Újabb csalás terjed a Twitteren, CryptoGPT néven

-

A közösségi oldalon egyre több olyan fiók van, amely állítólag a CryptoGPT-hez köthető.

Nemrégiben útjára indult a CryptoGPT nevű token, és egy ilyen hashtag is megtalálható a népszerűek között a Twitteren.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Értelemszerűen rengeteg hasonló fiókot indítottak a felhasználók, amelyek szinte kizárólag csalási célokat szolgálnak, többek között hamis nyereményjátékokkal.

A cikk írásakor több ezer tweettel a „download CryptoGPT” keresőkifejezés vezeti a népszerűségi listát.

CryptoGPT
Forrás: Twitter

A CryptoGPT vélhetően azért indult, hogy a mesterséges intelligenciával működő chatbotot, a GPT-4-et másolja le.

Ez utóbbi szintén rendkívül népszerű, és több ezer tweettel van a „Trending” listában. Nem csoda, ha a csalók tucatjával jelentek meg, hogy kihasználják a felhasználók hiszékenységét.

Rengeteg ilyen projekt azzal reklámozza magát, hogy a felhasználók a blokklánc és a mesterséges intelligencia segítségével pénzt tudnak keresni az adataikkal.

Teljesen automatizált kereskedési szoftver, ami éjjel-nappal teszi a dolgát, ez a Zeta Broker! Próbáld ki akár ingyenes demószámlán most!

A CryptoGPT az Ethereum hálózatán működik, és egy második rétegű hálózatot használnak a skálázáshoz.

A projekt ráadásul saját bevallása szerint a fejlesztőket is arra ösztönzi, hogy építsenek decentralizált applikációkat a hálózatukra.

A CryptoGPT pedig a dappok használata során forgalmazott különböző adatokért cserébe GPT tokent ad a felhasználóknak.

A nevével ellentétben viszont a CryptoGPT-nek semmi köze nincsen a ChatGPT mesterséges intelligenciájához, amely az utóbbi hónapok során hatalmas hírverést kapott az interneten.

Forrás: Twitter

A token viszont úgy néz ki, hogy néhány nagyobb tőzsde támogatását is megszerezte, legalábbis több helyen is várható a listázás.

A Bitfinex március 8-án jelentette be, hogy a platformon elérhető lesz a GPT token, és úgy fogalmaztak, hogy a projekt lehetőséget biztosít a felhasználóknak, hogy az anonimizált adataikért cserébe valódi kriptopénzt kapjanak.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A jelentések szerint több más tőzsde is jelezte a GPT token listázási szándékát, többek között a ByBit, a Gate, a MEXC, a Bitget, és a PancakeSwap is.

A Peckshield, egy blokklánc-biztonsággal foglalkozó vállalat nemrégiben arra hívta fel a figyelmet, hogy a ChatGPT és a Bing AI népszerűségét kihasználó hamis tokenek jelentek meg a piacon, több tucat, és ezek mindegyike pump and dump sémát követve akarja kicsalni az áldozatok pénzét.

Az ilyen csalás során több bennfentes együttműködésével mesterségesen generálnak felhajtást egy-egy token esetén, meggyőzve a nagyközönséget, hogy jó befektetés, és mikor felmegy az árfolyam, akkor titokban eladják a saját részüket, bedöntve a piacot, értéktelen tokeneket hagyva a korábbi vásárlóknál.

zeta

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 03.23.

Prémium Bitcoin A Bitcoin ma 28.000 dollár alá esett, ahogy a piacok folytatták a legutóbbi Federal Reserve kamatemelésre adott reakciójukat. A Fed 25 bázispontos kamatemelést hajtott végre, miközben...

A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét. A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok...

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!