Meghekkelték az Atomic Walletet

-

A közösségi médiában elkezdett terjedni a hír, hogy a népszerű tárcaprogram az Atomic Wallet támadás áldozata lehetett, mert több felhasználó is eltűnt kriptókra panaszkodott.

A reakciókból kiderült, hogy ilyen esetekről már korábban is érkeztek bejelentések.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Atomic Wallet egy nem-letétkezelő, decentralizált tárcaprogram, a jelenlegi adatok alapján nagyjából 5 millió felhasználóval.

A jelenlegi eset során százezer dollárt meghaladó összegeket is elloptak, és az eddigi legnagyobb összeg, amelyet leszívtak a tárcából, eléri a majdnem 3 millió dollárt.

A fejlesztőcsapat a Twitteren hivatalosan is elismerte a panaszok létezését, amelyek szerint több felhasználó tárcája is kompromittálódott.

A csapat részletes vizsgálatot jelentett be, de a cikk írásáig egyelőre semmilyen további fejleményről nem számoltak be.

A Twitteren azóta sem csökkent a panaszáradat, és sok felhasználó kritizálja a céget, hogy ilyen esetek már régebben is történtek, és a tárcát fejlesztő cég ügyfélszolgálata akkor sem tett semmit, hogy segítséget nyújtson a bajba került kriptotulajdonosoknak.

A kriptoközösségben jól ismert felhasználó, ZachBTC szintén a Twitteren osztotta meg, hogy ő is rengeteg üzenetet kap olyanoktól, akiknek eltűnt a pénze a tárcájából.

Az elemző szerint az eddigi legnagyobb zsákmánynak egy 2,8 millió USDT-s fogás számít.

Emellett viszont meg kell említeni, hogy számos más esetben akár a százezer dolláros veszteségeket is lehet találni, több különböző kriptopénz esetében, sok más tárcában.

Sokak szerint az utóbbi időben a defit érintő hekkelések száma is lecsökkent, legalábbis az egy-két évvel ezelőtti helyzethez viszonyítva, amikor majdnem minden hétre jutott egy rugpull, vagy támadás.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A helyzet viszont az, hogy az előző pár hétben is történtek ilyesmik, mégpedig nem is kis összegben.

A legutóbbi a Jimbos protokoll esetében tűnt fel, amely a múlt hétvégén került a hekkerek célkeresztjébe.

A sikeres támadás következtében 7,5 millió dollárnyi kriptopénzt tudtak elvinni tőlük.

Olvastad már? Elon Musk megint bajban van, de a DOGE-nak sikerül megúsznia.

Forrás: cryptopotato.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!