A JP Morgan globális befektetési bank elkezdte használni a Quorumot, amely egy Ethereumalapú üzleti blokkláncplatform. A vállalat úgy véli, hogy a platform új kereskedelmi lehetőségeket nyithat a következő tíz évben, mivel segít tokenizálni az olyan vagyoneszközöket, mint az arany, értékes ásványi anyagok, ingatlan és értékes műtárgyak – olvasható a Financial Review október 29-i cikkében.

A JP Morgan tokenizálná az aranyat

A JP Morgan Quorum rendszere – amely az Ethereum blokklánc vállalati verziója – intelligens szerződések és decentralizált alkalmazások létrehozását teszi lehetővé.

           Forrás: wikipedia.com

Umar Farooq, a JP Morgan New York-i blokkláncközpontjának vezetője elmondta, hogy a cég az egyetlen olyan pénzügyi szereplő a piacon, aki teljes mértékben saját blokkláncalapú platformmal rendelkezik. A vállalat jelentős összeget fektetett a technológiába, mivel véleményük szerint az egyes vagyoneszközök tokenizálásában még rengeteg lehetőség rejlik.

Ami az arany tokenizálását illeti, Farooq megemlítette, hogy jelenleg is vannak olyan felhasználók – a JP Morganen kívül – akik erre alkalmazzák a felületet.

Olvastad már? Új Fejezet: Terítéken az értékpapírtokenek

Az eljárás az aranyrúd szabotázsbiztos, elektronikus címkével történő ellátásával kezdődik, amelynek segítségével az arany a bányától a feldolgozás és értékesítés végéig nyomon követhető. Ennek több előnye is van: átláthatóságot biztosít az egész ellátási láncon, ezzel segíti a fogyasztókat az arany származásának ellenőrzésében.

        Forrás: jpmorgan.com

Farooq megjegyezte, hogy az emberek hajlandók magasabb árakat fizetni az aranyért, ha nyomon követhetik és ellenőrizhetik is, illetve megbizonyosodhatnak a legális származási helyről. Mivel a Quorumot jelenleg is használják arany ilyen típusú monitorozására, a vállalkozások könnyen alkalmazhatják a megoldást olyan más értékes ásványok esetén is, mint a gyémánt, vagy a tantál.

A vezető azonban azt is megjegyezte, hogy nem csak ásványkincsek alkalmasak arra, hogy tokenizáljuk őket.

Különböző eszközöket és árucikkeket is lehetséges token formájában használni, ami a meglévő értékesítési és kereskedelmi folyamatok innovációjához is elvezethet. Az ingatlanok vagy a műtárgyak tokenizálásával értelmet nyerhet az osztott tulajdonjog. Ahelyett, hogy csupán egy egyén vásárolhatna meg egy-egy drága eszközt, a befektetők megoszthatják maguk között a birtoklás jogát.

Dimon is elismeri a blokklánc-technológiában rejtőző potenciált

Bár Jamie Dimon, a JP Morgan vezérigazgatója 2017-ben átverésnek titulálta a Bitcoint, 2018 elején bejelentette, hogy már megbánta e kijelentését, és valódi lehetőségeket lát a blokklánc-technológiában.

Nem a Quorum a JP Morgan egyetlen blokklánctémával kapcsolatos projektje, a vállalat erősen érdekelt a technológiával kapcsolatos fejlesztésekben is.

A Kriptoworld korábban már beszámolt róla, hogy világszerte 75 bank teszteli a JP Morgan bankközi információs hálózatát fizetési szolgáltatásainak javítására. A Financial Reviews szerint ez a szám azóta már 100-ra duzzadt.

A JP Morgan szintén tagja a Enterprise Ethereum Alliancenek, amely az Ethereum technológiájának szabványos formába öntéséért felelős.

A csoport részeként a bank az Ethereum blokklánc minden újítását képes hasznosítani, illetve lehetővé teszi a vállalat számára, hogy kapcsolatba léphessen az egyre növekvő létszámú Ethereum fejlesztők táborával.

Forrás: btcmanager.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép estét!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!