Binance CEO bejelentette a helyreállítási alap átalakítása

-

A Binance vezérigazgatója szerint a stablecoinok és a bankok közelmúltbeli „változásai” miatt a vállalat helyreállítási alapjait BUSD-ről „natív kriptókra”, például BTC-re konvertálják.

Három nagy kriptohitelező bank, a Silicon Valley Bank (SVB), a Silvergate Bank és a Signature Bank csődje miatt a stablecoin az 1 dolláros referenciaértékről egészen 0,87 dollárig zuhant.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A stabilcoinok körül növekvő aggodalmak közepette a Binance vezérigazgatója és társalapítója, Changpeng (CZ) Zhao március 13-án azt tweetelte, hogy a „stablecoinok és bankok változásai” miatt az Industry Recovery Initiative fennmaradó 1 milliárd dolláros alapját „natív kriptókra” konvertálja.

A CZ által felsorolt natív kriptók között szerepelt a Bitcoin, a Binance Coin és az Ethereum is.

Ezután közzétette a BTC és az ETH tranzakciós hash azonosítójának linkjeit, és azt mondta, hogy 980 millió dollár mozgatása 15 másodpercig tartott, 1,98 dolláros tranzakciós díjjal.

A Binance társalapítójának lépésére a kriptoközösség a Twitteren vegyesen reagált.

Néhányan dicsérték a döntését, és javaslatot tettek arra, hogy alternatív valutákat használjanak a stablecoinok rögzítésére:

Mások azonban megkérdőjelezték a lépést, miszerint eladják a BUSD-t, ami állítólag egy stabilcoin, és „volatilisebb” eszközökre konvertálják.

Március 10-én a Circle, az USDC mögött álló vállalat nyilvánosságra hozta, hogy mintegy 3,3 milliárd dollár van lekötve a csődbe jutott SVB-nél, ami a kezdeti depegging eseményt okozta.

Teljesen automatizált kereskedési szoftver, ami éjjel-nappal teszi a dolgát, ez a Zeta Broker! Próbáld ki akár ingyenes demószámlán most!

Március 13-ra azonban az USDC visszapattant az 1 dolláros árfolyamhoz, ahol jelenleg 0,99 dollár táján mozog.

Köztudott, hogy a Circle egy meg nem nevezett összegű tartalékalapot is tart a Silvergate-nél, egy másik amerikai kripto-barát banknál, amely nemrég ment csődbe.

Az USDC körüli instabilitás dominóhatást okozott más stablecoinokra, amelyek szintén lecsúsztak az 1 dolláros pozíciójukról.

Amióta az események március 10-én elkezdtek kibontakozni, az egész kriptotér feszült, hogy mi fog történni ezután.

A Twitter-közösség felhasználói azt állították, hogy „senki nem maradt, aki a kriptotársaságokat bankolná”.

zeta

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Ebben a cikkben a Zeta Broker éles számlára történő beállítását mutatjuk be hasznos tanácsokkal, tippekkel és trükkökkel kiegészítve. Weblapunk itt érhető el, ahol regisztráció után ingyen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!