A bitcoin még 2020 elején eléri a 13000 dollárt, az elemző biztos benne

-

Philip Swift, ismert kriptoelemző megosztotta az előrejelzését, amely alapján a közelgő felezés hamarosan megváltoztatja a piaci hangulatot, és rövid időn belül ismét öt számjegyű árfolyamot generál.

Bikafutam, nemsokára

A BTC jelenleg a 7000 dolláros sávban oldalaz. A hét meglehetősen mozgalmasan telt, nagy felugrást, és gyors visszaesést egyaránt láttunk.
Miután november 21.-én 8000 alá dumpolták, a bitcoin nem tudta áttörni az ellenállásokat, és emelkedést produkálni. Ez alapján akár még több fájdalmat is tapasztalhatunk, mire itt hegymenet lesz.
Swift több különböző grafikont is összevetett, és ezek alapján úgy következtet, a következő bikapiac már nagyon közel van.


Az első a 350 napos mozgóátlagot használja, a bitcoin árát ez támaszként tartja, jelenleg is. Amennyiben az árfolyam ennek a szintje fölött van, úgy azt bikapiacként lehet értelmezni.
Nem ez számít a legelterjedtebb indikátornak, a legtöbb elemző inkább az 50-es és a 200-as mozgóátlagokat használja heti, napi, és akár rövidebb időtávokon is. A bitcoin jelenleg mindkettőnél alatta van a napi nézeten, heti esetében viszont tartja az 50-est.
A hálózati aktivitást szintén érdemes szemmel tartani, és az on-chain forgalom szintén jelezni szokta a bikák érkezését. Swift úgy összegzi, a piaci ciklus medvés időszakának a végén járhatunk most.

„Ha ezeket a Fibo-szintekkel kibővítjük, hogy megnézzük, mi várható, január-februárra nagy mozgásokra számíthatunk. Ez pedig az árat nagyjából 12-13 ezer dollár körülire fogja emelni.”

Eszerint jövő év első pár hónapjában robbanásszerűen fogjuk elérni a ’19-es év csúcsárfolyamát. Ezzel Mike McGlone, a Bloomberg elemzője is egyetért, szerinte is hamarosan öt számjegyű árat fogunk látni.

A felezésben reménykedik a közösség

Fundamentális okokból a felezést is érdemes számításba vennünk. A Google Trends alapján az általános kriptós keresések száma csökken, a „bitcoin felezés” viszont egyre többeket érdekel.
A PlanB, szintén ismert kriptós által említett stock-to-flow arány is fontos mérőszám. Ez a már a piacon lévő, és az oda újonnan kerülő javak arányát mutatja meg.


A bitcoin esetében ez a már kibányászott készlet és az adott évben forgalomba kerülő coinok hányadosa. Mivel a blokkjutalom adott időközönként feleződik, ilyen esetben a stock-to-flow mindig duplázódik egyet.
Jelenleg a bitcoin folytatja az oldalazást, miután elesett néhány támasz, de 2020-ban alighanem komolyabb emelkedést fogunk látni.
Karácsony előtt viszont valószínűtlennek tűnik bármilyen nagyobb mozgás.

Olvastad már? Kína: a Huobi és az OKEx is megúszta a kormány lépéseit

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!