A határidős ügyletek előrejelezhetik az árfolyam alakulását

-

Ha a piaci szereplők óvatosak, a BitMEX-en kereskedett rövid és hosszú távú határidős ügyletek díja növekszik. Luke Martin, kereskedő-elemző szerint a bitcoin valódi ára és a jutalékkal vett ár közötti különbség elég nagy.
Ez jelentheti azt, hogy a bitcoin jövőbeni árfolyama biztonságban van, amely jó hír azon befektetők számára, akik szeretnek felelősségteljes döntéseket hozni.

A bitcoin határidős ügyletei mutatják az utat

A bitcoinalapú határidős ügyletek árai gyakran növekednek, ha a kereskedők bullishak, hiszen ekkor arra számítanak, hogy a mögöttes eszköz spot árfolyama az ügylet lejárására növekedni fog. Fordítva, amikor az emberek likvidálnak, és a medvék szimatot fognak, a termék leárazására kell számítani.


A BitMEX a világ legnagyobb, kriptoderivatívákkal foglalkozó platformja, amely széles termékpalettával rendelkezik – ilyenek a bitcoinalapú határidős ügyletek, vagy az akár 100-szoros tőkeáttétel.
Arthur Hayes vezérigazgató júliusban arról számolt be, hogy a tőzsde kereskedési volumene egy éves viszonylatban meghaladta az egybillió dollárt.


Az XBTZ19 és az XBTH20 sorozatok a bitcoinalapú határidős termékek legnépszerűbbjei, a jutalék különbsége pedig meg tudná mondani, mikor ér véget a medve ciklus.
A bitcoin árfolyama már 6 hónapja csökkenő tendenciát mutat. 2019 júniusának végén még 13 800 dolláron állt, november 23-án pedig a pszichológiai 8000, majd később 7000 dollárt is meglátogatta.

Támaszra lelhet az árfolyam

Egy sor technikai és fundamentális tényező a bikákat támogatja. Ezeknek kulcsa, hogy bizalom legyen a derivatívák kereskedőinek körében.
A Bakkt volumenjéből, valamint a jutalékok közötti tiszta különbségből ítélve a BTC még magasabbra juthat év végéig, 5 hónappal a májusi feleződés előtt.
Akárcsak a BitMEX, a Bakkt is megszilárdult kissé a lassú indulás után. A Bakkt kétféle határidős terméket kínál, beleértve a napi szinten, fizikailag szállított bitcoinszerződéseket, valamint egy készpénzben teljesített, havi határidős terméket.
Ezek a lehetőségek azt jelentik, hogy az opciót elsősorban intézmények, valamint a szabályozásoknak megfelelni kívánó befektetők veszik igénybe.
A Bakkt egyazon árképző mechanizmust használja, mint amelyiket a vezető nyilvános értéktőzsdék is.
https://twitter.com/BakktBot/status/1200055507941232640?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1200055507941232640&ref_url=https%3A%2F%2Fcoingape.com%2Fbitmex-hints-premium-rise-will-bulls-flow-back%2F
November 28-án, vagyis nem sokkal azután, hogy a bitcoin árfolyama féléves mélypontjára süllyedt, rekordszámú, készpénzben rendezett havi szerződéssel kereskedtek. Szám szerint 5671-gyel, 42,52 millió dollár értékben. Ennek eredményeként a kulcs támogatási szintről történt egy ideiglenes visszapattanás.
Ha a megfigyelés igaz, és az árak felépülnek a novemberi szabadesésből, a bitcoinkereskedők és -hodlerek rövid és közép távon is nagy hasznot húzhatnak.

Olvastad már? Bitcoinos pólók a Kriptoworldön!

Forrás: coingape.com
Kiemelt kép: Trending Topics 2019

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!