Binance CEO bejelentette a helyreállítási alap átalakítása

-

A Binance vezérigazgatója szerint a stablecoinok és a bankok közelmúltbeli „változásai” miatt a vállalat helyreállítási alapjait BUSD-ről „natív kriptókra”, például BTC-re konvertálják.

Három nagy kriptohitelező bank, a Silicon Valley Bank (SVB), a Silvergate Bank és a Signature Bank csődje miatt a stablecoin az 1 dolláros referenciaértékről egészen 0,87 dollárig zuhant.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A stabilcoinok körül növekvő aggodalmak közepette a Binance vezérigazgatója és társalapítója, Changpeng (CZ) Zhao március 13-án azt tweetelte, hogy a „stablecoinok és bankok változásai” miatt az Industry Recovery Initiative fennmaradó 1 milliárd dolláros alapját „natív kriptókra” konvertálja.

A CZ által felsorolt natív kriptók között szerepelt a Bitcoin, a Binance Coin és az Ethereum is.

Ezután közzétette a BTC és az ETH tranzakciós hash azonosítójának linkjeit, és azt mondta, hogy 980 millió dollár mozgatása 15 másodpercig tartott, 1,98 dolláros tranzakciós díjjal.

A Binance társalapítójának lépésére a kriptoközösség a Twitteren vegyesen reagált.

Néhányan dicsérték a döntését, és javaslatot tettek arra, hogy alternatív valutákat használjanak a stablecoinok rögzítésére:

Mások azonban megkérdőjelezték a lépést, miszerint eladják a BUSD-t, ami állítólag egy stabilcoin, és „volatilisebb” eszközökre konvertálják.

Március 10-én a Circle, az USDC mögött álló vállalat nyilvánosságra hozta, hogy mintegy 3,3 milliárd dollár van lekötve a csődbe jutott SVB-nél, ami a kezdeti depegging eseményt okozta.

Március 13-ra azonban az USDC visszapattant az 1 dolláros árfolyamhoz, ahol jelenleg 0,99 dollár táján mozog.

Köztudott, hogy a Circle egy meg nem nevezett összegű tartalékalapot is tart a Silvergate-nél, egy másik amerikai kripto-barát banknál, amely nemrég ment csődbe.

Az USDC körüli instabilitás dominóhatást okozott más stablecoinokra, amelyek szintén lecsúsztak az 1 dolláros pozíciójukról.

Amióta az események március 10-én elkezdtek kibontakozni, az egész kriptotér feszült, hogy mi fog történni ezután.

A Twitter-közösség felhasználói azt állították, hogy „senki nem maradt, aki a kriptotársaságokat bankolná”.

zeta

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!