A kínai kormány által weboldalak tiltására használt Nagy Tűzfal blokkolta az Etherscant, az Ethereum legnépszerűbb blokkláncfelfedezőjét.

A Greatfire nonprofit szervezet figyeli a Kínában tiltott weboldalak IP-címeinek adatbázisát. Jelentésük szerint a weboldal egy része már augusztus 18. óta tiltott, most azonban „100%-ban blokkolt”.

Ez azt jelenti, hogy Kínából csak VPN használatával lehetséges elérni.

A tiltásra a CoinDesk figyelt fel először. Megjegyezték, hogy ez az első ismert alkalom, hogy egy blokkláncfelfedezőt letiltanak az internet tűzfalával. A Kínában tiltott weboldalak közé tartozik egyébként a

Reddit, a Twitter, a Google és a Facebook.

Sokak szerint a weboldalt azért tiltották le, mert Ethereum blokkláncán keresztül próbáltak meg megosztani a kínai tűzfal által blokkolt tartalmakat.

A cenzúrázott, kínai gyógyszerbotránnyal kapcsolatos cikkek titkosításával, valamint a #MeToo mozgalommal és az ETH-tranzakciókkal, amelyeket az Etherscanen keresztül osztottak meg, a felhasználók áthidalhatták a cenzúrát.

Matthew Graham, a Sino Global Capital blokkláncbefektetési cég vezérigazgatója azt mondta:

Néhányan arra használták ezt a funkciót, hogy érzékeny üzeneteket osszanak meg anélkül, hogy aggódniuk kellene azok tiltása vagy eltávolítása, valamint személyük felfedése miatt. Az Etherscanhez hasonló blokkláncfelfedezőkkel ezek az üzenetek láthatók, így nem meglepő, hogy a weboldal is az internet cenzúrázóinak kereszttüzébe került.

Matthew Tan, az Etherscan alapító-vezérigazgatója elárulta, hogy a cég az elmúlt 3 hónapban észrevette a tiltást, de annak okát nem ismerik.

Sokan most olyan más weboldalakat használnak, mint a cn.etherscan.com, így ugyanis kikerülhető a bannolás.

Furcsa módon egyébként a többi Ethereum-blokklánc felfedező továbbra is elérhető az országban.

Olvastad már? A határidős ügyletek előrejelezhetik az árfolyam alakulását

Forrás: cryptoglobe.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂