Újabb csalás terjed a Twitteren, CryptoGPT néven

-

A közösségi oldalon egyre több olyan fiók van, amely állítólag a CryptoGPT-hez köthető.

Nemrégiben útjára indult a CryptoGPT nevű token, és egy ilyen hashtag is megtalálható a népszerűek között a Twitteren.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Értelemszerűen rengeteg hasonló fiókot indítottak a felhasználók, amelyek szinte kizárólag csalási célokat szolgálnak, többek között hamis nyereményjátékokkal.

A cikk írásakor több ezer tweettel a „download CryptoGPT” keresőkifejezés vezeti a népszerűségi listát.

CryptoGPT
Forrás: Twitter

A CryptoGPT vélhetően azért indult, hogy a mesterséges intelligenciával működő chatbotot, a GPT-4-et másolja le.

Ez utóbbi szintén rendkívül népszerű, és több ezer tweettel van a „Trending” listában. Nem csoda, ha a csalók tucatjával jelentek meg, hogy kihasználják a felhasználók hiszékenységét.

Rengeteg ilyen projekt azzal reklámozza magát, hogy a felhasználók a blokklánc és a mesterséges intelligencia segítségével pénzt tudnak keresni az adataikkal.

A CryptoGPT az Ethereum hálózatán működik, és egy második rétegű hálózatot használnak a skálázáshoz.

A projekt ráadásul saját bevallása szerint a fejlesztőket is arra ösztönzi, hogy építsenek decentralizált applikációkat a hálózatukra.

A CryptoGPT pedig a dappok használata során forgalmazott különböző adatokért cserébe GPT tokent ad a felhasználóknak.

A nevével ellentétben viszont a CryptoGPT-nek semmi köze nincsen a ChatGPT mesterséges intelligenciájához, amely az utóbbi hónapok során hatalmas hírverést kapott az interneten.

Forrás: Twitter

A token viszont úgy néz ki, hogy néhány nagyobb tőzsde támogatását is megszerezte, legalábbis több helyen is várható a listázás.

A Bitfinex március 8-án jelentette be, hogy a platformon elérhető lesz a GPT token, és úgy fogalmaztak, hogy a projekt lehetőséget biztosít a felhasználóknak, hogy az anonimizált adataikért cserébe valódi kriptopénzt kapjanak.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A jelentések szerint több más tőzsde is jelezte a GPT token listázási szándékát, többek között a ByBit, a Gate, a MEXC, a Bitget, és a PancakeSwap is.

A Peckshield, egy blokklánc-biztonsággal foglalkozó vállalat nemrégiben arra hívta fel a figyelmet, hogy a ChatGPT és a Bing AI népszerűségét kihasználó hamis tokenek jelentek meg a piacon, több tucat, és ezek mindegyike pump and dump sémát követve akarja kicsalni az áldozatok pénzét.

Az ilyen csalás során több bennfentes együttműködésével mesterségesen generálnak felhajtást egy-egy token esetén, meggyőzve a nagyközönséget, hogy jó befektetés, és mikor felmegy az árfolyam, akkor titokban eladják a saját részüket, bedöntve a piacot, értéktelen tokeneket hagyva a korábbi vásárlóknál.

zeta

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin (BTC), Solana (SOL), Cardano (ADA), Litecoin (LTC), Chainlink (LINK) karácsonyi rallyja december elején kezdődik?

Vendégbejegyzés A kriptopiac rugalmasságot és folyamatos emelkedést mutat, ahogy belépünk decemberbe. A legutóbbi PCE inflációs adatok úgy tűnik, hogy erősítették a piaci bizalmat, a Bitcoin (BTC) pedig...

Új részletek derültek ki SBF életéről a börtönben

A Brooklyn Metropolitan Detention Center egy volt rabja részleteket árult el SBF  börtönbeli életéről, amely a mérföldkőnek számító csalási peréig vezetett. SBF-t „megzsarolta" A kriptotartalmak készítőjével, Tiffany...

Kedves volt a november az Ethereum NFT-hez? Az adatok a következőket mutatják..

Az elmúlt hetekben az Ethereum (ETH) hálózaton megugrott az aktivitás a non-fungible tokenek (NFT-k) és a decentralizált pénzügyek (DeFi) körül, derül ki a láncon belüli...

Továbbra is hódítanak az MI kriptók

Vendégbejegyzés Újabban igen kelendőek a mesterséges intelligencia alapú kriptoprojektek és natív tokenjeik. A kereskedők arra számolnak, hogy az MI a jövőben hatalmas szerepet tölt majd be...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!