A Ripple nem érintett a Silicon Valley Bank összeomlásában

-

Brad Garlinghouse, a Ripple ügyvezetője a Twitteren osztotta meg a követőivel, hogy a cég napi működését semmiben sem befolyásolja az SVB bedőlése.

A Ripple bevallottan rendelkezett számlával az SVB rendszerében, és tartott is pénzt a banknál, de Garlinghouse úgy fogalmazott, hogy a Ripple kifejezetten sok banki partnerrel működik együtt, hogy a lehető legszélesebbé tegye a pénzügyi hálózatát, így az SVB ügy semmiben sem befolyásolja a napi ügymenetet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Galinghouse tweetje egyértelműen arra szolgált, hogy megnyugtassa a felhasználókat, a cég erős pénzügyi pozícióban van.

Nem lett egyértelműen kijelentve, hogy pontosan mekkora összeget jelent az SVB-ben való érintettség, de a közösség többségében pozitívan fogadta az ügyvezető nyilatkozatát.

Volt, aki külön kiemelte, hogy a Ripple részéről nincs kétség arról, hogy nagyon komolyan veszik a kockázat-menedzsmentet.

David Schwartz, a Ripple technológiai vezetője a hétvégén úgy fogalmazott, hogy a cég hamarosan egy részletesebb jelentést fog kiadni arról, hogy milyen kitettséggel rendelkeznek az SVB-ben, bár egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy Garlinghouse tweetjére értette ezt, az ügyvezető kijelentését akarja-e számokkal megtámogatni.

A hétvégén a Federal Reserve bejelentette, hogy 25 milliárd dolláros keretösszeget biztosít, amely segítségével a likviditási problémákba ütköző pénzintézeteknek tudnak segítséget nyújtani.

Egy másik nyilatkozatában a Fed úgy fogalmazott, hogy a Silicon Valley Bank ügyfelei számára teljes körű biztosítást nyújt, így a letétesek minden pénzüket visszakapják külön kiemelve, hogy a kárenyhítéshez felhasznált keretösszeg nem az adófizetők pénzéből fog származni.

Schwartz egy hozzászólásában a bank hozzáállását kritizálta, néhány alapvető problémára rávilágítva.

„Egyszerűen nem értem, hogy egy bankpánik hogyan vezethetne fizetésképtelenséghez. Ha a bank előtte pénzügyileg rendezve volt, akkor az eszközállománya meghaladta a kötelezettségei mértékét. Ahogyan a befektetett értékpapírjaik visszaválthatóvá válnak, ismét hozzáfér a pénzhez. De erre nem kapnak lehetőséget, pont a bankpánik miatt.”

zeta

Olvastad már? A Filecoin 22%-ot emelkedett 24 óra alatt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Ebben a cikkben a Zeta Broker éles számlára történő beállítását mutatjuk be hasznos tanácsokkal, tippekkel és trükkökkel kiegészítve. Weblapunk itt érhető el, ahol regisztráció után ingyen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!