„Britcoin” konzultációs dokumentumot tett közzé a Bank of England

-

A Bank of England nemrégiben konzultációs dokumentumot tett közzé a köznyelv által „Britcoin”-nak nevezett digitális font kifejlesztéséről.

Az átfogó dokumentum felvázolja a digitális font bevezetésének javasolt felépítését, lehetséges előnyeit és kihívásait az Egyesült Királyságban.

A dokumentum kritikus lépést jelent a font sterling digitális változatának hivatalos bevezetését célzó hosszadalmas folyamat során, amelynek döntése az évtized közepe táján várható.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A válaszadók véleményének összefoglalása

A dokumentumból kiderül, hogy a különböző érdekelt felek számos véleményt fogalmaztak meg a digitális font bevezetésével kapcsolatban.

Sok válaszadó hangsúlyozta, hogy a pénzügyi integráció fokozásában rejlő lehetőségeket, különösen, ha a digitális műveltség és a hozzáférhetőség javulásával párosul.

Javasolták az inklúziót elősegítő legfontosabb tervezési jellemzőket, mint például az offline képességek, a többszintű hozzáférés és a személyes segítségnyújtás bizonyos felhasználói csoportok számára.

Ugyanakkor aggodalmak merültek fel a kiszolgáltatott csoportokra, például az idősekre és a fogyatékkal élőkre gyakorolt hatásokkal kapcsolatban, hangsúlyozva, hogy gondosan figyelembe kell venni a digitális környezetben jelentkező sajátos kihívásaikat.

Ezen aggodalmak ellenére egyetértés volt abban, hogy a digitális font mellett a készpénzhez való hozzáférés fenntartása is fontos.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A digitális font (Britcoin) megközelítése

A konzultációs dokumentum szerint a magánélet és az adatvédelem központi szerepet játszik a digitális font kialakításában.

A dokumentum kötelezettséget vállal arra, hogy a digitális font legalább annyira magánjellegű lesz, mint a jelenlegi digitális fizetési módok.

Ami fontos, hogy sem a Bank of England, sem a kormány nem férne hozzá a felhasználók személyes adataihoz, ami eloszlatja a megfigyeléssel és ellenőrzéssel kapcsolatos lehetséges aggályokat.

A dokumentum szerint bár a digitális font a pénzügyi bűncselekmények elleni fellépés szükségessége miatt nem biztosítana anonimitást, a személyes adatokat elsősorban a fizetési interfész-szolgáltatók kezelnék, az adatvédelmi törvények szigorú betartása mellett.

E megközelítés célja, hogy egyensúlyt teremtsen a biztonság és a magánélet védelmének igénye között, miközben olyan modern fizetési megoldást kínál, amely kiegészíti az olyan meglévő módszereket, mint a készpénz és a bankbetétek.


Olvastad már? 3 érme, amely februárban 10 dolláros befektetésből 1000 dollárra repülhet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!