A Ripple ügyvédje pozitívan nyilatkozott a SEC elleni győzelemről

-

A Pro-Ripple ügyvédje, John E. Deaton pozitívnak tűnt, hogy a Ripple (XRP) kriptoplatform győzni tud a Securities and Exchange Commission (SEC) elleni jogi csatában.

Ezeket a megjegyzéseket a 3T Warrior Academy csatornán június 3-án a „Good Morning Crypto” podcastban való szereplése során tette.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Deaton úgy vélte, hogy kevesebb, mint 3% az esélye annak, hogy a SEC teljes mértékben megnyeri az ügyet.

Másrészt 25% esélye volt annak, hogy a Ripple teljes mértékben nyer a SEC ellen.

Továbbá 50%-os esélye volt annak, hogy a Ripple a győzelmet egy „megosztott ítélet” révén fogja kiharcolni.

A SEC 2020 decemberében vádolta meg a Ripple-t azzal, hogy állítólagosan az XRP token értékesítését kínálta, mivel az a be nem jegyzett értékpapír körébe tartozott.

Deaton ismerteti az esetet

Deaton elmondta, hogy a Ripple arra fog törekedni, hogy az XRP token legalább a másodlagos piaci értékesítés során nem értékpapírnak minősüljön.

Ugyanakkor kíváncsi volt arra, hogy a bíró figyelembe venné-e, ha a vállalat méltányos figyelmeztetést kapna. „Nagyot csalódna, elcsüggedne és megdöbbenne”, ha a bíró nem így tenne.

Deaton a múlt héten azon sajnálkozott, hogy a „kontrollálatlan regulátorok” a Howey-teszt másodlagos piacokra való kiterjesztését szorgalmazzák, annak ellenére, hogy korábban egyetlen ilyen eset sem volt.

Ezt mondta:

„Azt hiszem, hogy maga az XRP nem értékpapírnak fog minősülni, és azt gondolom, hogy a másodlagos piaci eladások mutatják a hozzászólást. Még akkor is, ha [Torres bíró] úgy dönt, hogy azt állapítja meg, hogy a Ripple megsértette a törvényt, ez nem vonatkozik a másodlagos piaci értékesítésre.”

Amikor arra kértük, hogy kommentálja, mi történne, ha a Ripple elveszítené az ügyet, Deaton kifejtette, hogy a vállalat már most is a legrosszabb forgatókönyv szerint működik. Ha elveszíti az ügyet, az XRP kissé visszaesik, de végül talpra áll.

Ennek ellenére a vállalat folytatja a terjeszkedést az Egyesült Államokon kívül.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Ripple értékelése meghaladhatja a 100 milliárd dollárt

Deaton hozzáfűzte, hogy a Ripple belső értékelését 15 milliárd dollárra becsülték, mivel 45 milliárd XRP token van a birtokában.

Becslése szerint, ha a Ripple megnyeri a bírósági pert, az XRP árfolyama elérheti a 2 dollárt, a cég értékelésének mértéke pedig meghaladhatja a 100 milliárd dollárt.

Ebben a helyzetben még a Coinbase 15 milliárd dolláros értékelését is felülmúlná.

Deaton végezetül elárulta, hogy a Ripple már a per benyújtása előtt tervezte a tőzsdei bevezetést (IPO).

Ha a vállalat teljes győzelmet arat, akkor a tőzsdei bevezetés esetleg egy éven belül várható.


Olvastad már? Elon Musk megint bajban van, de a DOGE-nak sikerül megúsznia.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!