Deutsche Bank : a kripto 2030-ra leválthatja a fitatot, és „szárnyalhat”

-

A Deutsche Bank (DB) úgy hiszi, hogy a kriptopénzek 2030-ra leválthatják a fiatot, ahogy „az erő, amely egyben tartja a fiat pénzügyi rendszereket” elkezd összeomlani.
A kijelentést csütörtökön tette a 149 éves bank, egy héttel azt követően, hogy hírek jelentek meg arról, miszerint Németország engedélyezné a pénzügyi intézmények számára, hogy kriptopénzben is üzleteljenek a jövő év elejétől.
A DB „Képzeljük el 2030-at” című cikke 24 „merész ötletet” vázol fel, melyek teljesen átírhatják a következő évtizedet. Olyan elképzeléseket találunk itt, mint a hatórás munkanap elterjedése és egy „igényalapú” élet, ahol mondjuk a hűtőnk automatikusan érzékeli, ha elfogy otthon a tej, és rendel egy új adagot.

A fiat bukása

A cikk felvázol egy ötletet, amely (egy bank számára legalábbis) elképzelhetetlen lenne – a fiat pénzek lehetséges bukását.
Jim Reid, a DB elemzője szerint a fiat egyfajta merő kísérlet, ugyanis mióta 1971-ben lecsatolták értékét a dollárról, nem a központi bankok lépéseinek köszönhetően stabilizálódott, hanem például Kína munkaerőpiacra való belépésével.
A következőt írta:

 „Az, hogy a fiat rendszer eddig túlélt mindent, több évtizednyi globális együttműködés eredménye, amely stabilizálta a természetből eredő dezinflációs erőket.”

A központi bankok azonban idővel elveszíthetik az irányítást. Reid szerint az idősödő populációk világszerte magasabb munkaköltségekhez vezethetnek, amelyek messze az állami irányítás fölé dobhatják az infláció szintjét.
Egy ilyen elképzelhetetlen helyzet elvezethet a „több billió dolláros (vagyis a bitcoin) kérdéséhez.”
Ebben az esetben az lesz a kérdés, hogy a fiat versenyezhet-e a kriptóval és az arannyal, mint vagyonátadási eszköz.

 „Az erők, amelyek egyben tarták a fiat rendszerét, kezdenek meggyengülni, és széteshetnek a 2020-as években. Ez visszacsatoláshoz vezethet a fiat pénzek ellen, így az alternatívák, mint az arany és a kripto szárnyalhatnak.”

Kripto: „21. századi készpénz”

A DB cikke mindenképpen kedvezhet a kriptoközösség számára, akik már egy évtizede egy alternatív pénzügyi rendszerről álmodnak, azonban a bank nem érti meg a kripto értékének alapjait.
A DB a kripto erősségeiként megemlítette, hogy „biztonságos, gyors, a tranzakciós költségek alacsonyak, és egyszerű tárolni, emellett nagyon fontos a digitális korban.”
Ezek közül néhány azonban nem mindig volt igaz a bitcoinra, az etherre és néhány vezető kriptopénzre. Nem említette meg az olyan alapvető tulajdonságokat, mint a készlet ritkasága és a blokkláncnak köszönhető rendszerszintű átláthatóság.

Olvastad már? New York: a SoFi megkapta a Bitlicense kereskedelmi engedélyt

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!