A Nvidia szerint nem vezették félre a befektetőket a bányászbumm miatt

-

Az Nvidia arra sürgetett egy amerikai bírót, hogy ejtse a vádakat, melyet befektetők indítottak a cég ellen azzal az indokkal, hogy az Nvidia félrevezette őket a kriptobányászatból származó bevételekkel.
A cég szerint a felperes nem konkrét információkra alapoz és olyan elemzőkre támaszkodott, akik csak spekuláltak a cég pénzügyeiről.

Az átláthatóság hiánya

Az ügy 2018 decemberében indult, miután az Nvidia harmadik negyedéves pénzügyi jelentése nagy csalódás volt, amely a részvényárfolyam csökkenéséhez vezetett. A befektetők arra alapozzák az ügyet, hogy az Nvidia félrevezette őket a kriptobányászás iránti keresletről.
Az Nvidia szerint az elemzők (egy közülük a Morgan Stanley-től) talán csak azért lepődtek meg a harmadik negyedév miatt, mert rossz modelleket alkalmaztak, amely statikus keresletet mutatott a videókártyachipek iránt.
Az Nvidia üzleti modellje leginkább a gamer szektorra koncentrál, azonban a kriptobányászás népszerűségének növekedésével további kereslet alakult ki a videokártyákra.

Bányászokra kihegyezett hardver

Hogy kiaknázzák az új szektort, az Nvidia bányászokra szabott videókártyákat kezdett gyártani 2017 májusában Crypto SKU néven. Az új hardver eladásait azonban az általános eladások alatt jegyezték be, nem pedig a gamer szegmensbe.
Azonban számos kriptobányász továbbra is előszeretettel használta a GeForce gémer kártyákat, és a cég bevétele folyamatosan emelkedett.
A befektetők szerint a cég igazgatói elhitették velük, hogy a gamer kártyákból származó magasabb bevétel a kriptobányászástól független jelenség volt, ezzel az elemzőknek is azt sugallták, hogy a kriptoval kapcsolatos eladások nagy része a Crypto SKU-ból származik.
Szerintük az Nvidia 2018 augusztusáig nem ismerte el, hogy kriptóval kapcsolatos bevételük jelentős része a gaming szegmensben szerepel. Ezen a ponton egyértelművé vált, hogy a kriptobányászat iránt csökkenő érdeklődés a gamer szegmensre is hatással volt.

Mazsolázgatás

Az Nvidia szerint azonban a befektetők kimazsolázták a cég kettő vagy három szegmensét, a többit pedig – amelyből látszik, hogy a cég átlátható módon közölte bevételi forrásait – figyelmen kívül hagyták.
A befektetők szerint az Nvidia szándékosan „próbálta minimalizálni”, hogy mennyi pénzt hoznak a kriptóval kapcsolatos eladások.

Olvastad már? Elképesztő bitcoinutalás egy óra alatt

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!