Miért emelkedik ma a Bitcoin ára?

-

A Bitcoin árfolyama ma emelkedett, ahogy az SVB válság kezdeti sokkja átadja a helyét a BTC árfolyam 20.000 dollár feletti helyreállásnak – hogyan viselkedhet most a BTC/USD?

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD árfolyama a cikk írásakor 20.300 dollár fölé emelkedett, a pár a napi mélyponthoz képest 2%-ot emelkedett.

bitcoin
Forrás: TradingView

Miután a 20 000 dollár mint támasz elvesztésével fenyeget, a bikák megpróbálnak megőrizni néhány jelentős trendvonalat, mivel a hétvégi kereskedés esélyt kínál a megnövekedett volatilitásra.

A bizonytalanság azonban továbbra is a levegőben van, mivel az SVB Financialnél bekövetkezett összeomlás utóhatásai még messze nem értek véget – különösen a kripto stabilcoinok érzik a feszültséget.

Hogyan áll helyre a Bitcoin és hogyan alakulnak a rövid távú BTC árkilátások a kereskedők számára?

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kriptopiacok megemésztik az SVB válságát

Miután a Silvergate bankhoz kísértetiesen hasonló jelzést küldött, a Silicon Valley Banknak (SVB) és anyavállalatának, az SVB Financialnek sikerült jelentős pánikot kiváltania a kriptopiacokon.

Ahogy a likviditási aggodalmak felgyülemlettek, a Bitcoin vezette kriptopiacok többhavi mélypontra csúsztak.

Az SVB-ről, az Egyesült Államok 16. legnagyobb kereskedelmi hitelezőjéről kiinduló fertőzés más bankokra is átterjedt itthon és külföldön, ami tovább fokozta a nyomást.

Egy nappal később azonban úgy tűnik, hogy a vihar már lecsillapodott.

Az újabb bankcsőd okozta kezdeti sokk eladási hullámot indított el a kereskedők körében, de a legfrissebb adatok azt mutatják, hogy a kép stabilizálódik, és a megkönnyebbülést hozó emelkedés elindult.

„Jön a volumen, szerintem ez március végére, ha nem hamarabb, akkor március végéig lejátszódhat” – kommentálta a népszerű kommentátor, az IncomeSharks a fellendülést lefedő elemzés egy részében.

A jelenlegi ármozgást 2016-hoz hasonlítva eközben Alan kereskedő, aki a Twitteren Trader Tardigrade néven is ismert, a Bitcoin teljesítményét „indulás előtti visszalépésnek” nevezte.

Ennek ellenére egyes piaci szereplők úgy vélik, hogy a hétvége folyamán egy új helyi mélypont fog kialakulni, köztük Crypto Tony, aki arra fogadott, hogy a BTC/USD 19.200 dollár alá kerül.

„Sok dráma történik a BTC napi grafikonjának white boxában” – folytatta Keith Alan, a Material Indicators nevű figyelőforrás társalapítója saját megfigyeléseiről.

„Az árfolyam átdobta a helyi R/S Flip tartományt, lepattant a 200 napos MA-ról, hogy visszaszerezze a 100 napos MA-t, a 2017-es csúcsot és a trendvonalat, de a 20 napos MA keresztezése az 50 naposra utal arra, hogy a pumpa rövid életű lehet”.

Forrás: Keith Alan/ Twitter

„Medvék csapdába esnek” a finanszírozási ráták miatt?

Néhány éllovas máris kihasználhatja a piaci idegtépést.

A tőzsdék finanszírozási rátáinak vizsgálata azt sugallja, hogy bár a többség továbbra is a BTC árfolyamának friss csökkenésére fogad, a „short squeeze” lehetősége egyértelmű.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az átlagos finanszírozási ráták a legalacsonyabbak voltak az FTX 2022. novemberi utóhatása óta március 11-én, ami nem maradt el a népszerű kereskedő G a a a h.

„A finanszírozási ráták körülbelül -0,09-et értek el. Ez a legalacsonyabb 121 nap óta 2022 novembere óta” – tweetelte a CryptoQuant on-chain analitikai platform grafikonja mellett.

„A piacon medvés hangulat uralkodik, a legtöbb befektető további csökkenésre fogad. A medvék csapdába estek?”

zeta

Olvastad már? A Binance és Coinbase leállitja az USDC konverziókat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!