A Bitcoin ára új 2023-as csúcsra emelkedik

-

A Bitcoin a várakozásoknak megfelelő fogyasztói árindexszámoknak köszönhetően újabb jelentős emelkedést mutat – csökkentve ezzel a Fed pénzügyi feltételek szigorításának esélyét.

A Bitcoin március 14-én 26.000 dollár fölé szökött, mivel az Egyesült Államok fogyasztói árindex (CPI) adatai vegyes inflációs jeleket mutattak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatait nézve a BTC/USD árfolyamot, amikor a februári CPI-számok közzétételére hirtelen volatilitás kezdődött.

bitcoin
Forrás: TradingView

Az infláció éves szinten 6%-kal emelkedett, míg a havi adat 0,4% volt – mindkettő megfelelt a várakozásoknak.

Az élelmiszerek és energia nélküli tételek 0,5%-kal nőttek, ami valamivel magasabb az előrejelzésnél.

A Bitcoin úgy tűnt, hogy pozitívan reagált az adatokra, ami lehetővé tette a Federal Reserve számára, hogy elkerülje, hogy csapdába essen a nagyobb infláció és a kamatemelések elkerülése miatt a folyamatban lévő bankválság közepette.

A Venturefounder, a CryptoQuant on-chain analitikai platform egyik elemzője reagált és azt sugallta, hogy a piac most egy „fordulatot” várt a kamatemelésekkel kapcsolatban – ami szélesebb körben kulcsfontosságú áldás a kockázati eszközök számára.

zeta

Olvastad már? A Bitcoin valamivel 24.700 dollár felett mozgott ma reggel

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!