Elképesztő bitcoinutalás egy óra alatt

-

December 4-én 8,9 milliárd dollárnyi bitcoint mozgattak a blokkláncon egyetlen óra alatt, beleértve a váltások volumenét is, amikor a bitcoin visszatér a „feladóhoz”.

A Bitcoin magas tranzakciós volumenére Rafael Schultze-Kraft, a Glassnode láncpiaci információkkal foglalkozó cég társalapítója hívta fel a figyelmet.

Egy december 4-én közzétett Twitter-bejegyzésben kijelentette, hogy ez a magas tranzakciós összérték órás viszonylatban rekordnak számít:

„Dollárban kifejezve ez a legmagasabb egy óra alatt vett tranzakciós összérték a bitcoin történetében.”

A kiugrásért a Bittrex a felelős

Schultze-Kraft vállalata hamar hozzáfogott a furcsa érték mögött álló okok kivizsgálásához. A tegnapi nap során a Glassnode egy olyan tweetet posztolt, amelyben azt állítják, hogy a kiugrásért a Bittrex kriptopénzváltó a felelős, amely több alkalommal is nagy mennyiségű bitcoint mozgatott.

A bejegyzés szerint a váltó 21 láncon belüli tranzakciót hajtott végre egyetlen óra alatt. Mindegyik körülbelül 56 000 BTC (nagyjából 416 millió dollár) mozgatásával járt, 60 dollárcentes tranzakciós költség mellett. A tweet szintén tartalmazott egy linket az első tranzakcióra vonatkozó adatokról.

Érdekes módon a tranzakció a váltó tegnapra időzített karbantartását megelőzően ment végbe. A Bittrex a Cointelegraph Spainnek megerősítette, hogy a különös forgalom mögött nem hackerek állnak.

Míg jelenleg továbbra sem tiszta, miért valósultak meg a tranzakciók, néhányan arról spekulálnak, hogy a váltó hidegtárcáinak vagyonát mozgatták más helyekre.

A Bitcoin-blokklánc időről időre látszólagos anomális aktivitást mutat. Egy ilyen példa volt a novemberi, amikor a blokklánc mempoolja 2018 januárja óta először döntött meg rekordokat anélkül, hogy a megerősítésre váró tranzakciók száma növekedett volna.

Olvastad már? Kína: a Huobi és az OKEx is megúszta a kormány lépéseit

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Az elemzők szerint a legjobb kriptok a piaci csökkenése ellenére

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg egy összetett környezetben navigál, mivel a befektetők és a piaci szereplők várják a közelgő Bitcoin Halving eseményt, amely várhatóan 2024. április 22-én,...

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!