A bitcoin lett az évtized tech befektetése

-

Balaji Srinivasan szerint a bitcoin minden valaha létező techcéget lenyomott annak tekintetében, hogy mennyi ideje tartja 100 milliárd dollár feletti összértékét.
A Coinbase korábbi techigazgatója elmondta, hogy a 2010-es évek legnagyobb unikornisa nem az Uber, az Airbnb, a Sanpchat lett, hanem a világ első decentralizált kriptovalutája.

A bitcoin felülmúlt minden valaha létező techcéget

Az év vége egyre közelededik, így lassan előkerülnek az évek teljesítményértékelések. Sokan a különböző cégek és szektorok éves teljesítményét nézik, azonban élesebb képet kaphatunk, ha kicsit távolabbra tekintünk.
Az elmúlt évtized meglehetősen eseménydús volt, számos iparág emelkedett fel és omlott össze. Sokak szerint a techipar határozta meg a 2010-es éveket, azonban valaki szerint az évtized győztesét nem a hagyományos cégek között kell keresni.
Balaji Srinivasan, a Coinbase korábbi technikai igazgatója volt, elmondta, hogy a milliárd dolláros összértékű techcégek közül messze a bitcoin a legértékesebb.


Srinivasan elmondta, hogy a techipar unikornisai, vagyis az Uber, az Airbnb és a Snapchat közül a bitcoin tudta a legtovább megtartani 100 milliárd dolláros piaci össszértékét.
Srinivasan a bitcoinnal egyidős dolgok közül semmi sem tudott a bitcoin szintjén teljesíteni, mely Srinivasan szerint nagyon fontos tényező befektetői szempontból.

Valóban a bitcoin az évtized legnagyobb unikornisa?

Srinivasan nézetei megegyeznek a piac nézeteivel, de tweetjei nagyon sok kritikát kaptak.
Shervin Pishevar Angel befektető elmondta, hogy Srinivasannak nem kéne a bitcoint az olyan cégekhez hasonlítani, mint az Uber. Szerinte mindkettő kitűnő befektetés, de nagyon eltérnek egymástól.
Sokan mások is kritizálták Srinivasan nézeteit, mivel szerintük a bitcoin nem egy cég. Mindazonáltal a Coinbase korábbi igazgatója kiáll álláspontja mellett, hogy technológiai szempontból a bitcoin az évtized befektetése.
Mike Murphy, a QZ újság szerkesztőjének azt válaszolta, hogy ahogy a decentralizált protokollok egyre több területre betörnek, úgy a protokoll vs. cég összehasonlítás is terjedni fog.
Azonban nem mindenki kritizálta Srinivasan álláspontját. Sokak szerint a hagyományos pénzügyi rendszer megzavarása miatt lehetett a bitcoin az évtized meghatározó ereje.
Michael Arrington, a TechCrunch alapítója is dicsérte a bitcoint, a befektetések demokratizálása és decentralizálása miatt. Arrington, aki az Uberbe és az Airbnb-be is fektetett elmondta, hogy a bitcoin hozzáférhetősége „kiegyenlíti a mezőnyt.”
A techcégek részvénykibocsátása általában hihetetlenül magas értékeken történik, így sok hagyományos befektető hoppon marad. Az Uber részvényeladása 45 dolláron kezdődött, jelenleg 28 dolláron áll. A Slack 26 dolláron nyitott és jelenleg 22 dolláron áll. Azonban nem járt minden ilyen rosszul, a Zoom 36 dolláron nyitott és jelenleg 70 dolláron áll.
A cégek finanszírozása miatt általában a hagyományos befektetők fektethetnek be utoljára és gyakran pénz vesztenek és nyereségeik is meglehetősen csekélyek.
Ezzel szemben a bitcoin már megjelenése óta elérhető a hagyományos befektetők számára.

Olvastad már? A bitcoin még 50%-os korrekció után is túlárazott lenne?

Lehet, hogy kicsit merész dolog összevetni a hagyományos cégeket a világ első decentralizált protokolljával, azonban nehéz lenne letagadni a bitcoin hatását az elmúlt évtized során.
Létrehozta a világ egyik leggyorsabban növekvő iparágát és lehetővé tette több száz új digitális eszköz megalkotását, emellett a „szabadság” egy teljesen új definícióját adta át az embereknek.
Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!