A Bitcoin valamivel 24.700 dollár felett mozgott ma reggel

-

A Bitcoin (BTC) az elmúlt 24 órában több mint 11%-ot erősödött, és ma reggel 24.700 dollár felett kereskedett, visszavéve a hétvégén elszenvedett összes veszteséget, és háromhetes csúcsot állítva be.

A mozgás valószínűleg meglepetésként érte a kereskedőket, akik egyébként csökkenő árakra fogadtak, miután a múlt héten két kulcsfontosságú kripto-barát bank bezárt és az USD Coin (USDC), egy jelentős stablecoin depegált.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Hétfőn több mint 100 millió dollár értékű bitcoin shortot, vagyis az árak emelkedése elleni fogadásokat likvidáltak.

Ez volt a legmagasabb likvidált összeg január 14.-óta, amikor a bitcoin árfolyamának emelkedése 500 millió dolláros likvidációt okozott több kripto határidős piacon.

A hétfői likvidálások az összes bitcoin határidős kereskedő 78%-ának veszteségét jelentette, derül ki a Coinglass adataiból.

A veszteségek főként a Binance, OKX, Huobi és Bybit kriptotőzsdéken realizálódtak.

A likvidálás azt jelenti, amikor egy tőzsde kényszerűen lezárja egy kereskedő tőkeáttételes pozícióját a kereskedő kezdeti letétjének részleges vagy teljes elvesztése miatt.

Ez akkor történik, amikor a kereskedő nem tudja teljesíteni a tőkeáttételes pozíció margin követelményeit (nem rendelkezik elegendő pénzeszközzel a kereskedés nyitva tartásához).

A nagy likvidálások jelezhetik egy meredek ármozgás helyi csúcsát vagy alját, ami lehetővé teheti a kereskedők számára, hogy ennek megfelelően pozícionálják magukat.

A Bitcoin árfolyama akkor emelkedett, amikor az amerikai bankrészvények hétfőn meredeken zuhantak, amit súlyosbítottak a Silicon Valley Bank múlt heti összeomlását követően a regionális bankok hasonló bankrohamától való félelmek közepedte.

Mint az ilyen adatok azt sugallják, hogy az árfolyammozgás spotvezérelt volt. Kedden a határidős ügyletek nyílt érdeklődése a március 9-i szintek alatt maradt, amikor a bitcoin 23.500 dollár felett kereskedett.

Még akkor is, amikor a bitcoin visszanyerte az összes veszteségét – ami arra utal, hogy az ármozgást a befektetők vezették, akik bitcoint vásároltak, nem pedig a határidős ügyletek irányították.

Máshol a Binance kriptotőzsde hétfőn közölte, hogy 1 milliárd dollárnyi natív binance USD (BUSD) stabilcoinját bitcoinra, etherre (ETH), bnb coinra (BNB) és más, nem meghatározott tokenekre konvertálja – ami valószínűleg szintén hozzájárult az árfolyam emelkedéséhez.

zeta

Olvastad már? Hatalmas csapást mérhet az NFT-re, a Facebook és az Instagram

Forrás: coindesk.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

3 alulértékelt token 10-szeres emelkedésért idén!

Prémium A kriptopénzek piaca ezen a héten fokozott áringadozást mutatott, ami rávilágított a kriptopénz területen a vételi és eladási nyomás növekedésére. Emellett a top tokenek sikeresen újra...

A Binance eladná az általa üzemeltetett Dél-koreai Gopax tőzsdét

A hírek szerint a Binance arra készül, hogy 10%-ra csökkentse részesedését a dél-koreai Gopax kriptotőzsdében, pontosabban az azt üzemeltető Streami vállalatban. A Binance nagyjából egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!