Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

-

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal.

Az idei év első négy hónapjában folyamatos visszahúzódást láthattunk, egyre-másra állították le a kriptopénz ATM-eket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A legnagyobb csökkenést az Egyesült Államok esetén tapasztalhattuk, és ez összességében negatív eredményt hozott még úgy is, hogy Ausztrália, Lengyelország és Spanyolország esetén több gépet üzemeltek be.

Forrás: Coin ATM Radar

Az idei év első négy hónapjában 5850 géppel lett kevesebb, májusban viszont már emelkedést láthattunk, és 1397 új gépet telepítettek le, ennyivel nőtt a globális bitcoin ATM lefedettség, ez derül ki a CoinATMRadar adataiból.

Az ilyen készülékek önmagukban nem járulnak hozzá a hálózat növekedéséhez, viszont fizikai kapcsolódási pontként szolgálnak a Bitcoinhoz, amely segítségével az emberek fiat pénzért, készpénzért cserébe tudnak kriptopénzhez jutni.

2023-ban Ausztráliában kapcsolták be a legtöbb új gépet, 233-at, így a kontinensnyi ország áll a dobogó harmadik helyén a készülékek számát tekintve.

Annak ellenére, hogy szinte egy éven keresztül folyamatosan csökkent a létszám, még mindig az USA áll az első helyen, az ATM-ek 84,7%-a náluk működik.

Kanada a második, 7,6%-kal. A világon jelenleg összesen 35069 ATM-et tartunk nyilván.

A szektorból rossz hírek is érkeztek a közelmúltban, egy hacker sikeres támadást hajtott végre a General Bytes, az egyik legnagyobb készülékgyártó ellen.

A támadás során jelszavakat, privát kulcsokat, és kriptopénzeket is sikerült megszerezni.

A cég biztosította arról az ügyfeleit, hogy mindent megtesznek a további illetéktelen hozzáférés megakadályozására, és az ügyfeleik védelméért.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A támadás során a hacker 56 BTC-t és 21,82 ethert lopott el.

A General Bytes arra bíztatta a gépek üzemeltetőit, hogy a hasonló szituációk elkerülése érdekében saját maguk futtassák a szerverprogramot, egy virtuális magánhálózat mögé rejtve, biztonsági okokból.

Olvastad már? Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!