Hogyan esett 5 éves mélypontra az Ethereum a tőzsdéken?

-

Az új adatok azt mutatták, hogy az elmúlt hetekben egyre kevesebb Ethereum áramlott a tőzsdékre.

A legfrissebb grafikonelemzés kimutatta, hogy a tőzsdéken lévő Ethereum jelenlegi egyenlege új mélypontra süllyedt, ami az általános likviditás csökkenését jelzi ezeken a platformokon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Ethereum csökkenése a tőzsdéken

A Glassnode nemrég közzétett egy diagramot, amely az Ethereum tőzsdéken való folyamatos csökkenését mutatja be.

Azt is megmutatta, hogy minden egyes eltelt nap új rekord mélypontot jelzett.

A Glassnode legfrissebb adatai szerint a tőzsdéken lévő ETH aktuális egyenlege körülbelül 17,2 millió volt, ami az elmúlt öt év legalacsonyabb értékét jelzi.

Összehasonlításképpen, még januárban a tőzsdéken lévő egyenleg meghaladta a 19 milliót, május elején pedig a 18 milliót.

Ez a csökkenő tendencia a tőzsdéken belül rendelkezésre álló likviditás csökkenését jelentette.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a tőzsdéken lévő ETH csökkenése nem feltétlenül jelenti az ETH-tulajdonosok számának csökkenését.

Az Ethereum-tulajdonosok száma változatlan

Bár úgy tűnhet, hogy az Ethereum nagyobb arányban hagyja el a tőzsdéket, mint amilyen arányban befizetésre kerül, az ETH-tulajdonosok teljes számát övező dinamika másról árulkodik.

A Santiment diagram az ETH-tulajdonosok számának folyamatos növekedését mutatja. Jelenleg körülbelül 100 millió magánszemély rendelkezik különböző mennyiségű ETH-val.

Ez a növekedés fokozatos volt, április végén körülbelül 98,4 millió tulajdonosról számoltak be.

Forrás: Santiment

A tőzsdék csökkenő egyenlege és a birtokosok számának egyidejű növekedése két fő tényezőnek tulajdonítható: az saját letétbe helyezésnek és a stakingnek.

Először is, egyre több magánszemély választja az önálló letétkezelést, és tartja az ETH-ját személyes pénztárcájában, ahelyett, hogy a központosított tőzsdéken hagyná.

Ez nagyobb kontrollt és biztonságot nyújt a felhasználóknak a vagyonuk felett.

Másodszor, egyre népszerűbbé vált a staking. A staking során egy bizonyos mennyiségű Ethereumot zárolnak, hogy részt vehessenek a hálózat proof-of-stake konszenzusmechanizmusában.

A hálózat biztosításáért cserébe a stakerek további ETH formájában jutalmat kapnak.

Ez arra ösztönzi a felhasználókat, hogy ETH-jukat inkább a staking szerződésekben tartsák, mint a tőzsdéken.

Az írás időpontjában a stakingre befizetett ETH-k száma meghaladta a 780.000-et, és egyre növekszik.


Az ETH TVL és az ár

A DefiLlama adatai szerint az Ethereum dominanciája a Total Value Locked (TVL) tekintetében változatlanul megmaradt.

Az írás időpontjában a TVL körülbelül 27,35 milliárd dolláron állt, ami a teljes TVL több mint felét teszi ki.

Ez azt jelentette, hogy folyamatosan áramlik a pénz az Ethereum ökoszisztémába, ami kiemelte az ETH folyamatos jelentőségét és fontosságát.

Emellett egy pillantás a CoinMarketCap adataira azt is megmutatta, hogy az ETH a harmadik legnagyobb kereskedési volumennel büszkélkedhetett az elmúlt 24 órában.

A teljes kriptopénzpiac teljes volumene meghaladta a 19 milliárd dollárt, és az ETH több mint 3 milliárd dollárral járult hozzá a kereskedési volumenhez.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Továbbá az ETH megőrizte pozícióját a második legnagyobb kriptopénzként a piaci kapitalizáció alapján, a Bitcoin mögött.

E cikk írásakor az ETH körülbelül 1900 dolláron kereskedett.

Olvastad már? Meghekkelték az Atomic Walletet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

A Bitcoin volatilitás megdöbbentően alacsony szinteket ért el

A kriptopénz szektor szokatlan időszakot él át, amelyet a vezető digitális valuta, a Bitcoin figyelemre méltóan alacsony volatilitása jellemzett. A jellemzően erős árfolyam-ingadozásairól ismert Bitcoin jelenleg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!