Az Ethereum (ETH) eladói pánik következhet?

-

Az Arkham kriptográfiai kutatócég a közelmúltban megerősítette, hogy a Voyager megkezdte digitális eszközeinek felszámolását.

A cég csődöt jelentett egy sor szerencsétlen piaci esemény után, amelyek súlyos veszteségekhez vezettek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az első adatok azt mutatják, hogy a Voyager címein valamivel több mint 100 000 ETH van, amelyet felszámolnak a hitelezők kifizetése érdekében.

A felszámolandó ETH összege meghaladja a 150 millió dollárt. A jelentésből az is kiderült, hogy a pénzeszközöket Coinbase és Wintermute címekre küldik el.

Ezek a felszámolások nagymértékű eladási nyomást eredményezhetnek a következő néhány napon belül. Egy ilyen eredmény 1500 dollár alá mélyebb bearish mozgást válthat ki.

Az ETH medvék eddig nagyjából 12%-kal lenyomták az árat a februári csúcsról az 1527 dolláros sajtóidő-árra.

Mindazonáltal nem a Voyager felszámolása az egyetlen, ami aggályos a bullish kereskedők számára.

Az elmúlt hetekben a várható kamatemelések miatt a bukás várakozások halványultak.

A Federal Reserve elnöke, Jerome Powell a közelmúltban a szenátusi meghallgatáson újra felvillantotta ezeket a bearanyos várakozásokat.

Felfedte, hogy a FED-nek esetleg kamatot kell emelnie, hogy nagyobb esélye legyen az infláció elleni küzdelemre.

Forrás: tradingview.com

Mivel a fent említett problémák kerülnek a középpontba, a short kereskedők igyekeznek majd kihasználni a helyzetet.

Teljesen automatizált kereskedési szoftver, ami éjjel-nappal teszi a dolgát, ez a Zeta Broker! Próbáld ki akár ingyenes demószámlán most!

Ez valószínűleg így is van több mérőszám szerint, beleértve a határidős ügyletek becsült tőkeáttételi arányát is. Ez utóbbi az elmúlt két hétben javult, ahogy az árak csökkentek.

ethereum

Forrás: glassnode.com

A határidős ügyletek becsült tőkeáttételi arányának emelkedése különösen az elmúlt két napban volt nyilvánvaló, ami megerősíti a tőkeáttétel iránti egészséges keresletet.

Az ár ugyanezen idő alatt medvés volt. Emellett az ETH nyitott érdeklődésének mérőszáma is emelkedik ezen a héten, különösen az elmúlt két napban.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ez potenciális jele annak, hogy van kereslet a shortolásra.

Egy másik figyelemre méltó megfigyelés a származtatott ügyletek helyzetével kapcsolatban az, hogy a befektetők a hosszú pozíciókat valószínűleg a rövidre váltották.

A longok likvidálási mutatója a likvidálások csökkenését mutatja a medvés piaci körülményeknek köszönhetően.

zeta

Olvastad már? Miért omlott össze ma a kriptopiac?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Ebben a cikkben a Zeta Broker éles számlára történő beállítását mutatjuk be hasznos tanácsokkal, tippekkel és trükkökkel kiegészítve. Weblapunk itt érhető el, ahol regisztráció után ingyen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!