Növekedett a Bitcoin-ETF esélye

-

Már évek óta próbálkoznak egyes amerikai kripto pénzügyi cégek egy bitcoinalapú, tőzsdén kereskedett alap (ETF) megalapításával.
Azonban az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) ezzel nem ért egyet – úgy gondolja, hogy a bitcoin piaca nem áll készen egy szabályozott, kereskedhető alapra.
Az elmúlt öt év során az SEC legalább öt különböző cég beadványait utasította vagy halasztotta el. Ezt általában a kriptopénzek spot piacának alapvető természetével indokolták.
A pénzügyi szabályozó viszont nemrég engedélyezett egy pénzügyi alapot, amely egy bitcoin határidős piacához köthető. Az elemzők szerint ez drámaian növeli az egyéb alapok esélyeit a közeljövőben.

Az SEC engedélyezett egy bitcoin, határidős piacokhoz köthető alapot

A december 2-án közzétett bejegyzés szerint a New York Digital Investment Group (NYDIG) megkapta az SEC engedélyét, hogy elindítsa a NYDIG Bitcoin Stratégiai Alapot, amely egy portfólió alap a Stone Ridge Trust VI alatt.
Az alap készpénzalapú bitcoin határidős szerződéseket nyújt az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) által engedélyezett tőzsdéknél. Ilyen például a CME Group, amely saját határidős bitocinszerződésekkel is rendelkezik.
Ez azt jelenti, hogy az alap indulásakor sosem fog találkozni közvetlenül a blokkláncon lévő koinokkal.
A bejegyzés szerint:

„A pénzügyi alap célja, hogy több bitcoin határidős szerződést vásároljon meg, hogy bitcoinalapú határidős szerződések tegyék ki a pénzügyi alap értékének 100%-át.”

Az SEC engedélye nem sokkal azután érkezik, hogy a Szövetségi Igazgatóság újra megvizsgálta a Bitwise Asset Management fizikailag rendezett bitcoin-ETF javaslatát, melyet korábban visszautasítottak a manipuláció veszélye miatt.

Van esély az ETF-re

Mike McGlone, a Bloomberg Intelligence árucikkekkel foglalkozó stratégája szerint az NYDIG engedélyezése „nagyjából 50-50 %-ra emelte egy bitcoin-ETF esélyét 2020 során.”
McGlone elmondta:

„Az engedély azt mutatja, hogy a VanEck és a Bitwise lobbizása meghozta gyümölcsét.”

Nem sikerült mindenkit meggyőzni

Lehet, hogy az SEC kezd megbarátkozni a bitcoinnal, de nem mindenki ért egyet azzal, hogy a spot market elbírna egy pénzügyi alapot.
Thomas Lee, a Fundstrat Global Advisors társalapítója és a bitcoin örök támogatója a múlt hónap során elmondta, hogy a bitcoinnak legalább 2000%-kal magasabb, vagyis 150 000 dolláros árfolyamon kellene lennie, „hogy a piac elbírjon egy ETF napi igényeivel.”
Mások szerint a kriptopiacnak még nincs szüksége egy bitcoin-ETF-re a sikerhez, annak ellenére, hogy ez számos előnnyel járhat.
Brian Kelly, a CNBC-től egy októberi interjúban elmondta, hogy az olyan cégek belépésével, mint a Fidelity és a TD Ameritrade már nincs szükség egy ETF-re:

Végső soron vásárolhatsz majd bitcoint egy hagyományos brókerszámlán keresztül, vagy legalábbis úgy fog tűnni, mint egy hagyományos brókerszámla. Így jelenleg nem aggódnék amiatt, hogy jelenleg szükség lenne egy bitcoin-ETF-re.”

Valóban úgy tűnik, hogy a befektetők egy ETF nélkül is egyre nyitottabbak a bitcoin iránt. A Charles Schwab, az USA egyik legnagyobb brókercége elmondta, hogy a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) az ötödik legnépszerűbb befektetés az 1981-1996 között születettek generációja körében.
Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!