26 ezer dollárig ment a BTC ára – de csak USDC-ben számolva

-

A piaci adatokra tekintve látható, hogy a 20 ezer dolláros támasz egyelőre tart a BTC számára, dacára az USDC körüli eseményeknek, és a rövid ideig tartó, 19500 dolláros régióba tett látogatásnak.

Az USA-beli bankok stabilitásának a kérdése kisebb pánikot okozott a piacon, de aztán a kereskedők hangulata visszatért a megszokottnak mondható állapotba, és lecsendesedtek a kritikus hangok.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez persze nem azt jelenti, hogy minden megoldódott, hiszen az SVB Financial összeomlása, és a Silvergate Bank körüli problémák továbbra is hatással vannak az iparágra, és jelenleg is annak a felmérése folyik, hogy pontosan ki mennyire érintett ebben a kérdésben.

Az egyik nagy iparági vállalat, amelyik nagyon is érintett, az a Circle, az USDC kibocsátója.

A Circle nyilvánosságra hozta, hogy az SVB számláin tartottak több milliárd dollárnyi letétet, amely az USDC stablecoinjuk számára szolgált fedezetként.

A hír hatására az USDC azonnal esni kezdett, és elvesztette a dollárhoz való kötöttségét, és már a 10%-os mínuszt is elérte.

Ennek hatására az egyik nagy tőzsdén, a Krakenen a BTC ára az USDC kereskedési páron elérte a 26 ezer dollárt.

Cory Klippsten, a Swan Bitcoin váltó ügyvezetője szerint a helyzet elég komoly a tokentulajdonosok számára.

„Ha az USDC csak 90%-ban van fedezve, akkor a piaci egyensúlyi ára nem 0,9 dollár, hanem nulla. Minden tulajdonos motiválva van arra, hogy kivegye a pénzét, amilyen hamar csak tudja. Senki sem akar az utolsó 10%-ban lenni, akiknek nem jut semmi, mert már minden pénz elfogyott.”

Vannak olyanok is, akik szerint viszont a Circle képes lesz menedzselni a helyzetet, és a kapitalizáció alapján a második legnagyobb stablecoinnak számító USDC végül rendben lesz.

A Circle megosztotta, hogy a tokenek fedezetéül szolgáló fiat pénzek további része öt különböző bankban van tartva.

Mintha az FTX szelleme kísértene

Az USDC körüli események nem könnyítették meg az amúgy is ideges kereskedők helyzetét.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az FTX tőzsde novemberi bedőlés után még mindig nem tért teljesen magához a piac, és sokan úgy vélik, hogy a BTC számára is további esés jöhet még.

Az ilyen bizonytalanságok viszont nem szoktak jót hozni a kereskedők számára.

Bitcoin átlagos finanszírozási ráta diagram. Forrás: Coinglass

Egy piaci elemző szerint mikor ennyire medvéssé válik a piac, akkor jöhet a short squeeze, azaz az árfolyam felugrása, és a shortok likvidálása.

„A piac egyértelműen esésre vár. De ilyenkor szokott megtörténni, hogy a BTC emelkedni kezd, és például leteszteli a 21400 dolláros szintet. Ez nagyon is valószínű, hogy megtörténik, hiszen az árfolyam többször is tesztelte az utóbbi időben a 20 ezer dolláros szintet, amely több hetes aljnak számít.”

Más elemzők szerint inkább a lefelé fordulásra van nagyobb esély, legalábbis rövid távon.

„Annak ellenére, hogy a napokban eluralkodott a káosz a piacon, a BTC jól tartja magát. De én esésre számítok, egészen a 19200 dolláros támaszig.”

zeta

Olvastad már? Steve Forbes: a Fed szükségtelenül kínozza a piacot a kamatemeléssel

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!