A Bitcoin hasít, miközben az elemzők a CPI hatására tippelnek

-

Ismét 25 ezer közelébe került a bitcoin árfolyama, ez a szint hónapok óta erős ellenállásként működik, de a mostani roham ereje egyelőre kétséges, hiszen a friss inflációs adatok alaposan belezavarhatnak a képbe.

Az USA banki problémáinak a hatására a kriptopiac egésze emelkedni kezdett, és a BTC/USD pár elérte a 24.917 dollárt is a hét elején.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kereskedők viszont nem hagyhatják figyelmen kívül az inflációs adatokat, amelyek alaposan bele szoktak szólni a piac alakulásába, és nagyobb mozgásokat katalizálhatnak, legalábbis rövid távon.

A múlt hónapban a CPI csökkenést mutatott, ez pedig olyan félelmekhez vezetett, hogy a Federal Reserve esetleg a tervezettnél hosszabb ideig tarthatja fent a magas kamatokat.

Emellé jött még a kriptopiac hagyományos volatilitása. A kockázatos eszközök piacai mindenesetre nem várhattak sokat a reakcióval, főleg, hogy a banki krízisről érkező hírek is egyre nagyobb figyelmet kaptak, és majdnem elhomályosították az inflációs adatok körüli felhajtást.

Egyesek úgy vélték, hogy a Fed lehet, hogy teljesen leállhat a kamatemeléssel. Michael van de Poppe, a népszerű elemző szerint a CPI eldöntheti a piac irányát.

„Ismét a 25 ezer dollárt teszteli az árfolyam, és bár jöhet korrekció az inflációs számok előtt, a piac tovább emelkedhet. Persze az is előfordulhat, hogy a 25200 dolláros szintnél medvés divergencia lép fel, és ismét lejtőre kerül az ár. Ha így lesz, akkor 23 ezerig is shortolnám.”

bitcoin
Forrás: Michaël van de Poppe/ Twitter

A Material Indicators elemzőcsapata szerint a technikai elemzés előrejelzését teljes mértékben boríthatja a CPI aktuális értéke, és ha a piac számára kedvezőtlenül alakulnak a számok, és az infláció mértéke rosszabb a vártnál, akkor további, akár nagyobb mértékű visszahúzódás is esélyessé válik.

„Az ázsiai piacok továbbra is enyhítik a volatilitást, és csökkentik a kilengéseket, de az inflációs adatok változtathatnak az összképen. Ha a számok magasak, akkor esésre számítunk. Ha visszafogottabb lesz, és ebéd előtt nem dől be újabb bank, akkor az ár tovább mehet felfelé.”

Az elemzők szerint jelenleg lefelé a 23600, míg felfelé a 25 ezer számít kulcs-szintnek, és arra figyelmeztetnek, hogy a BTC tartós emelkedéséhez arra is szükség lenne, hogy több egymást követő héten is a 200 hetes mozgóátlag fölött zárjon az árfolyam.

bitcoin
Forrás: Keith Alan

Míg ez nem történik meg, addig a felfelé kitörést nem lehet biztosnak és tartósnak tekinteni.

Csökkenő vagy emelkedő infláció?

Ha a vártnál alacsonyabb inflációs számok jelennek meg, a Fed dönthet úgy, hogy elhalasztja a kamatemelést, és lazít a pénzügyi kondíciókon.

Biden elnök a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy az USA gazdaságában az infláció nem okoz gondot, és még a hét végén bekövetkezett bankcsődök előtt is ezt a nézetet vallotta.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Fehér Ház sajtókonferenciáján elmondta, hogy a héten esedékes inflációs adatok tekintetében optimista, és szerinte jó helyzetben van az ország.

Nem minden elemző ért vele egyet, sokak szerint az adatokat akár manipulálhatják is, hogy alátámasszák a Fed jelenlegi pénzpolitikáját.

„Az inflációs adatok hamisak lehetnek, hogy segítsenek elkerülni egy piaci összeomlást, és aztán pár hét múlva szép csendben kijavítják majd, a valós értékre, ahogyan ezt az előző pár alkalommal is tették.”

Cathie Wood, az Ark Investment alapítója szintén nehézségekre figyelmeztetett, szerinte a makrogazdasági helyzet alapján a további kamatemelések drasztikus következményekkel járhatnak.

„Ha a Fed továbbra is az olyan indikátorokra támaszkodik, mint a CPI, és erre alapozva nem lép közbe, akkor a piac rossz irányba fordulhat, a nehéz pénzügyi helyzetbe kerülő bankok tovább centralizálódhatnak, ráadásul akár az államosítás is bekövetkezhet az USA bankszektorában.”

zeta

Olvastad már? A Bitcoin valamivel 24.700 dollár felett mozgott ma reggel

Forrás: cointelegraph.com

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Nem csak fájlok átvitele – mire használható még a pendrive?

A pendrive-ok, más néven USB-meghajtók több mint egy tucat éve velünk vannak. Leváltották a hajlékonylemezeket, kiszorítják a CD-ket és DVD-ket is, elkísérnek minket mindennapjainkban –...

Chainlink technikai elemzés 03.30.

Prémium Chainlink A ChainLink árelemzése volatilis piacot mutat, csökkenő tendenciával. A ChainLink legutóbbi piaci viselkedése azt sugallja, hogy az ár viszonylag stabil tendenciát mutat, kisebb ingadozásra való hajlammal. A...

Az Aptos (APT) legújabb együttműködése lendíthet az árfolyamán?

Az Aptos az Econia Labs-szal együttműködve igyekszik frissíteni DeFi alapítványát, hogy több új generációs DeFi terméket vonzzon a platformjára. Bár a lépés célja, hogy hasznot húzzon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!