Meghekkelték az Atomic Walletet

-

A közösségi médiában elkezdett terjedni a hír, hogy a népszerű tárcaprogram az Atomic Wallet támadás áldozata lehetett, mert több felhasználó is eltűnt kriptókra panaszkodott.

A reakciókból kiderült, hogy ilyen esetekről már korábban is érkeztek bejelentések.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Atomic Wallet egy nem-letétkezelő, decentralizált tárcaprogram, a jelenlegi adatok alapján nagyjából 5 millió felhasználóval.

A jelenlegi eset során százezer dollárt meghaladó összegeket is elloptak, és az eddigi legnagyobb összeg, amelyet leszívtak a tárcából, eléri a majdnem 3 millió dollárt.

A fejlesztőcsapat a Twitteren hivatalosan is elismerte a panaszok létezését, amelyek szerint több felhasználó tárcája is kompromittálódott.

A csapat részletes vizsgálatot jelentett be, de a cikk írásáig egyelőre semmilyen további fejleményről nem számoltak be.

A Twitteren azóta sem csökkent a panaszáradat, és sok felhasználó kritizálja a céget, hogy ilyen esetek már régebben is történtek, és a tárcát fejlesztő cég ügyfélszolgálata akkor sem tett semmit, hogy segítséget nyújtson a bajba került kriptotulajdonosoknak.

A kriptoközösségben jól ismert felhasználó, ZachBTC szintén a Twitteren osztotta meg, hogy ő is rengeteg üzenetet kap olyanoktól, akiknek eltűnt a pénze a tárcájából.

Az elemző szerint az eddigi legnagyobb zsákmánynak egy 2,8 millió USDT-s fogás számít.

Emellett viszont meg kell említeni, hogy számos más esetben akár a százezer dolláros veszteségeket is lehet találni, több különböző kriptopénz esetében, sok más tárcában.

Sokak szerint az utóbbi időben a defit érintő hekkelések száma is lecsökkent, legalábbis az egy-két évvel ezelőtti helyzethez viszonyítva, amikor majdnem minden hétre jutott egy rugpull, vagy támadás.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A helyzet viszont az, hogy az előző pár hétben is történtek ilyesmik, mégpedig nem is kis összegben.

A legutóbbi a Jimbos protokoll esetében tűnt fel, amely a múlt hétvégén került a hekkerek célkeresztjébe.

A sikeres támadás következtében 7,5 millió dollárnyi kriptopénzt tudtak elvinni tőlük.

Olvastad már? Elon Musk megint bajban van, de a DOGE-nak sikerül megúsznia.

Forrás: cryptopotato.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!