Az amerikai személyes pénzügyekkel foglalkozó Social Finance (SoFi) megszerezte a New York State Department of Financial Services (NYDFS) BitLicense-engedélyét.

A New York-i lakosok kereskedhetnek a SoFi platformján

Az NYDFS megadta a SoFi számára az ahhoz szükséges engedélyeket, hogy kriptokereskedelmi szolgáltatásokat nyújtson New York-i lakosok számára a SoFi Digital Assets leányvállalatán keresztül.

A Social Finance azután döntött a szolgáltatás kiépítése mellett, hogy ügyfelei megkérték rá. A kriptokereskedelmi szolgáltatás idén szeptemberben indult. A cég megkapta a bitcoin, bitcoin cash, ether, ether classic, stellar és litecoin kriptovaluták kereskedéséhez szükséges engedélyeket.

A SoFi, kezdetben a bitcoin, az ether és a litecoin támogatásával indult, idővel azonban több mint 40 kriptopénz támogatását tervezi.

Azok számára, akik nem ismerik, a BitLicense a kriptoszolgáltatásokhoz szükséges üzleti engedély, melyet az NYDFS ad ki. Az engedély lehetővé teszi a cég számára a New York állam területén történő kriptokereskedést.

Anthony Noto, a Social Finance vezérigazgatója elmondta:

Számunkra az ügyfeleink érdeklődései a legfontosabbak. Ebbe az is beletartozik, hogy olyan általuk igényelt termékeket kínálunk, mint a SoFi Invest keretében a kriptopénzek, valamint megvédjük őket az olyan szabályozási keretrendszereken keresztül, mint amelyeket az NYDFS is megalkotott.

Noto korábban ügyvezető igazgató volt a Twitternél, valamint a Goldman Sachsnál. Elmondta, hogy a kriptoszolgáltatások lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy takarékoskodjanak, költsenek és befektessenek vagyonukból.

A Coinbase-zel közösen indul a kriptokereskedés

A SoFi év elején azt mondta, hogy az amerikai Coinbase kriptotőzsdével közösen fejlesztené kriptokereskedelmi szolgáltatását.

Az új kereskedelmi szolgáltatások 1,25%-os költségekkel dolgoznak, melyek hozzáadódnak a Coinbase piaci árfolyamához – itt adja le a SoFi a vásárlási/eladási megrendeléseket.

A cég elmondta, hogy bármikor megváltoztathatják a költségek mértékét.

A minimum megrendelés 10 dollár, a maximum 50 000 dollár.

A Social Finance egy pénzügyi cég, amely számos szolgáltatáson túl diákhitelek újrafinanszírozását, jelzálogokat és személyi kölcsönöket kínál. A SoFi Invest még idén indult, és három platformot üzemeltet.

A kriptokereskedelem mellett automatizált és aktív befektetési lehetőségeket kínál a révény- és ETF-piacokon.

Olvastad már? Az Ethereum fejlesztői elhalasztják a „nehézségi bombát”

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂