Thaiföld Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (a thaiföldi SEC) kilenc regisztrálatlan ICO-ra hívta fel a közösség figyelmét, hangsúlyozva, hogy ezekbe nem ajánlott befektetni. A szóban forgó vállalatok annak ellenére sem tudták megfelelően nyilvántartani üzleti tevékenységüket, hogy jelentősen leegyszerűsítették kriptovaluta befektetéseiket – olvasható a Bangkok Post október 27-i cikkében.

Kilenc ICO érintett

A SEC vizsgálata megállapította, hogy kilenc vállalat, az Every Coin, Orientum Coin, OneCoin, Tripxchain, G2S Expert, Singhcom, Enterprise, Adventure Hostel, TUC, és a Kidstocurrency különböző közösségi oldalon reklámozta termékét, például a Youtubeon és a Facebookon.

Egyik érintett sem kérte a SEC jóváhagyását a tokenek kibocsátásához. Ebben az esetben természetesen figyelmeztetést kaptak volna, ugyanis magas kockázatú befektetést nyújtanak.

Forrás: wikimedia.com

A jóváhagyási kérvény elmulasztásán kívül ezek az ICO-k nem teljesítik a működésükhöz szükséges kvalifikációs követelményeket, illetve nem végeztették el harmadik féllel az okos szerződéseik ellenőrzését sem. A hatóság által lekért, a vállalat által közzétett információk is hiányosak voltak. Az ügynökség mindezen felül jelentős likviditási hiányokat is feltárt mind a kilenc érintett kibocsátónál.

A SEC felszólította a kriptovalutának álcázott, Ponzi-sémát alkalmazó OneCoint, amely több mint 2 milliárd dollárnak megfelelő összeget csalt már ki befektetőiből. A kínai rendőrség a közelmúltban 98 letartóztatást hajtott végre a vállalattal összefüggésben. A szingapúri Monetáris Hatóság pedig nyilvánosan is kiemelte a tokent körülvevő ellentmondásokat.

A SEC véleménye szerint a legtöbb cég a fentiek közül opportunista, kriptovaluta-rendszere pedig piramisjátékhoz hasonlóan épül fel. A piacfelügyelő hozzátette:

„Ezek a sémák arra ösztönzik az embereket, hogy még több partnert keressenek befektetésükhöz. Miközben üzleti tervekről, platformról, termékekről vagy hiteles irányítási csoportról tulajdonképpen semmilyen információval nem rendelkeznek” – mondta a szabályozó.

A korábbi indulók döntésre várnak

Eközben hat kriptovalutaváltó, és két érmekereskedő várja a SEC határozatát arról, hogyan működhetnének a továbbiakban. Viszont mivel ők abban a 90 napos időszakban indították meg a felülvizsgálati eljárást, amely a szabályozás bevezetése és jogerőre emelése között telt el, tevékenységüket addig is hiánytalanul végezhetik míg nem kapják meg a kellő engedélyeket.

A thai digitális vagyonkezelésről szóló törvény minden kriptovalutát, ICO-t, kriptováltót, tárcát és más hasonló szolgáltatásokról is rendelkezik. A jogszabályrendszert a kriptokultúra feltörekvésének segítése és a a gazdasági növekedés biztosításának érdekében hozták létre idén májusban.

 

Forrás: btcmanager.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!