A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

-

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el.

A politikusok nemrégiben egyeztek meg, hogy ismét növelni lehet az adósságplafont, így az USA nem ment csődbe a nyár megérkeztével, Schiff szerint viszont csak elodázták a bajt.

„Az államadósság körüli kamudráma véget ért, így érdemes lenne a valódi problémára fókuszálni. Az adósságplafon felfüggesztése azt jelenti, hogy a kormány még tovább költekezik majd, az államadósság tovább nő, és a dollár válságba kerül, amely katasztrofálisan végződhet. Az a másfél billió dollár, amellyel most emeltek, az eltervezett 10 év alatt mindössze a költségvetés 5%-át adja majd. Persze csak akkor, ha az amúgy teljesen valószínűtlen optimista becslések bizonyulnak igaznak a gazdaságról. De a valóságban esélyesebb, hogy nagyobb lesz a hiány.”

Schiff már többször is felhívta a figyelmet arra, hogy ha nem fogják vissza a kormányzati költekezést, és inkább az államadósságot növelik, akkor az adósságválság és a dollár összeomlása elkerülhetetlen lesz.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ahogyan Schiff megfogalmazta, a helyzetet most úgymond megmentették, de ebből egyértelmű lett, hogy a kormány valójában sosem fogja tudni megoldani, hogy adósság nélkül működjön.

Schiff úgy véli, az államadósság növekedése fel fog gyorsulni, és az ország elveszti majd a kontrollt, ekkor pedig elkerülhetetlenül fellép a dollár-válság.

Az USA csődbe megy, és ha most még tovább emelik az adósságplafont, azzal tulajdonképpen csak a bajt tetézik.

A közgazdász elmondta, kétféleképpen is csődbe lehet menni, és az első az őszinte módszer, amikor a kormány egyszerűen csak nem fizet az államkötvények tulajdonosainak a lejáratkor.

A második módszer a kevésbé őszinte, mikor az inflációval tulajdonképpen lecsökkentik az adósságot, de ezt az emberek zsebéből veszik ki.

Schiff szerint a jelenlegi bankválságnál is sokkal rosszabb pénzügyi válság közelít, recesszióval és gazdasági mélyrepüléssel.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az USA-dollár elértéktelenedése a történelem legnagyobb válságát hozza majd el, és most úgy tűnik, hogy ez egyre közelebb van.

A közgazdász egyenesen úgy véli, hogy a dollár el is fogja veszteni a tartalékvaluta szerepét, és mindenkit arra bíztat, hogy addig szabaduljon meg tőle, amíg lehet.

Olvastad már? A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!