A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

-

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el.

A politikusok nemrégiben egyeztek meg, hogy ismét növelni lehet az adósságplafont, így az USA nem ment csődbe a nyár megérkeztével, Schiff szerint viszont csak elodázták a bajt.

„Az államadósság körüli kamudráma véget ért, így érdemes lenne a valódi problémára fókuszálni. Az adósságplafon felfüggesztése azt jelenti, hogy a kormány még tovább költekezik majd, az államadósság tovább nő, és a dollár válságba kerül, amely katasztrofálisan végződhet. Az a másfél billió dollár, amellyel most emeltek, az eltervezett 10 év alatt mindössze a költségvetés 5%-át adja majd. Persze csak akkor, ha az amúgy teljesen valószínűtlen optimista becslések bizonyulnak igaznak a gazdaságról. De a valóságban esélyesebb, hogy nagyobb lesz a hiány.”

Schiff már többször is felhívta a figyelmet arra, hogy ha nem fogják vissza a kormányzati költekezést, és inkább az államadósságot növelik, akkor az adósságválság és a dollár összeomlása elkerülhetetlen lesz.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ahogyan Schiff megfogalmazta, a helyzetet most úgymond megmentették, de ebből egyértelmű lett, hogy a kormány valójában sosem fogja tudni megoldani, hogy adósság nélkül működjön.

Schiff úgy véli, az államadósság növekedése fel fog gyorsulni, és az ország elveszti majd a kontrollt, ekkor pedig elkerülhetetlenül fellép a dollár-válság.

Az USA csődbe megy, és ha most még tovább emelik az adósságplafont, azzal tulajdonképpen csak a bajt tetézik.

A közgazdász elmondta, kétféleképpen is csődbe lehet menni, és az első az őszinte módszer, amikor a kormány egyszerűen csak nem fizet az államkötvények tulajdonosainak a lejáratkor.

A második módszer a kevésbé őszinte, mikor az inflációval tulajdonképpen lecsökkentik az adósságot, de ezt az emberek zsebéből veszik ki.

Schiff szerint a jelenlegi bankválságnál is sokkal rosszabb pénzügyi válság közelít, recesszióval és gazdasági mélyrepüléssel.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az USA-dollár elértéktelenedése a történelem legnagyobb válságát hozza majd el, és most úgy tűnik, hogy ez egyre közelebb van.

A közgazdász egyenesen úgy véli, hogy a dollár el is fogja veszteni a tartalékvaluta szerepét, és mindenkit arra bíztat, hogy addig szabaduljon meg tőle, amíg lehet.

Olvastad már? A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler szerint a pereskedés hatékony módszer a kriptoipar szabályozására

A tőzsdefelügyelet, a SEC elnöke a Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tanúskodott a héten, amely során több képviselő is aggodalmait fejezte ki a kriptoipar terén...

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!