December 4-én 8,9 milliárd dollárnyi bitcoint mozgattak a blokkláncon egyetlen óra alatt, beleértve a váltások volumenét is, amikor a bitcoin visszatér a „feladóhoz”.

A Bitcoin magas tranzakciós volumenére Rafael Schultze-Kraft, a Glassnode láncpiaci információkkal foglalkozó cég társalapítója hívta fel a figyelmet.

Egy december 4-én közzétett Twitter-bejegyzésben kijelentette, hogy ez a magas tranzakciós összérték órás viszonylatban rekordnak számít:

„Dollárban kifejezve ez a legmagasabb egy óra alatt vett tranzakciós összérték a bitcoin történetében.”

A kiugrásért a Bittrex a felelős

Schultze-Kraft vállalata hamar hozzáfogott a furcsa érték mögött álló okok kivizsgálásához. A tegnapi nap során a Glassnode egy olyan tweetet posztolt, amelyben azt állítják, hogy a kiugrásért a Bittrex kriptopénzváltó a felelős, amely több alkalommal is nagy mennyiségű bitcoint mozgatott.

A bejegyzés szerint a váltó 21 láncon belüli tranzakciót hajtott végre egyetlen óra alatt. Mindegyik körülbelül 56 000 BTC (nagyjából 416 millió dollár) mozgatásával járt, 60 dollárcentes tranzakciós költség mellett. A tweet szintén tartalmazott egy linket az első tranzakcióra vonatkozó adatokról.

Érdekes módon a tranzakció a váltó tegnapra időzített karbantartását megelőzően ment végbe. A Bittrex a Cointelegraph Spainnek megerősítette, hogy a különös forgalom mögött nem hackerek állnak.

Míg jelenleg továbbra sem tiszta, miért valósultak meg a tranzakciók, néhányan arról spekulálnak, hogy a váltó hidegtárcáinak vagyonát mozgatták más helyekre.

A Bitcoin-blokklánc időről időre látszólagos anomális aktivitást mutat. Egy ilyen példa volt a novemberi, amikor a blokklánc mempoolja 2018 januárja óta először döntött meg rekordokat anélkül, hogy a megerősítésre váró tranzakciók száma növekedett volna.

Olvastad már? Kína: a Huobi és az OKEx is megúszta a kormány lépéseit

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂