Ukrajnában mostantól legálisan fizethetsz kriptopénzzel

-

Az ukrán törvényhozók által elfogadott legújabb jogszabály alapján az államban a kriptopénzek mostantól törvényes fizetőeszköznek számítanak.
Ezzel a lépéssel az ország a nemzetközi pénzmosás elleni, AML szabványoknak szeretne jobban megfelelni.

Kávévásárlás kriptóval

A Forklog, Ukrajna joghatóságának a képviselője szerint a törvényhozók által most egy olyan szabályzat lett elfogadva, amely a nemzetközi AML intézkedéseken alapul, és amely szervesen beletagozódik az ország kriptopénzeket érintő jogi keretrendszerébe.
Az új szabályok alapján a kriptók vagyontárgynak számítanak. Emellett pedig a tulajdonosok csereeszközként használhatják, legálisan lehet kereskedni, fizetni vele, befektetni és másoknak átadni.
A törvény részletesen foglalkozik a magánszemélyek és a megőrzési, kezelési szolgáltatásokat nyújtó szervezetek tranzakcióival.
Amennyiben valaki szervezett formában kíván kriptóval foglalkozni, szigorú feltételeknek kell megfelelnie, ezeket szintén részletezi az új jogszabály.
Az ehhez kapcsolódó hirdetmények mellett az ukrán Digitális Átalakulásért Felelős Minisztérium egy fehéroroszországi kriptotőzsdével kötött megállapodást is bejelentett.
A belarusz tapasztalatok segíthetnek abban, hogy Ukrajna kiépítse a kriptopénzeket érintő saját jogi keretrendszerét és általánosságban a digitális pénzek és mobilfizetés elfogadottságát.
A mostani legalizálással nagyot léptek abba az irányba, hogy a helyi kriptofizetési megoldások jobban elterjedjenek.
Az idei évben korábban már az is napvilágot látott, hogy a kijevi városvezetés fontolgatja a tömegközlekedésük esetén a bitcoinos jegyvásárlás bevezetését.

Ukrajna meg akar felelni a Pénzügyi Akciócsoport feltételeinek

A mostani jogszabályokat kifejezetten úgy alkották meg, hogy ezekkel Ukrajna megfeleljen az államközi Pénzügyi Akciócsoport (FATF) vonatkozó irányelveinek. A 2019-es indulása óta a FATF a tagországokat a minél szigorúbb szabályozás irányába próbálja terelni.
A kriptopénzek esetében a fő fókusz az, hogy megfeleljenek a pénzmosás elleni szabályoknak. Több tőzsde is rá lett kényszerítve, hogy bevezesse az úgynevezett Travel Rule szabályokat is.
A szabálycsomag megalkotásakor Ukrajna az EU által delegált kriptoszakértőkkel működött együtt. Reményeik szerint ez az új szabályzat abban is segíteni fog, hogy az Unió által biztosított mintegy 500 millió eurós pénzügyi segítség problémamentesen megérkezzen az országba.
Mióta elfoglalta a hivatalát, az ország jelenlegi elnöke, Volodymyr Zelensky többször is pozitívan nyilatkozott a digitális- és a blokklánc-technológia témájában.
A sajtóértesülések szerint Zelensky csapata a blokkláncban látja a lehetőséget, amellyel felvehetik a harcot az országban uralkodó korrupció ellen.

Olvastad már? Mit jelent a blokklánc forkja, vagyis elágazása?

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!