38.000 vagy 40.000 dollár: Merre fog menni a Bitcoin?

-

A múlt hét nem volt a Bitcoin (BTC) befektetők legjobb hete, mivel az értékének jelentős részét elvesztette.

Az árkorrekció ismét a 40.000 dolláros határ alá szorította a coin értékét.

A nyomorúság azonban ezzel nem ért véget, a legfrissebb adatok szerint ha a BTC tovább esik, és 38.000 dollár alá zuhan, a dolgok még rosszabbra fordulhatnak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bitcoinnak ki kell lábalnia ebből a vérfürdőből

A CoinMarketCap adataiból kiderült, hogy a kriptók királyának árfolyama az elmúlt hét napban több mint 6%-ot esett.

Az IntoTheBLock egy tweetben is megemlítette, hogy ez az árkorrekció hogyan érintette a befektetőket.

A tweet szerint a Bitcoin árfolyamának 39.000 dollárra való zuhanása hatással volt a befektetői hangulatra, nevezetesen, hogy a BTC-címek közel 23%-a veszteséges volt.

Ez jelentős növekedés volt az előző heti mindössze 13%-hoz képest.

A Bitcoin 38.000 dollár alá kerül?

Jó hír volt azonban, hogy a Bitcoin árfolyammozgása a fellendülés jeleit mutatta. Nevezetesen, a coin értéke az elmúlt 24 órában több mint 1%-kal megugrott.

A cikk írásakor 39.923 dolláron kereskedtek vele, több mint 782 milliárd dolláros piaci kapitalizációval.

Még jobb híreket közölt a CryptoQuant elemzője, Mignolet, aki megemlítette, hogy a BTC-re nehezedő eladási nyomás csökken.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Az elemzés megjegyezte,

„Az Egyesült Államokból érkező eladási nyomás, amely az árfolyamcsökkenéshez vezetett, gyengül. A jelenlegi tartományban nagy a valószínűsége a gyors árfolyam-emelkedésnek”.

Ezért, hogy ellenőrizze, hogy az eladási nyomás valóban csökkenőben van-e, megnéztünk más adathalmazokat.

Azt találtuk, hogy a BTC nettó befizetése a tőzsdéken alacsony volt az elmúlt hét nap átlagához képest.

Ez azt jelentette, hogy a befektetők ismét BTC-t vásároltak, ami arra utal, hogy hamarosan árfolyamemelkedés várható.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A fent említett adathalmazok azt sugallták, hogy a BTC ezen a héten nagy valószínűséggel 40.000 dollár fölé emelkedik. Az aggodalmak azonban továbbra is fennállnak, mivel fennáll az esélye az árfolyam további csökkenésének.

Nevezetesen Ali, egy népszerű kriptoelemző egy tweetet tett közzé, amelyben arról beszélt, hogy fontos, hogy a Bitcoin a 39.800 dolláros szint felett tartsa magát.

Ha a BTC tovább veszít az értékéből és a 38.000 dolláros határ alá kerül, az újabb medve rallyt indíthat el a coin számára.

vethettünk egy pillantást a Bitcoin napi grafikonjára, hogy felmérjük, merre tarthatnak az árak legközelebb.

Elemzésünk kimutatta, hogy a BTC Money Flow Index (MFI) és a Relative Strength Index (RSI) emelkedést regisztrált, ami az árfolyam folyamatos emelkedésére utal. Ennek ellenére a MACD továbbra is medvés maradt.

Forrás: TradingView

Olvastad már? Kína felgyorsítaná a digitális jüan bevezetését

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!