Elon Musk megint bajban van, de a DOGE-nak sikerül megúsznia.

-

A milliárdos Elon Musk újabb vádakkal nézett szembe, mivel a Dogecoin (DOGE) befektetők csoportos keresetet nyújtottak be, amelyben bennfentes kereskedelemmel vádolják Muskot.

A jelentések szerint a milliárdos vállalkozó és a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk jogi nehézségekbe keveredett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A manhattani szövetségi bíróságon benyújtott kereset azt állította, hogy Musk piaci manipulációban és bennfentes kereskedelemben vett részt a DOGE-val.

Elon a Twittert használja az ármanipuláció terjesztésére

A kereset szerint Musk különböző platformokat használt ki, többek között a Twittert és egy „Saturday Night Live” című műsorban való szereplést, hogy a DOGE árfolyamát manipulálja a saját stratégiai előnyére.

Musknak a Twitter felvásárlása tovább bonyolította a vádakat. Ez ahhoz a vádhoz vezetett, hogy Musk a közösségi médiaplatformot arra használta, hogy a befektetőkkel szemben tisztességtelen módon előmozdítsa érdekeit.

A perben megjegyezték, hogy Musk „szándékos módon folytat karneváli kufárkodást, piaci manipulációt és bennfentes kereskedelmet”, ami lehetővé tette számára, hogy becsapja a befektetőket, és népszerűsítse magát és a cégeit.

A beadványban megjegyezték:

„Ez egy értékpapírcsalási csoportos kereset, amely a világ leggazdagabb embere, Elon Musk által elkövetett szándékos vásári karneváli károgás, piaci manipuláció és bennfentes kereskedelem miatt merült fel”.

A kereset továbbá azt is megállapította, hogy Musk szándékosan több mint 36.000%-kal felfújta a DOGE árfolyamát két év alatt, mielőtt hagyta volna összeomlani.

Ennek eredményeként jelentős pénzügyi veszteséget okozva a befektetőknek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Állításaik megerősítése érdekében a befektetők felhívták a figyelmet Musk stratégiai eladására a Dogecoinból, összesen mintegy 124 millió dollár értékben.

Ez az akció nagyjából egy időben történt Musk azon döntésével, hogy a Twitter logóját a Dogecoin Shiba Inu kabalafigurájára cserélte, ami a mémcoin értékének 30%-os megugrását okozta.


Olvastad már? A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

A Bitcoin volatilitás megdöbbentően alacsony szinteket ért el

A kriptopénz szektor szokatlan időszakot él át, amelyet a vezető digitális valuta, a Bitcoin figyelemre méltóan alacsony volatilitása jellemzett. A jellemzően erős árfolyam-ingadozásairól ismert Bitcoin jelenleg...

Kivezeti a készpénzes tranzakciókat az egyik ausztrál nagybank 2024-től

Az ausztrál Macquarie Bank bejelentette, hogy 2024 végére minden készpénzes szolgáltatását felfüggeszti, és a bankfiókjaiban sem lesz mód készpénzes tranzakciókra, teljes mértékben átállnak a digitális...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!