Nagy bajba került az USDC stablecoin

-

A Circle, az USDC stablecoin kibocsátója nemrégiben nyilvánosságra hozta, hogy a Silicon Valley Bank 3,3 milliárd dolláros USDC letétje nem került vissza hozzájuk, a kriptopiac pedig hatalmas eladási hullámmal reagált erre, és egy rövid időn belül a dollárhoz való kötöttségét is elvesztette a token.

Nem minden befektető járt viszont jól, mikor ki akart szállni a piacról a bizonytalanságok közepette, és volt, aki nagyot bukott.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Hogy a veszteségeket elkerüljék, számos befektető kezdte el átváltani az USDT tokeneket más stablecoinokra, például USDT-re.

Egy ismert Twitter-felhasználó, BowTiedPickle pedig megosztott egy olyan tranzakciót, amelyben az látható, hogy egy kereskedő 2 millió dollárnyi USDC tokent fizetett, viszont mindössze 0,05 USDT-hez jutott cserébe, azaz 5 centhez.

A tranzakció elemzéséből kiderül, hogy a felhasználó egy likviditási poolban tárolta a tokeneket.

Ez népszerű, bár kockázatos módszer, mivel így hozamot lehet realizálni a tartott kriptopénzeken.

A poolokban lekötött pénzért cserébe úgynevezett LP tokeneket apnak a felhasználók, és ezeket ugyanúgy el lehet adni, mint bármely más kriptopénzt.

A fent említett befektető viszont egy kétesebb módszert választott, amely aztán nem vált be.

Az áldozat nagy szerencsétlenségére a KyberSwap platformját választotta, hogy kiszálljon a piacról, és a DAI/USDC/USDT stablecoinokat tömörítő 3CRV tokeneken keresztül akart megszabadulni az LP tokenektől, USDT-ért cserébe.”

Ahogyan BowTiedPickle elmagyarázta, a felhasználó valószínűleg kapkodott, és így elfelejtette beállítani az árfolyamcsúszás mértékét.

A felhasználók megadhatják ezt a százalékos értéket, hogy mekkora eltérés hajlandóak elfogadni az árfolyamban, és ha a rendszer ennél nagyobb változást tapasztalna, akkor a váltás nem megy végbe, hogy a kereskedő elkerülhesse a veszteséget.

Ez egy apróságnak tekinthető, de nagyon is fontos tényező, és most ennek az elmulasztása azt eredményezte, hogy az említett befektető elbukta a pénzét, míg a csere másik oldalán szereplő cím a 45 dolláros gas-díj, és a 39 ezer dolláros váltási költség levonása után 2,045 millió dolláros profitot ért el.

Forrás: Twitter

Ez az esemény ismét rávilágít a kereskedési kockázatokra, és, hogy az emberi hibázás hogyan vezethet a pénzek végleges elvesztéséhez.

Jelenleg az USDC váltása esetén fokozottan ajánlott, hogy a kereskedők minden elérhető információt figyelembe vegyenek, hogy elkerülhessék a veszteségeket.

Nem sokkal azután, hogy a Circle bejelentette a 3,3 milliárd dollárnyi token „beragadását” a Silicon Valley Bank rendszerében, az eladási hullám miatt a token elvesztette a dollárhoz való kötöttséget.

A cikk írásakor már több, mint 10%-os mínuszban jár, és 1 dollár helyett 0,87 dolláros árfolyamon váltják a tőzsdéken.

Olvastad már? Miért emelkedik ma a Bitcoin ára?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!