A Binance és Coinbase leállitja az USDC konverziókat

-

Pénteken két vezető kriptopénz tőzsde, a Binance és a Coinbase bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggesztik az USDC konverziókat, amíg értékelik a Silicon Valley Bank bezárásának következményeit.

Ennek oka azonban az az aggodalom volt, hogy a Circle – az USDC stabilcoin létrehozója – az USDC tartalékainak egy részét a Silver Valley Banknál tartotta, amelyet a kaliforniai pénzügyi védelmi és innovációs minisztérium bezárt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Érdemes megjegyezni, hogy az USDC-t eredetileg a Centre-en keresztül indították el, amely a Coinbase és a Circle közötti partnerség.

A Binance a „jelenlegi piaci körülményekre” hivatkozva bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggesztette az USDC automatikus konverzióját BUSD-re, anélkül, hogy nevesítette volna a Silicon Valley Bankot.

A Binance bejelentésére válaszul a Coinbase, az Egyesült Államok legnagyobb kriptopénz tőzsdéje kijelentette, hogy ő is felfüggeszti az USDC USD-re történő konverzióját a hétvégén, amikor a bankok zárva vannak.

Döntését magyarázva a Coinbase blogbejegyzésében azt írta:

„Ez egy normális kockázatkezelési eljárási lépés, amit meg kell tennünk, amíg figyelemmel kísérjük a helyzetet. A megnövekedett aktivitású időszakokban a konverziók a bankok USD-átutalásaira támaszkodnak, amelyek a normál banki nyitvatartási idő alatt tisztázódnak”.

A Silicon Valley Bank (SVB) pénteki hirtelen csődje sokkoló hullámokat okozott az egész tech- és kriptoiparban.

Számos vállalat, köztük a Circle, a Pantera, az Avalanche és a csődbe ment BlockFi kriptofilmes cég felfedte a bankkal szembeni jelenlegi kockázatát.

A Circle végül nyilvánosságra hozta, hogy az USDC-t fedező készpénzből 3,3 milliárd dollár értékben továbbra is az SVB-nél van lekötve, mivel ez egyike annak a hat banknak, amelyet a Circle az USDC tartalékok 25%-ának kezelésére használ.

Az SVB többi ügyfeléhez és betéteséhez hasonlóan a Circle is az amerikai gazdaságban fontos banki intézmény folytonosságát szorgalmazta, és betartja az állami és szövetségi szabályozó hatóságok útmutatásait.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

E hír hatására az USDC kereskedési ára (amelynek célja, hogy 1 dolláron maradjon) péntek este szabadesésbe kezdett, 1 dollárról 0,93 dollárra csökkent CoinGecko szerint.

Ez a legalacsonyabb ár, amit a stabilcoin 2019 májusa óta látott, amikor is 0,89 dolláros történelmi mélypontra zuhant.

A Circle azonban megnyugtatta ügyfeleit, hogy amíg további tisztánlátásra várnak azzal kapcsolatban, hogy az SVB FDIC csődeljárása hogyan érinti a betéteseket, a Circle és az USDC továbbra is normálisan működik.

zeta

Olvastad már? Az Ethereum (ETH) eladói pánik következhet?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!