Ha a piaci szereplők óvatosak, a BitMEX-en kereskedett rövid és hosszú távú határidős ügyletek díja növekszik. Luke Martin, kereskedő-elemző szerint a bitcoin valódi ára és a jutalékkal vett ár közötti különbség elég nagy.

Ez jelentheti azt, hogy a bitcoin jövőbeni árfolyama biztonságban van, amely jó hír azon befektetők számára, akik szeretnek felelősségteljes döntéseket hozni.

A bitcoin határidős ügyletei mutatják az utat

A bitcoinalapú határidős ügyletek árai gyakran növekednek, ha a kereskedők bullishak, hiszen ekkor arra számítanak, hogy a mögöttes eszköz spot árfolyama az ügylet lejárására növekedni fog. Fordítva, amikor az emberek likvidálnak, és a medvék szimatot fognak, a termék leárazására kell számítani.

A BitMEX a világ legnagyobb, kriptoderivatívákkal foglalkozó platformja, amely széles termékpalettával rendelkezik – ilyenek a bitcoinalapú határidős ügyletek, vagy az akár 100-szoros tőkeáttétel.

Arthur Hayes vezérigazgató júliusban arról számolt be, hogy a tőzsde kereskedési volumene egy éves viszonylatban meghaladta az egybillió dollárt.

Az XBTZ19 és az XBTH20 sorozatok a bitcoinalapú határidős termékek legnépszerűbbjei, a jutalék különbsége pedig meg tudná mondani, mikor ér véget a medve ciklus.

A bitcoin árfolyama már 6 hónapja csökkenő tendenciát mutat. 2019 júniusának végén még 13 800 dolláron állt, november 23-án pedig a pszichológiai 8000, majd később 7000 dollárt is meglátogatta.

Támaszra lelhet az árfolyam

Egy sor technikai és fundamentális tényező a bikákat támogatja. Ezeknek kulcsa, hogy bizalom legyen a derivatívák kereskedőinek körében.

A Bakkt volumenjéből, valamint a jutalékok közötti tiszta különbségből ítélve a BTC még magasabbra juthat év végéig, 5 hónappal a májusi feleződés előtt.

Akárcsak a BitMEX, a Bakkt is megszilárdult kissé a lassú indulás után. A Bakkt kétféle határidős terméket kínál, beleértve a napi szinten, fizikailag szállított bitcoinszerződéseket, valamint egy készpénzben teljesített, havi határidős terméket.

Ezek a lehetőségek azt jelentik, hogy az opciót elsősorban intézmények, valamint a szabályozásoknak megfelelni kívánó befektetők veszik igénybe.

A Bakkt egyazon árképző mechanizmust használja, mint amelyiket a vezető nyilvános értéktőzsdék is.

November 28-án, vagyis nem sokkal azután, hogy a bitcoin árfolyama féléves mélypontjára süllyedt, rekordszámú, készpénzben rendezett havi szerződéssel kereskedtek. Szám szerint 5671-gyel, 42,52 millió dollár értékben. Ennek eredményeként a kulcs támogatási szintről történt egy ideiglenes visszapattanás.

Ha a megfigyelés igaz, és az árak felépülnek a novemberi szabadesésből, a bitcoinkereskedők és -hodlerek rövid és közép távon is nagy hasznot húzhatnak.

Olvastad már? Bitcoinos pólók a Kriptoworldön!

Forrás: coingape.com

Kiemelt kép: Trending Topics 2019


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂