit.

Az Ethereum tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) azonban nem biztos, hogy ugyanerre a sorsra jutnak.

A SEC jóváhagyása egyértelmű fenntartással jár. A Bitcoinra (BTC) összpontosít, és nem terjed ki a szélesebb kriptopénzpiacra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A SEC jóváhagyásának hatálya és korlátai

Gensler szerint a Bizottság jóváhagyása a Bitcoint – nem értékpapír-árut – tartó ETP-kre korlátozódik, és nem jelentheti a kriptovaluták vagy a mögöttes technológiájuk szélesebb körű jóváhagyását.

Az Ethereum ETF-ekről alkotott véleménye körül forgó médiatájékoztató során Gensler egyértelműen kijelentette,

„Ahogy két héttel ezelőtt is mondtam, amit a bitcoin tőzsdén kereskedett termékekkel kapcsolatban tettünk, az erre az egy árucikkre, nem értékpapírra korlátozódik, és nem szabad úgy értelmezni, hogy az bármi mást jelentene”.

Január 10-én az ügynökség zöld utat adott 11 spot Bitcoin ETF-nek, válaszul egy három bíróból álló washingtoni bírósági testület döntésére.

Ez arra kötelezte a SEC-t, hogy értékelje újra a Grayscale spot Bitcoin ETF iránti kérelmét. Gensler nyilatkozott erről is.

A következőket mondta,

„Ennek fényében jobb a közzététel is. Most már tőzsdén jegyzik őket, nem pedig a tőzsdén kívüli piacokon kereskednek. Volt 10 vagy 11, amelyek egyszerre indultak el, ami bizonyos fokú versenyt hozott. Láttál némi versenyt, hogy a befektetők az alacsonyabb díjakból profitáltak.”

Gensler szkepticizmusa a kriptovalutával kapcsolatban

A jóváhagyás ellenére Gensler igyekezett tisztázni, hogy a SEC intézkedése nem egyenlő a Bitcoin jóváhagyásával.

Megismételte a Bitcoinhoz és a kriptotermékekhez kapcsolódó kockázatokat.

Hangsúlyozta továbbá a Bitcoin spekulatív jellegét és a Bitcoin felhasználását olyan tiltott tevékenységekben, mint a zsarolóvírusok, a pénzmosás, a szankciók kijátszása és a terrorizmus finanszírozása.

Emellett szembeállította a Bitcoint a nemesfémekkel, amelyeknek fogyasztói és ipari felhasználása van, kiemelve a kriptopénz spekulatív és volatilis jellegét.

A SEC döntése, miszerint engedélyezi a spot Bitcoin ETP-részvények kereskedését, óvatosan optimista lépést jelent a kripto-iparág számára.

Ugyanakkor a Bizottság szigorú álláspontja a kriptoeszközök szabályozási megfelelésével kapcsolatban, valamint a szélesebb piaccal kapcsolatos aggályai változatlanok maradnak.

A szigorú kripto-szabályozás a múlté?

Az óvatos hangnem Gensler részéről is tükrözi a SEC elkötelezettségét a befektetővédelem és a piac integritása mellett.

Hangsúlyozta a Bitcoin ETP-k szponzorai általi teljes, tisztességes és valós közzététel fontosságát, biztosítva, hogy a befektetők részesüljenek a nyilvános regisztrációs nyilatkozatokból és az előírt időszakos bejelentésekből.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Továbbá ezek a termékek a bejegyzett nemzeti értéktőzsdéken kapnak helyet, amelyeknek a csalás és a manipuláció megelőzésére szolgáló szabályai vannak.

Végezetül, az olyan nagyágyúk, mint a Fidelity és a BlackRock részvétele és a spot Ethereum ETF-re vonatkozó kérelme révén felcsillant a remény.

Főleg, mivel folyamatosan spekulációk folynak arról, hogy az Ethereum ETF-eket 2024 májusáig engedélyezik.


Olvastad már? 38.000 vagy 40.000 dollár: Merre fog menni a Bitcoin?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Bitcoin (BTC) A 65.000 dolláros támasz elvesztése után a Bitcoin (BTC) árfolyama most minden erejét latba vetve próbálja tartani a 64.000 dolláros támaszt. A token feletti eladási...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!