A Bitcoin ára új 2023-as csúcsra emelkedik

-

A Bitcoin a várakozásoknak megfelelő fogyasztói árindexszámoknak köszönhetően újabb jelentős emelkedést mutat – csökkentve ezzel a Fed pénzügyi feltételek szigorításának esélyét.

A Bitcoin március 14-én 26.000 dollár fölé szökött, mivel az Egyesült Államok fogyasztói árindex (CPI) adatai vegyes inflációs jeleket mutattak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatait nézve a BTC/USD árfolyamot, amikor a februári CPI-számok közzétételére hirtelen volatilitás kezdődött.

bitcoin
Forrás: TradingView

Az infláció éves szinten 6%-kal emelkedett, míg a havi adat 0,4% volt – mindkettő megfelelt a várakozásoknak.

Az élelmiszerek és energia nélküli tételek 0,5%-kal nőttek, ami valamivel magasabb az előrejelzésnél.

A Bitcoin úgy tűnt, hogy pozitívan reagált az adatokra, ami lehetővé tette a Federal Reserve számára, hogy elkerülje, hogy csapdába essen a nagyobb infláció és a kamatemelések elkerülése miatt a folyamatban lévő bankválság közepette.

A Venturefounder, a CryptoQuant on-chain analitikai platform egyik elemzője reagált és azt sugallta, hogy a piac most egy „fordulatot” várt a kamatemelésekkel kapcsolatban – ami szélesebb körben kulcsfontosságú áldás a kockázati eszközök számára.

zeta

Olvastad már? A Bitcoin valamivel 24.700 dollár felett mozgott ma reggel

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Ebben a cikkben a Zeta Broker éles számlára történő beállítását mutatjuk be hasznos tanácsokkal, tippekkel és trükkökkel kiegészítve. Weblapunk itt érhető el, ahol regisztráció után ingyen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!