A gazdasági sajtó főcímeit a héten a legendás Ray Dalio uralja, most ugyanis az ő befektetési alapja a legnagyobb a világon. Az alap kifejezetten jól teljesít, bár az elmúlt nyolc év során néha lemaradt a versenytársaktól.

Ha viszont bitcoinba is fektetett volna, akkor most a 15000%-os növekedéssel büszkélkedhetne.

A bitcoinbefektetés mindenen túltesz

A BTC épp most tolt egy lélegzetelállító mini pump and dumpot, de a hosszú távú nézet még mindig nagyon tetszetős.

Idén 90%-os pluszban van – beleszámolva az 50%-os visszaesést is –, és az nem kis szerencsét eredményezett volna, ha az elmúlt években valaki mindig vett volna egy kicsit.

Ray Dalio, a Bridgewater Associates milliárdos alapítója jelenleg 40 milliárd dollárnyi befektetést kezel, de a Bloombergnek adott interjújában elmondta, az idei évben kicsit szolidabban teljesített a cég.

A Pure Alpha II márkanéven ismert alapjuk egy évtizede a legnagyobb hozamtervekkel indult, de azóta az iparág néhány más szereplője mögé került.

A Context Capital Partners befektetési vállalkozás elnöke, John Culbertson elmondta, már maga a Bridgewater, mint név is legenda lett:

„A Bridgewater lett mára „Az intézmény”. Megkerülhetetlenek a szakmában, már csak a hírnevük miatt is.”

A cégnek 200 embere van csak arra, hogy az ügyfelekkel foglalkozzon, ami azt jelenti, hogy minden 1,7 befektetőre jut egy.

Dalio alapja 2012 óta átlagosan évente 3,8%-ot hozott, a tavalyi 15%-ot is beleszámolva. Ha 2012 óta minden héten fektetett volna pénzt bitcoinba is, az az összeg mára 15607%-kal lenne nagyobb. Ezt a Nakamoto Intézet elnöke, Michael Goldstein osztotta meg követőivel.

Aki kimarad, lemarad…

A Bridgewater viszont most olyan nevek mögé került, mint Jeff Talpin alapja, az Element Capital Management és a Tudor Investment Corp.

A Bloomberg megírta, hogy az ilyen nagy szereplők kiszámíthatóan dolgoznak, és a hozamaikat a tradicionális piacokon realizálják. Államkötvények, valuták, árucikkek és tőzsdei indexek szerepelnek a portfólióikban.

Ezen befektetési alapok menedzserei pedig tudják, hogy a központi bankok pénznyomtatása – hogy a kereskedelmi bankok és a hitelintézetek pénzügyi termékeket vásárolhassanak – hasztalan próbálkozás.

Hosszú távon nem fog segíteni a gazdasági helyzeten, és az inflációt is csak növeli.

A kamatok csökkentése pedig még inkább a költekezést és a hitelfelvételt motiválja, nem a megtakarítást. Talán mondani sem kell, hogy ezzel újabb veszélyes helyzetbe navigálják a gazdaságot.

Ilyen esetekben egy ekkora hatalmas összeggel dolgozó befektetési alap esetleg megfontolhatja, hogy a kriptoeszközök védelmet nyújthatnak a gazdasági lassulás hatásai ellen, és egy kis szeletet akár át is csoportosíthatnak oda.

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂