A Bitcoin valamivel 24.700 dollár felett mozgott ma reggel

-

A Bitcoin (BTC) az elmúlt 24 órában több mint 11%-ot erősödött, és ma reggel 24.700 dollár felett kereskedett, visszavéve a hétvégén elszenvedett összes veszteséget, és háromhetes csúcsot állítva be.

A mozgás valószínűleg meglepetésként érte a kereskedőket, akik egyébként csökkenő árakra fogadtak, miután a múlt héten két kulcsfontosságú kripto-barát bank bezárt és az USD Coin (USDC), egy jelentős stablecoin depegált.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Hétfőn több mint 100 millió dollár értékű bitcoin shortot, vagyis az árak emelkedése elleni fogadásokat likvidáltak.

Ez volt a legmagasabb likvidált összeg január 14.-óta, amikor a bitcoin árfolyamának emelkedése 500 millió dolláros likvidációt okozott több kripto határidős piacon.

A hétfői likvidálások az összes bitcoin határidős kereskedő 78%-ának veszteségét jelentette, derül ki a Coinglass adataiból.

A veszteségek főként a Binance, OKX, Huobi és Bybit kriptotőzsdéken realizálódtak.

A likvidálás azt jelenti, amikor egy tőzsde kényszerűen lezárja egy kereskedő tőkeáttételes pozícióját a kereskedő kezdeti letétjének részleges vagy teljes elvesztése miatt.

Ez akkor történik, amikor a kereskedő nem tudja teljesíteni a tőkeáttételes pozíció margin követelményeit (nem rendelkezik elegendő pénzeszközzel a kereskedés nyitva tartásához).

A nagy likvidálások jelezhetik egy meredek ármozgás helyi csúcsát vagy alját, ami lehetővé teheti a kereskedők számára, hogy ennek megfelelően pozícionálják magukat.

A Bitcoin árfolyama akkor emelkedett, amikor az amerikai bankrészvények hétfőn meredeken zuhantak, amit súlyosbítottak a Silicon Valley Bank múlt heti összeomlását követően a regionális bankok hasonló bankrohamától való félelmek közepedte.

Mint az ilyen adatok azt sugallják, hogy az árfolyammozgás spotvezérelt volt. Kedden a határidős ügyletek nyílt érdeklődése a március 9-i szintek alatt maradt, amikor a bitcoin 23.500 dollár felett kereskedett.

Még akkor is, amikor a bitcoin visszanyerte az összes veszteségét – ami arra utal, hogy az ármozgást a befektetők vezették, akik bitcoint vásároltak, nem pedig a határidős ügyletek irányították.

Máshol a Binance kriptotőzsde hétfőn közölte, hogy 1 milliárd dollárnyi natív binance USD (BUSD) stabilcoinját bitcoinra, etherre (ETH), bnb coinra (BNB) és más, nem meghatározott tokenekre konvertálja – ami valószínűleg szintén hozzájárult az árfolyam emelkedéséhez.

zeta

Olvastad már? Hatalmas csapást mérhet az NFT-re, a Facebook és az Instagram

Forrás: coindesk.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!