Az összes bitcoin több mint 60 százaléka 1 éve érintetlen

-

A forgalomban lévő összes bitcoin több mint 60 százaléka több mint egy éve nem hagyta el jelenlegi tárcáját – mindez utal a befektetők igényeire.

Erre a következtetésre jutott a Rhythm nevű elemző, aki december 2-án tette közzé a Bitcoin-hálózat aktivitásával kapcsolatos statisztikáit.

A BTC-befektetők kerülik a kockázatot és a rövid távon szerzett hasznot

Az eddig kibányászott 18,08 millió bitcoinból 11,58 millió – a teljes készlet 64%-a – 2018 óta ugyanabban a tárcában tartózkodik.

A számadat azért is meglepő, mivel ez idő alatt a BTC/USD árfolyama a múlt év decemberi 3100 dollárról hat hónap alatt 13 800 dollárra, a 2019-es csúcsra emelkedett.

Ezt követően a piaci lejtmenet visszaállt, 52 százalékos csökkenést tapasztalhattunk november 25-én, a 6500 dolláros szintnél.

„A végsőkig hodlerezők őrültek” – összegezte Rhythm.

Az adatok szerint az alvó bitcoinok mennyisége, valamint a teljes készlet aránya jelentős növekedést mutatott az utóbbi években.

A tendencia mind a bika, mind a medve piactól független, amely türközi a befektetők megtakarítás iránti igényét a költekezéssel szemben.

„Hard money” mentalitás

Ez a jellemző beleillik a bitcoin „hard money”-ként való leírásába: a valuta rögzített kibocsátásával és kibocsátási ütemtervvel rendelkezik, amelynek köszönhetően nem manipulálható hatóságok által.

A kriptopénz szószólói már régóta erős határvonalat húztak a kriptopénzek és az „easy money”-nak is hívott fiat pénz tulajdonságaik közé.

Egy olyan valuta, amelynek mennyisége manipulálható, beleillik abba a gazdasági rendszerbe, amely a költekezés és kölcsönzés ösztönzésére épül a megtakarításokkal szemben.

Ammous nevű szerzőnk a „The Bitcoin Standard” című népszerű könyvében summázta, hogy a fogyasztó késztetést érez arra, hogy minél hamarabb elköltse a pénzét, mivel a kormány és a központi bankok befolyásának köszönhetően hosszú távon az folyamatosan veszít értékékből.

A bitcoin elkötelezett támogatói ezzel szemben igyekeznek minél kevesebb jelentőséget tulajdonítani az időnek – vagyis spórolni a jövőre, megértve, hogy sokkal profitábilisabb így tenni, mint minél többet vásárolni a lehető legkevesebb idő alatt.

Olvastad már? A bitcoin még 2020 elején eléri a 13000 dollárt, az elemző biztos benne

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!