A Ripple nem érintett a Silicon Valley Bank összeomlásában

-

Brad Garlinghouse, a Ripple ügyvezetője a Twitteren osztotta meg a követőivel, hogy a cég napi működését semmiben sem befolyásolja az SVB bedőlése.

A Ripple bevallottan rendelkezett számlával az SVB rendszerében, és tartott is pénzt a banknál, de Garlinghouse úgy fogalmazott, hogy a Ripple kifejezetten sok banki partnerrel működik együtt, hogy a lehető legszélesebbé tegye a pénzügyi hálózatát, így az SVB ügy semmiben sem befolyásolja a napi ügymenetet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Galinghouse tweetje egyértelműen arra szolgált, hogy megnyugtassa a felhasználókat, a cég erős pénzügyi pozícióban van.

Nem lett egyértelműen kijelentve, hogy pontosan mekkora összeget jelent az SVB-ben való érintettség, de a közösség többségében pozitívan fogadta az ügyvezető nyilatkozatát.

Volt, aki külön kiemelte, hogy a Ripple részéről nincs kétség arról, hogy nagyon komolyan veszik a kockázat-menedzsmentet.

David Schwartz, a Ripple technológiai vezetője a hétvégén úgy fogalmazott, hogy a cég hamarosan egy részletesebb jelentést fog kiadni arról, hogy milyen kitettséggel rendelkeznek az SVB-ben, bár egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy Garlinghouse tweetjére értette ezt, az ügyvezető kijelentését akarja-e számokkal megtámogatni.

A hétvégén a Federal Reserve bejelentette, hogy 25 milliárd dolláros keretösszeget biztosít, amely segítségével a likviditási problémákba ütköző pénzintézeteknek tudnak segítséget nyújtani.

Egy másik nyilatkozatában a Fed úgy fogalmazott, hogy a Silicon Valley Bank ügyfelei számára teljes körű biztosítást nyújt, így a letétesek minden pénzüket visszakapják külön kiemelve, hogy a kárenyhítéshez felhasznált keretösszeg nem az adófizetők pénzéből fog származni.

Schwartz egy hozzászólásában a bank hozzáállását kritizálta, néhány alapvető problémára rávilágítva.

„Egyszerűen nem értem, hogy egy bankpánik hogyan vezethetne fizetésképtelenséghez. Ha a bank előtte pénzügyileg rendezve volt, akkor az eszközállománya meghaladta a kötelezettségei mértékét. Ahogyan a befektetett értékpapírjaik visszaválthatóvá válnak, ismét hozzáfér a pénzhez. De erre nem kapnak lehetőséget, pont a bankpánik miatt.”

zeta

Olvastad már? A Filecoin 22%-ot emelkedett 24 óra alatt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!