Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

-

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal.

Az idei év első négy hónapjában folyamatos visszahúzódást láthattunk, egyre-másra állították le a kriptopénz ATM-eket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A legnagyobb csökkenést az Egyesült Államok esetén tapasztalhattuk, és ez összességében negatív eredményt hozott még úgy is, hogy Ausztrália, Lengyelország és Spanyolország esetén több gépet üzemeltek be.

Forrás: Coin ATM Radar

Az idei év első négy hónapjában 5850 géppel lett kevesebb, májusban viszont már emelkedést láthattunk, és 1397 új gépet telepítettek le, ennyivel nőtt a globális bitcoin ATM lefedettség, ez derül ki a CoinATMRadar adataiból.

Az ilyen készülékek önmagukban nem járulnak hozzá a hálózat növekedéséhez, viszont fizikai kapcsolódási pontként szolgálnak a Bitcoinhoz, amely segítségével az emberek fiat pénzért, készpénzért cserébe tudnak kriptopénzhez jutni.

2023-ban Ausztráliában kapcsolták be a legtöbb új gépet, 233-at, így a kontinensnyi ország áll a dobogó harmadik helyén a készülékek számát tekintve.

Annak ellenére, hogy szinte egy éven keresztül folyamatosan csökkent a létszám, még mindig az USA áll az első helyen, az ATM-ek 84,7%-a náluk működik.

Kanada a második, 7,6%-kal. A világon jelenleg összesen 35069 ATM-et tartunk nyilván.

A szektorból rossz hírek is érkeztek a közelmúltban, egy hacker sikeres támadást hajtott végre a General Bytes, az egyik legnagyobb készülékgyártó ellen.

A támadás során jelszavakat, privát kulcsokat, és kriptopénzeket is sikerült megszerezni.

A cég biztosította arról az ügyfeleit, hogy mindent megtesznek a további illetéktelen hozzáférés megakadályozására, és az ügyfeleik védelméért.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A támadás során a hacker 56 BTC-t és 21,82 ethert lopott el.

A General Bytes arra bíztatta a gépek üzemeltetőit, hogy a hasonló szituációk elkerülése érdekében saját maguk futtassák a szerverprogramot, egy virtuális magánhálózat mögé rejtve, biztonsági okokból.

Olvastad már? Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!