A Bitcoin valamivel 24.700 dollár felett mozgott ma reggel

-

A Bitcoin (BTC) az elmúlt 24 órában több mint 11%-ot erősödött, és ma reggel 24.700 dollár felett kereskedett, visszavéve a hétvégén elszenvedett összes veszteséget, és háromhetes csúcsot állítva be.

A mozgás valószínűleg meglepetésként érte a kereskedőket, akik egyébként csökkenő árakra fogadtak, miután a múlt héten két kulcsfontosságú kripto-barát bank bezárt és az USD Coin (USDC), egy jelentős stablecoin depegált.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Hétfőn több mint 100 millió dollár értékű bitcoin shortot, vagyis az árak emelkedése elleni fogadásokat likvidáltak.

Ez volt a legmagasabb likvidált összeg január 14.-óta, amikor a bitcoin árfolyamának emelkedése 500 millió dolláros likvidációt okozott több kripto határidős piacon.

A hétfői likvidálások az összes bitcoin határidős kereskedő 78%-ának veszteségét jelentette, derül ki a Coinglass adataiból.

A veszteségek főként a Binance, OKX, Huobi és Bybit kriptotőzsdéken realizálódtak.

A likvidálás azt jelenti, amikor egy tőzsde kényszerűen lezárja egy kereskedő tőkeáttételes pozícióját a kereskedő kezdeti letétjének részleges vagy teljes elvesztése miatt.

Ez akkor történik, amikor a kereskedő nem tudja teljesíteni a tőkeáttételes pozíció margin követelményeit (nem rendelkezik elegendő pénzeszközzel a kereskedés nyitva tartásához).

A nagy likvidálások jelezhetik egy meredek ármozgás helyi csúcsát vagy alját, ami lehetővé teheti a kereskedők számára, hogy ennek megfelelően pozícionálják magukat.

A Bitcoin árfolyama akkor emelkedett, amikor az amerikai bankrészvények hétfőn meredeken zuhantak, amit súlyosbítottak a Silicon Valley Bank múlt heti összeomlását követően a regionális bankok hasonló bankrohamától való félelmek közepedte.

Mint az ilyen adatok azt sugallják, hogy az árfolyammozgás spotvezérelt volt. Kedden a határidős ügyletek nyílt érdeklődése a március 9-i szintek alatt maradt, amikor a bitcoin 23.500 dollár felett kereskedett.

Még akkor is, amikor a bitcoin visszanyerte az összes veszteségét – ami arra utal, hogy az ármozgást a befektetők vezették, akik bitcoint vásároltak, nem pedig a határidős ügyletek irányították.

Máshol a Binance kriptotőzsde hétfőn közölte, hogy 1 milliárd dollárnyi natív binance USD (BUSD) stabilcoinját bitcoinra, etherre (ETH), bnb coinra (BNB) és más, nem meghatározott tokenekre konvertálja – ami valószínűleg szintén hozzájárult az árfolyam emelkedéséhez.

zeta

Olvastad már? Hatalmas csapást mérhet az NFT-re, a Facebook és az Instagram

Forrás: coindesk.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Nem csak fájlok átvitele – mire használható még a pendrive?

A pendrive-ok, más néven USB-meghajtók több mint egy tucat éve velünk vannak. Leváltották a hajlékonylemezeket, kiszorítják a CD-ket és DVD-ket is, elkísérnek minket mindennapjainkban –...

Chainlink technikai elemzés 03.30.

Prémium Chainlink A ChainLink árelemzése volatilis piacot mutat, csökkenő tendenciával. A ChainLink legutóbbi piaci viselkedése azt sugallja, hogy az ár viszonylag stabil tendenciát mutat, kisebb ingadozásra való hajlammal. A...

Az Aptos (APT) legújabb együttműködése lendíthet az árfolyamán?

Az Aptos az Econia Labs-szal együttműködve igyekszik frissíteni DeFi alapítványát, hogy több új generációs DeFi terméket vonzzon a platformjára. Bár a lépés célja, hogy hasznot húzzon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!