Hogyan esett 5 éves mélypontra az Ethereum a tőzsdéken?

-

Az új adatok azt mutatták, hogy az elmúlt hetekben egyre kevesebb Ethereum áramlott a tőzsdékre.

A legfrissebb grafikonelemzés kimutatta, hogy a tőzsdéken lévő Ethereum jelenlegi egyenlege új mélypontra süllyedt, ami az általános likviditás csökkenését jelzi ezeken a platformokon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Ethereum csökkenése a tőzsdéken

A Glassnode nemrég közzétett egy diagramot, amely az Ethereum tőzsdéken való folyamatos csökkenését mutatja be.

Azt is megmutatta, hogy minden egyes eltelt nap új rekord mélypontot jelzett.

A Glassnode legfrissebb adatai szerint a tőzsdéken lévő ETH aktuális egyenlege körülbelül 17,2 millió volt, ami az elmúlt öt év legalacsonyabb értékét jelzi.

Összehasonlításképpen, még januárban a tőzsdéken lévő egyenleg meghaladta a 19 milliót, május elején pedig a 18 milliót.

Ez a csökkenő tendencia a tőzsdéken belül rendelkezésre álló likviditás csökkenését jelentette.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a tőzsdéken lévő ETH csökkenése nem feltétlenül jelenti az ETH-tulajdonosok számának csökkenését.

Az Ethereum-tulajdonosok száma változatlan

Bár úgy tűnhet, hogy az Ethereum nagyobb arányban hagyja el a tőzsdéket, mint amilyen arányban befizetésre kerül, az ETH-tulajdonosok teljes számát övező dinamika másról árulkodik.

A Santiment diagram az ETH-tulajdonosok számának folyamatos növekedését mutatja. Jelenleg körülbelül 100 millió magánszemély rendelkezik különböző mennyiségű ETH-val.

Ez a növekedés fokozatos volt, április végén körülbelül 98,4 millió tulajdonosról számoltak be.

Forrás: Santiment

A tőzsdék csökkenő egyenlege és a birtokosok számának egyidejű növekedése két fő tényezőnek tulajdonítható: az saját letétbe helyezésnek és a stakingnek.

Először is, egyre több magánszemély választja az önálló letétkezelést, és tartja az ETH-ját személyes pénztárcájában, ahelyett, hogy a központosított tőzsdéken hagyná.

Ez nagyobb kontrollt és biztonságot nyújt a felhasználóknak a vagyonuk felett.

Másodszor, egyre népszerűbbé vált a staking. A staking során egy bizonyos mennyiségű Ethereumot zárolnak, hogy részt vehessenek a hálózat proof-of-stake konszenzusmechanizmusában.

A hálózat biztosításáért cserébe a stakerek további ETH formájában jutalmat kapnak.

Ez arra ösztönzi a felhasználókat, hogy ETH-jukat inkább a staking szerződésekben tartsák, mint a tőzsdéken.

Az írás időpontjában a stakingre befizetett ETH-k száma meghaladta a 780.000-et, és egyre növekszik.


Az ETH TVL és az ár

A DefiLlama adatai szerint az Ethereum dominanciája a Total Value Locked (TVL) tekintetében változatlanul megmaradt.

Az írás időpontjában a TVL körülbelül 27,35 milliárd dolláron állt, ami a teljes TVL több mint felét teszi ki.

Ez azt jelentette, hogy folyamatosan áramlik a pénz az Ethereum ökoszisztémába, ami kiemelte az ETH folyamatos jelentőségét és fontosságát.

Emellett egy pillantás a CoinMarketCap adataira azt is megmutatta, hogy az ETH a harmadik legnagyobb kereskedési volumennel büszkélkedhetett az elmúlt 24 órában.

A teljes kriptopénzpiac teljes volumene meghaladta a 19 milliárd dollárt, és az ETH több mint 3 milliárd dollárral járult hozzá a kereskedési volumenhez.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Továbbá az ETH megőrizte pozícióját a második legnagyobb kriptopénzként a piaci kapitalizáció alapján, a Bitcoin mögött.

E cikk írásakor az ETH körülbelül 1900 dolláron kereskedett.

Olvastad már? Meghekkelték az Atomic Walletet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!